[Tesbih: SübhanALLAH,
Tahmid: Elhamdülillah,
Tehlil: Lâ ilâhe illALLAH,
Tekbir: ALLAHü ekber,
demektir.]
36.837 görüntülenme · 150 yanıt
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
YAGMURBEY9.cü günde bitti ALLAH kabul etsin tutalan oruçlarımızı seneye yine burada inşALLAH buluşmak umuduyla ALLAH a emanet kalın dostlar ,,
kurban bayramınız mübarek olsun..
hafize Bir ayettin mealinde şöyle okudum.Allah buyuruyor ki;”Beni zikredin ,ben de sizi zikredeyim.”Yani siz beni dünyadayken anın,ben de sizi mahşerde en sıkıntılı anınızda (anayım) yardımcınız olayım.Zira Allah dilemedikten sonra kimse günahkar kullarına şefaat edemez.Allah bizlere rahmetiyle muamele eylesin.Dilimizi de zikriyle ıslak eylesin...amin
Peygamber Sallallahu aleyhi vessellem efendimiz buyuruyor ki;"Zilhiccenin ilk on gününde oruç,bir yıl oruç tutmaya.Bir gecesini ihya etme Kadir gecesini ihya etmeye bedeldir." İnşaallah bu zilhicce ayında bu faziletli amelleri yapmak hepimize (ümmeti muhammede) nasip olsun.Başka bir hadislerinde efendiler efendisi buyuruyor ki Sallallahu aleyhi vessellem "Zilhiccenin ilk on gecesi içinde yapılan her amele,yedi yüz misli sevap verilir."
Başka bir hadiste de "Bu günlerin her biri bin güne ,Arefe ise on bin güne (faziletle) eşittir.” Tabi ki bu kadar fazileti bildiren hadisleri rivayet ettim ama,iş sadece oruç tutmak ve gecelerinde nafile ibadetler yapmakla bitmiyor.Kötü huylardan arınmaya çalışmak,güzel ahlaklı olmaya çalışmak,topluma yararlı ve etrafına zararsız insan olmaya çalışmak gerekir.Aksi taktirde bir taraftan ibadetler yapıp sevapları toplarsın torbana,öbür taraftan falancayı gıybet edersin,torbayı deldirirsin ,topladığın sevapları saçarsın yola.Yarın mahşer meydanında defterin eline verildiğinde bakarsın ki; yaptıkların yok.Gıybet ettiğin adamda bakar ki defterine, yapmadığı halde sevaplar yazılmış .Biri yan gel yat yapıyordu.Öteki durmadan ibadet ediyordu.Dilini tutamadığı için bütün emekleri boşa gitti.Allah muhafaza. Etsin bu duruma düşmekten.
zilhicce orucuna bir gün kaldı
YAGMURBEY
Yeni Üye · 0 mesaj
YAGMURBEYselamın aleyküm
geçen sene ALLAH ın izniyle tuttum bu senede ALLAH izin verirse tutacağım..
bu kadar mükafatı olan fırsat kaçmaz bence..
tutacak arkadaşların ALLAH oruçlarını kabul etsin..
YAGMURBEYnasipse bu gece ilk sahurumuza kalkacağız inşALLAH
hafizeVe orucumuz başladı Selamünaleyküm Arkadaşlar Gerek Kavga Ettik Gerek Ağladık Ama Her Ne olursa Olsun İslamiyet gen tr Çatısı Altındaydık Yeri Geldi İsyanlarımız Oldu. Umarım Bu Mübarek Ayda Dargınlar Barışır. Üzüntüler Yaşanmaz.
Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."
"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Zilhicce ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!" AMİN :a35:
Hepinizin tuttuğu oruçlar kabul olsun. Hayırlı iftarlar diliyorum.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/44714-18-kasim-2009-1-zilhicce-oruca-baslanacak · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.