cennete ilk girecek kadin

3.320 görüntülenme · 30 yanıt

Paylaş:
nurus

nurus

Mübarek Üye · 1.079 mesaj

Hazreti Fatıma çok merak etmişti:

-Benden de mi evvel girecek babacığım? diye sordu.
Hazreti Peygamberimiz:

-Senden de evvel girecek. İstersen git de bir tanış. O zaman sen de neden önce onun gireceğini öğrenirsin, buyurdular.
Hazreti Fatıma'nın o kadın hakkındaki merakı iyice artmıştı. Bir gün kadının evini sora sora buldu, kapısını çaldı. İçerden ihtiyar bir kadın sesi duyuldu:

-Kim o?
Hazreti Fatıma, kendisini tanıtıp görüşmek istediğini söylediğinde kadın:

-Canım sana feda ey Allah Resulünün kızı sizinle çok görüşmek arzu ederdim. Fakat dışarı çıkmadığım için ziyaretinize gelemedim. Kocamdan izin almadan size kapıyı açamayacağım. Sizden çok özür dilerim. Yarın gelirseniz içeri girmeniz için izin alır kapıyı açarım, görüşürüz, dedi.

Hazreti Fatıma geri gitti, kadın da meseleyi anlatıp kocasından izin aldı. İkinci gün kadınla görüşeceğine emin olarak gelen Hazreti Fatıma yanına Hazreti

Hasan'ı da alarak geldi. Kadının kapısını çalarak geldiğini bildirdi. Fakat kadın Hazreti Fatıma'nın yanınada bir çocuk bulunduğunun farkına varmıştı. Hazreti Fatıma'ya:

-Yanınızda bir de çocuk var. Ben yalnız sizin için izin almıştım. İçeri siz girebilirsiniz, fakat çocuk dışarıda kalır. İsterseniz yarın gelin onun için de izin alayım, beraber içeri girersiniz, dedi.

Hazreti Fatıma ikinci defa içeri giremeden geri döndü. üçüncü gün yanına Hazreti Hüseyin'i de alarak gitmişti. Kapıda yine aynı durumla karşılaşarak

Hüseyin'i içeri alamayınca geri dönmek zorunda kaldı. dördüncü gün hep birden gittiklerinde kadın kocasından hepsi için izin almıştı. İçeri girdiler. Hazreti

Fatıma bir de baktı ki, içerden kendisini karşılayan dışarda sesinden tanıdığı kadın değil. Genç ve güzel bir kadın... Hayretle sordu:

-Sizinle dışardan konuşurken sesiniz başka idi, şimdi başka, bu nasıl oluyor? dedi.

Kadın:

-Sizinle konuşurken sesim dışarı çıkmakta idi. Ben de sesimi yabancı erkek duyar da günaha girerim diye ağzıma taş parçası alarak konuşuyordum. Şimdi ise o taşı çıkardım, dedi.

Hazreti Fatıma'nın gözleri yaşarmıştı. Babasının neden cennete evvela bu kadının gireceğini söylediğini anladı.

Kadın Hazreti Fatıma (r.a.)'ya:

-Ey Allah Resulünün kızı! Acaba ben kocama karşı vazifemi ifa etmiş oluyormuyum? Allah beni kocama itaatsizlikten dolayı hesaba çeker diye korkuyorum, dedi.

Hazreti Fatıma babasının müjdesini bildirdi:

-Hayır! Sen bilakis babamın cennete ilk girecek kadın diye müjdelediği birisin. Hiçbir kadın sizin yaptığınızın onda birini bile yapamaz, dedi.
Ve cennete ilk girecek olan kadınla bir hayli sohbet ettikten sonra müsade isteyerek oradan ayrıldı.
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

selamün aleyküm, Rabbim razı olsun, çok hayırlı bir paylaşım greçekten..
bu zamanda bu şekilde davranan kaç kişi var çok merak ediyorum, ne güzel bir davranış aslında, keşke biz de bu kadar dikkat edebilsek kendimize, Rabbim yine de bize yardımcı olsun, bizleri affeylesin inşaallah, amin..
selam ve dua ile... :a03:
nigem

nigem

Yeni Üye · 4 mesaj

Gerçekten çok güzel bir hikaye.Teşekkür ederiz paylaştığın için.Allah hepimize böyle huylar asip eylesin.
serap8191

serap8191

Mübarek Üye · 6.183 mesaj

selamün aleyküm . çok güzel bir hikaye.emeğinize sağlık .ALLAH'a emanet olun.
inam_9

inam_9

Kıdemli Üye · 271 mesaj

selamün aleyküm, Rabbim razı olsun, çok hayırlı bir paylaşım Rabbim yine de bize yardımcı olsun, bizleri affeylesin inşaallah
selam ve dua ile kardeşim
papatyalı

papatyalı

Aktif Üye · 83 mesaj

selam arkadaşlar gercekten cok etkılendım bır bıze bakıyorum bırde o kadına na kadar anlamlı geldi bizimle paylaştığın için cok teşurler allaha emenet olun
ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

gerçekten çok etlileyici bişeydi paylaşımın içi ALLAH razı olsun kardeşim.hayırlı akşamlar
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

Selamun aleyküm kardeşim cok anlamli bir yazi biz eşlerimize bu kadar danişmayiz danişamiyoruz yani kapiyi acmak için bile.... Gerçekten cok güzel bir örnek ben herşeyimi danişir söylerim ama bu kadarini yapamiyoruz işte allah affetsin bizleri selam ve dua ile ....
eylül as

eylül as

Aktif Üye · 70 mesaj

nerde şu zamanda bu hassasiyet kocasını takan bile yok bazen :)
Bi_iznillah

Bi_iznillah

Kıdemli Üye · 299 mesaj

Yüceler yücesi rabbim cennetine girip cemalini görenlerden eylesin....
ensar_09

ensar_09

Yeni Üye · 9 mesaj

s.a ben okudum cok gusel bu allah razi olsun tşkler
ensar_09

ensar_09

Yeni Üye · 9 mesaj

eylul takmayan kemdı kaybeder bir asırlık bir nasihat da diyor kı yöneticisini takmayan işini eşini takmayan evini kaybeder..
nurus

nurus

ayşe.a, post: 844568, member: 37970selamün aleyküm, Rabbim razı olsun, çok hayırlı bir paylaşım greçekten..
bu zamanda bu şekilde davranan kaç kişi var çok merak ediyorum, ne güzel bir davranış aslında, keşke biz de bu kadar dikkat edebilsek kendimize, Rabbim yine de bize yardımcı olsun, bizleri affeylesin inşaallah, amin..
selam ve dua ile... :a03:

vealeykümselam..AMIN INSALLAH. Allah razi olsun.selam ve dua ile.
nurus

nurus

nigem, post: 844651, member: 37970Gerçekten çok güzel bir hikaye.Teşekkür ederiz paylaştığın için.Allah hepimize böyle huylar asip eylesin.

AMIN INSALLAH. Allah razi olsun.selam ve dua ile.
nurus

nurus

serap8191, post: 844665, member: 85616selamün aleyküm . çok güzel bir hikaye.emeğinize sağlık .ALLAH'a emanet olun.

vealeykümselam..yüreginize saglik..AMIN INSALLAH. Allah razi olsun.selam ve dua ile.
nurus

nurus

inam_9, post: 844670, member: 76367selamün aleyküm, Rabbim razı olsun, çok hayırlı bir paylaşım Rabbim yine de bize yardımcı olsun, bizleri affeylesin inşaallah
selam ve dua ile kardeşim

nurus

nurus

papatyalı, post: 844687, member: 72384selam arkadaşlar gercekten cok etkılendım bır bıze bakıyorum bırde o kadına na kadar anlamlı geldi bizimle paylaştığın için cok teşurler allaha emenet olun

nurus

nurus

ashab_kiram, post: 844698, member: 82119gerçekten çok etlileyici bişeydi paylaşımın içi ALLAH razı olsun kardeşim.hayırlı akşamlar

..AMIN INSALLAH. Allah razi olsun.selam ve dua ile.
nurus

nurus

T.Nur, post: 844929, member: 76367Selamun aleyküm kardeşim cok anlamli bir yazi biz eşlerimize bu kadar danişmayiz danişamiyoruz yani kapiyi acmak için bile.... Gerçekten cok güzel bir örnek ben herşeyimi danişir söylerim ama bu kadarini yapamiyoruz işte allah affetsin bizleri selam ve dua ile ....

nurus

nurus

eylül as, post: 844955, member: 86561nerde şu zamanda bu hassasiyet kocasını takan bile yok bazen :)

haklisin.selam ve dua ile.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.