Aç kapıyı hanım.inşallah ben geldim.............

3.498 görüntülenme · 44 yanıt

Paylaş:
su_sıla

su_sıla

Kıdemli Üye · 291 mesaj

Emegine saglık . dilimizden allah kelamı eksık olmaması dilegi ile
pinar1988

pinar1988

Kıdemli Üye · 322 mesaj

:) s.a. Allah razi olsun çok güzel bir paylaşim.
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

ElemiremAllah razı olsun...

İNŞALLAH

"Allah dilerse" anlamında bir dua cümlesi. Herhangi bir şey hususunda "İnşallah" demek, işi Allah'ın iradesine bırakmak manasını taşır. Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurulur: "Herhangi bir şey için Allah'ın dilemesi dışında, ben onu yarın yapacağım deme" (el-Kehf, 18/23, 24). Bu, Allah tarafından Peygamberimize bir öğüt ve öğretidir. İleride yapılması planlanan işler için inşallah denilmesi gerektiğini ifade etmektedir. Çünkü insanın azim ve iradesi bir şeyin meydana gelmesi için yeterli değildir. "Hiç bu kimse yarın ne kazanacağını bilemez " (Lokmân, 31/32).

Her şey Allah'ın dilemesiyle olur. Öyle ise gelecekte bir şeyi yapmaya azmederken, inşallah, "Allah dilerse" diyerek işi Allah'ın iradesine bağlamak İslâmî edeptendir. Yukarıdaki ayet-i kerime bunu ifade etmektedir.

"İnşallah" sözü akit ifade eden sözlere bitişik olarak söylenirse, akdin hükmünü ortadan kaldırır, akit gerçekleşmez. Meselâ bir şey satın alan kimse "inşallah aldım" dese, akit gerçekleşmiş olmaz. Bu nedenle bir kimse: "İnşallah yarın şu işi yaparım" deyip de yapamazsa bundan sorumlu olmaz.

İman konusunda bir müminin; "İnşallah ben müminim demesi caiz değildir. Çünkü iman konusunda "İnşallah", şüpheyi gerektirir veya şüphe ihtimali olduğunu ifade eder. Bu ise caiz değildir. Hayatta olan bir kimsenin "İnşallah ben canlıyım" demesi buna benzer. Bunun yanında İmam Şâfiî'ye göre bir kimsenin "İnşallah ben müminim" demesi caizdir (es-Sâbunî, el-Bidâye, nşr. Bekir Topaloğlu, s. 90)

Şâmil İA

Allah cümlemizden razı olsun inşallah.katkınızdan dolayı teşekkür ederim.selametle........
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

ablam biz o kadar sanslıyız kı o kadar nımetımız var kı anlat anlat bıtmez hamdolsun sukurler olsun bak bunları dıyebılıyoruz inşa-ALLAH diyiyoruz nefes alıyoruz ve hala sansımız var rabbım merhamet edıyor bize
hıkaye guzel bi mesaj içeriyo alabılnene.saolasın ablam bizlere ulaştırdıgın için rabbım amel defterıne yazılmayı nasip etsın..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Nur_u Secde

Nur_u Secde

su_sılaEmegine saglık . dilimizden allah kelamı eksık olmaması dilegi ile

Amin inşallah.selam ve dua ........
Nur_u Secde

Nur_u Secde

pinar1988:) s.a. Allah razi olsun çok güzel bir paylaşim.

Aleyküme selam kardeşim.;)Rabbim cümlemizden razı olsun inşallah.selametle.........
eylül as

eylül as

Aktif Üye · 70 mesaj

çok güzel elinize emeğinize yüraginize sağlık
Nur_u Secde

Nur_u Secde

>AYLİN<, post: 843191, member: 90590ablam biz o kadar sanslıyız kı o kadar nımetımız var kı anlat anlat bıtmez hamdolsun sukurler olsun bak bunları dıyebılıyoruz inşa-ALLAH diyiyoruz nefes alıyoruz ve hala sansımız var rabbım merhamet edıyor bize
hıkaye guzel bi mesaj içeriyo alabılnene.saolasın ablam bizlere ulaştırdıgın için rabbım amel defterıne yazılmayı nasip etsın..

amin canım Rabbim kabul etsin o güzel duanı.selametle.....
berra1

berra1

Üye · 46 mesaj

cok güzeldi inş.
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

Cok güzel ve anlamli bir yazi yarin ne olcak bilemiyoruz tabi her işe işallah allahin izniyle diyerek başlamaliyiz selam ve dua ile
Nur_u Secde

Nur_u Secde

eylül as, post: 843754, member: 72384çok güzel elinize emeğinize yüraginize sağlık

teşekkür ederim .selam ve dua ile.....
Nur_u Secde

Nur_u Secde

berra1, post: 843966, member: 82229cok güzeldi inş.

gözlerinize sağlık.selametle.......
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

İnşallah demek çok faziletlidir. Dilimizden düşürmeyelim inşallah...

ensar_09

ensar_09

Yeni Üye · 9 mesaj

cok gusel eline saglık :) selametle kalın
SEMİ

SEMİ

Yeni Üye · 1 mesaj

Allah(cc) tüm müslüman kardeşlerimden razi olsun cok güzel bir hikayedi
Nur_u Secde

Nur_u Secde

T.Nur, post: 844936, member: 74557Cok güzel ve anlamli bir yazi yarin ne olcak bilemiyoruz tabi her işe işallah allahin izniyle diyerek başlamaliyiz selam ve dua ile

inşallah gününüz hayırlı,bereketli olur kardeşim.selametle......
Nur_u Secde

Nur_u Secde

TakeOne, post: 845142, member: 59952İnşallah demek çok faziletlidir. Dilimizden düşürmeyelim inşallah...

inşallah kardeşim....selam ve dua ile.......
Nur_u Secde

Nur_u Secde

ensar_09, post: 845194, member: 83985cok gusel eline saglık :) selametle kalın

teşekkür ederim.sizinde gözlerinize sağlık.selametle......;)
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

Emeğine sağlik inşaallah kardeşim
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
Nur_u Secde

Nur_u Secde

SEMİ, post: 845554, member: 72384Allah(cc) tüm müslüman kardeşlerimden razi olsun cok güzel bir hikayedi

amin inşallah kardeşim.selametle........
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.