İnternet resmen h@st@lık!

2.401 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

İnternet resmen h@st@lık!

E-postalarını okuyamayınca içi içini yiyenler, günde 3-4 saatini internette geçirip normal işlerini yapamayanlar tehlikede… Balıklı Rum Hastanesi artık “internet bağımlıları”nı da tedavi ediyor!

GÜLAY FIRAT İstanbul

Günde en az 3-4 saat internetteyseniz, her geçen gün de bu süre artıyorsa, e-postalarınızı kontrol edemediğinizde içiniz içinizi yiyorsa, iş dönüşü evinizde geç vakitlere kadar internette sohbetten başınızı kaldıramıyorsanız, siz de bir “internet bağımlısı” olabilirsiniz.

Balıklı Rum Hastanesi Anatolia Klinikleri Madde Bağımlılığı Birimi Klinik Sorumlusu Dr. Gültürk Köroğlu, internetin yaygınlaşmasıyla bağımlılığın da ivme kazandığını, “İnternetten çıkamıyorum” şikâyetiyle hastaneye çok sayıda kişinin başvurduğunu söyledi.

Ciddi bir hastalık
“İnternet bağımlılığı”nın ciddi bir “hastalık” olduğunu ve her bağımlık gibi özünde kişinin “haz” arayışının yattığını belirten Dr. Köroğlu, internette geçirilen zamanın bir süre sonra gerçek hayata tercih edilmesiyle patlak verdiğini vurguladı.
Köroğlu, başvuranların 5-50 yaş arasında olduğunu belirterek, “Bize en sık internet oyunları nedeniyle derslerini ihmal eden çocuklar getiriliyor. Onları erişkinlerde işte ya da evde ihtiyacından fazla bilgi için sörf yaparak zaman harcayanlar, internetten alışveriş bağımlıları ve sürekli tanımadığı insanlarla chat yapanlar takip ediyor. Az sayıda sanal seks bağımlısı var. Normal yaşamda ilişki kurmakta zorlananlara sanal dünyada ilişki kurmak daha kolay geliyor” dedi.
İnternet bağımlılığının tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Köroğlu, ” Bir madde bağımlılığı olmadığından tamamen kesilmesi acımasızlık olur” diye konuştu.

‘Yemek yerine chat’

İnternette tanıştığı erkeklerle gerçek hayatta buluşan üç çocuklu ev hanımı, “Pişman olmama rağmen internetten ayrılamıyorum. Yemek yapmıyor, çocuklarla ilgilenmiyorum, sürekli chat yapıyorum” diyerek geldi.
“Depresyondayım” diye gelen bir erkek hasta, bir kadın arkadaşıyla internet sohbetini evlendikten sonra da sürdürdüğü için eşine ihanet ettiği düşüncesiyle tedavi istedi.

Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

İş icabı mecbur PC nin başındayız. Kendimi daha bağımlı olarak göremiyorum ama Allah yardımcımız olsun..
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

selamunaleykum cok onemlı bır konu
hele kı kendını frenleyemeyenler ıcın
emeğıne sağlık kardeşim
net coğu zaman gercek hayattan uzaklaştırıyor
olcuyu ıyı ayarlamak gerek
zaman cok onemlı
zamanın gerı donuşu yok cunku
ozellıkle 45 dk fazla ekran başına oturmamamalı
otur kalk yapmalı
allaha emanet olun
selam ve dua ıle
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

Günlük 14 saatim PC karşısında geçiyor. Yaklaşık 10 yıldırda böyleyim.
Allah yardımcımız olsun.

hk8506

hk8506

Kıdemli Üye · 229 mesaj

çok şükür bir bağımlılığım yok
ama internet bağımlı olan kişinin
hem kendisinin hem de yakınlarının
Rabbim yardımcısı olsun inşallah
gerçekten göz ardı edilemeyecek bir durum
selametle kalın inşallah...
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Guo1903İş icabı mecbur PC nin başındayız. Kendimi daha bağımlı olarak göremiyorum ama Allah yardımcımız olsun..

inşaAllah değilsinizdir ve hiçte olmazsınız.Şimdi aslında öyle olupta görmemekte vahim bir durum olabilir.
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

gülnisaselamunaleykum cok onemlı bır konu
hele kı kendını frenleyemeyenler ıcın
emeğıne sağlık kardeşim
net coğu zaman gercek hayattan uzaklaştırıyor
olcuyu ıyı ayarlamak gerek
zaman cok onemlı
zamanın gerı donuşu yok cunku
ozellıkle 45 dk fazla ekran başına oturmamamalı
otur kalk yapmalı
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

Ve Aleykümselam,
Aslında ben hafiften belirtiler gösteriyorum sanki :a17:
15 gün internete giremeyeceğim bir yerde kalmıştım ve hakikaten özledim yani.
İnternete girmeyi özledim...ne tuhaf dimi?
O yüzden saçma bir boyuta varmadan önüne geçmek gerek.

Sizde Allah a emanet olun :)
Selamlar...
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

TakeOneGünlük 14 saatim PC karşısında geçiyor. Yaklaşık 10 yıldırda böyleyim.
Allah yardımcımız olsun.

İş sebebiyle sanırsam..Allah cc kolaylık versin..

hk8506çok şükür bir bağımlılığım yok
ama internet bağımlı olan kişinin
hem kendisinin hem de yakınlarının
Rabbim yardımcısı olsun inşallah
gerçekten göz ardı edilemeyecek bir durum
selametle kalın inşallah...

İnşaAllah kardeşim haklısınız göz ardı etmemek lazım..Sizde selametle kalın.

AşkŞairihttp://forum.islamiyet.gen.tr/kendi-siirleriniz/69829-internet-bagimlisi-siir-2005-iki-nazire-siir.html#post840102

Şiirinizi okudum.Eklediğiniz için teşekkür ederim...
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

Hasıl ı Kelamİş sebebiyle sanırsam..Allah cc kolaylık versin..

İnşaAllah kardeşim haklısınız göz ardı etmemek lazım..Sizde selametle kalın.

Şiirinizi okudum.Eklediğiniz için teşekkür ederim...

Evet iş icabı kardeşim... Allah razı olsun...

Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Tam bir bağımlılık yapıyor ya çok beter bişey ama kendimi kontrol etmeyi başardım Allah'a şükür bide bilgisayar başındayken yarım saat geçti zannediyorsun bir bakıyosun iki saat internette vakit harcamışsın ben en çok buna üzülüyorum.Zamanımız heba oluyor.

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Bir müslüman için utanç verici bir hastalık diye düşünüyorum.Bizim vaktimiz kıymetsiz şeylerle geçmemeli...
mervenur16

mervenur16

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

İlk aldığımda ben de internet hastası olmuştum ama şimdi geçti
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

mervenur16İlk aldığımda ben de internet hastası olmuştum ama şimdi geçti

Geçmiş olması güzel kardeşim.Selametle kal.
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

bu resim bana babamı hatırlattı :) pc sigara çay babamı tamalayan öğeler çok kaptırıo kendini ve kimseye vermio pcyi çok tartışıyoruz buyüzden allahım akıl fikir versin babama yapıcak hiç bşeyimiz yok abartmıorum pc ye çocuğum diyo yani bukadar gözü kör bazen bozulsada kurtulsak diorum ben işyerindeyim bunları yazıorum eminimki evde pcdedir :(:) ağlancak halimize gülüorum artık...
zarife_76

zarife_76

Mübarek Üye · 1.066 mesaj

AY-YA, post: 892738, member: 54443

bu resim bana babamı hatırlattı :) pc sigara çay babamı tamalayan öğeler çok kaptırıo kendini ve kimseye vermio pcyi çok tartışıyoruz buyüzden allahım akıl fikir versin babama yapıcak hiç bşeyimiz yok abartmıorum pc ye çocuğum diyo yani bukadar gözü kör bazen bozulsada kurtulsak diorum ben işyerindeyim bunları yazıorum eminimki evde pcdedir :(:) ağlancak halimize gülüorum artık...

Valla benide guldurdun
elanaz 21

elanaz 21

Kıdemli Üye · 428 mesaj

selamün aleyküm kardeşim geröekten çok doğru insan bağımlı hale geliyor başından kalkmak istesen bile kalkamıyorsun günlük en az 3 saatim boşa gidiyor walla allah hayırlısını versin
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

AY-YA, post: 892738, member: 54443

üzüldüm adınıza kardeşim.Hastalık bir yerde ve bir müslüman için utanç verici bir hastalık.inşaAllah bir an önce babanızda diğer bağımlılarda kurtulur.Allah celle celalüh e emanet olunuz.
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

elanaz 21selamün aleyküm kardeşim geröekten çok doğru insan bağımlı hale geliyor başından kalkmak istesen bile kalkamıyorsun günlük en az 3 saatim boşa gidiyor walla allah hayırlısını versin

Aleykümselam,
Aynen bende başında çok boş saat geçirmişimdir.Kalkamıyorsak başından hayırlı bir şeyler yapmaya uğraşalım.Hocaların sohbetlerini dinleyip,islami yazılar okuyabiliriz mesela.Birde tavsiyem abdestli oturun başına.Çünkü manevi yönden abdestli olan korunur diyor Esad hocamız.En azından ezan okudumu hemen kalkıp namazımızı kılabiliriz...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.