Sevginin Güzelliği ve oluşturduğu manevi huzur...

1.345 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

Sevginin Güzelliği ve oluşturduğu manevi huzur...

Bir zamanlar iki kardeşe babalarından bir tarla miras olarak kalıyor.Bu iki kardeş tarladan elde edilen mahsulü eşit şekilde paylaşıyor ve buğdayları ambarlarına depoluyor.Günler böyle devam ederek geçer gider.Gün gelir küçük kardeş şöyle düşünür.

- Bu mahsulü abimle böyle paylaşmam doğru değil.Abim evli barklıdır.Çoluk çocuğu var.Sorumluluğu var.Ben ise bekarım.

Ve gece olunca bir buğday çuvalını sırtına alır abisinin ambarına gizlice bırakır döner.Sabah olur bu sefer diğer kardeş şöyle düşünür.

- Mahsulü böyle paylaşmamız doğru değildir.Benim bir yuvam var.Düzenli bir hayatım var.Kardeşim ise bekar.Eşya alacak evlenecek.Gece olur bu kardeş te sırtına bir çuval buğday alır gizlice kardeşinin ambarına bırakır.

Bir gün kardeşler ambara bakarlarki ambarda hiçbir eksilme yok.Çok şaşırırlar.Yine gece olur abi ve kardeş yine birbirlerinin ambarlarına götürülmek üzere sırtlarına birer çuval buğday alıp ilerlerken yolda çarpışırlar ve birbirlerine baktıktan sonra sıkı sıkı kucaklaşırlar.

İşte sevginin sonucu.Bizler birbirlerimize kin güderek bir yerlere varamayız.Bizler kardeşlerimizi kendi nefsimizden önce düşüneceğiz.Seveceğizki sevilelim.Peygamberimiz (S.A.V)buyuruyorki: "Sevdiğin kardeşine seni Allah rızası için seviyorum de."
HiLaL-i_AhmeR

HiLaL-i_AhmeR

Kıdemli Üye · 136 mesaj

Bilnur, post: 837758, member: 73855Peygamberimiz (S.A.V)buyuruyorki: "Sevdiğin kardeşine seni Allah rızası için seviyorum de."

"Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed"

ya Allah Razı Olsun ya Rabbim Hepimize Peygamber Efendimizi Örnek Alıp Yaşantımıza Yansıtmamızı Nasip Etsin...

Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

amin...inşallah..
konyali sema

konyali sema

Aktif Üye · 51 mesaj

amin INSALLAH.cok duygulandim su an ablalarimi ve abilerimi cok özledim gurbetteyim of of....Allah senden razi olsun yüregine saglik güzel bir paylasim..
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

konyali sema, post: 837773, member: 85616amin INSALLAH.cok duygulandim su an ablalarimi ve abilerimi cok özledim gurbetteyim of of....Allah senden razi olsun yüregine saglik güzel bir paylasim..

sağol güzel kardeşim..seninde yüreğine..dillerine sağlık...allah tez zamanda görüşüp hasretini gidermeyi ansip etsinn.özlemmekte güzelll..kıymetleri uzakta daha çok anlaşılıyor..allah sağlık afiyet versin..huzurunuzu bozmasın..selametle güzel kardeşim
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm kardeşim eline sağlıkk güzel bir paylasım...
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

sağol kardeşim
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

"kendimiz için istediğimizi din kardeşimiz için istemedikçe tam olarak iman etmiş olmayız".Selamun aleykum.Emeklerinize sağlık.
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

Nevin_1982, post: 838131, member: 90758"kendimiz için istediğimizi din kardeşimiz için istemedikçe tam olarak iman etmiş olmayız".Selamun aleykum.Emeklerinize sağlık.

sağol sennide yüreğine sağlık..
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

selamünaleyküm kardeşim
eline emeğine sağlık güzel bir paylaşımdı..
herşey sevgide başlar ,sevgide biter...
sevileni Allah rızası için sevmek...
selam ve dua ile kalın...
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Bilnur, post: 837758, member: 73855Sevginin Güzelliği ve oluşturduğu manevi huzur...

Bir zamanlar iki kardeşe babalarından bir tarla miras olarak kalıyor.Bu iki kardeş tarladan elde edilen mahsulü eşit şekilde paylaşıyor ve buğdayları ambarlarına depoluyor.Günler böyle devam ederek geçer gider.Gün gelir küçük kardeş şöyle düşünür.

- Bu mahsulü abimle böyle paylaşmam doğru değil.Abim evli barklıdır.Çoluk çocuğu var.Sorumluluğu var.Ben ise bekarım.

Ve gece olunca bir buğday çuvalını sırtına alır abisinin ambarına gizlice bırakır döner.Sabah olur bu sefer diğer kardeş şöyle düşünür.

- Mahsulü böyle paylaşmamız doğru değildir.Benim bir yuvam var.Düzenli bir hayatım var.Kardeşim ise bekar.Eşya alacak evlenecek.Gece olur bu kardeş te sırtına bir çuval buğday alır gizlice kardeşinin ambarına bırakır.

Bir gün kardeşler ambara bakarlarki ambarda hiçbir eksilme yok.Çok şaşırırlar.Yine gece olur abi ve kardeş yine birbirlerinin ambarlarına götürülmek üzere sırtlarına birer çuval buğday alıp ilerlerken yolda çarpışırlar ve birbirlerine baktıktan sonra sıkı sıkı kucaklaşırlar.

İşte sevginin sonucu.Bizler birbirlerimize kin güderek bir yerlere varamayız.Bizler kardeşlerimizi kendi nefsimizden önce düşüneceğiz.Seveceğizki sevilelim.Peygamberimiz (S.A.V)buyuruyorki: "Sevdiğin kardeşine seni Allah rızası için seviyorum de."

Nevin_1982, post: 838131, member: 90758[B"Kendimiz için istediğimizi din kardeşimiz için istemedikçe tam olarak iman etmiş olmayız"

Eline, emeğine sağlık Bilnur kardeşim...
Çok faydalı bir payaşımdı...
Nevin kardeşimizin dediği gibi;
"Kendimiz için istediğimizi din kardeşimiz için istemedikçe tam olarak iman etmiş olmayız"
Allah CC. bizleri bu Hadis-i Şerifi uygulamayı nasip etsin herzaman...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
canom

canom

Kıdemli Üye · 163 mesaj

amin inşallah allah sevgisi ve peygamber sevgisi bizden eksik olmasın emeğine saglık güzel bi paylaşımdı...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.