selamün aleyküm isim konumun adi

1.115 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
vatan52

vatan52

Yeni Üye · 3 mesaj

sevgili arkadaslar kuranda gecen isimlerden biriní ogluma takmak istiyorum sizce ne denli dogru olur sakincalari nelerdir tesekkkürler
sezer demir

sezer demir

Kıdemli Üye · 238 mesaj

Aleykûm selam .anlasIlan ordulusun ônceliklen ûyeligin hayIrlI olsun.
Kurandan isim koymak gûzeldir bildigim kadar lakin iyi dikkat etmek gerekir Bence sen sizin oralarda bir imam varsa ona danIs.
BU arada ordunun neresindensin.
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Ordulular çıkmaya başladı sonunda, epeydir kimseyi bulamıyordum:) Ben mesudiyeliyim sizler neresinden??
sezer demir

sezer demir

Kıdemli Üye · 238 mesaj

Guo1903, post: 837892, member: 49501Ordulular çıkmaya başladı sonunda, epeydir kimseyi bulamıyordum:) Ben mesudiyeliyim sizler neresinden??
Bende mesudiyeliyim GûlpInar kôyûnden lakin uzun zamandIr yurtdIsInda yasIyorum,sen mesudiyenin neresindensin.
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

benim erkek kardeşim olursa adını hasanhüsayin koyucam,peygammerin torunlarının adı.sizde bence öyle güzel isim koyun.
harun78xxx

harun78xxx

Aktif Üye · 64 mesaj

çocuklara verilen isimlerin kur an da geçip geçmemesi önemli değildir.önemli olan başta dinimiz,kültürümüz...e uygun olmasıdır.yani kısaca anlamının güzel olmasıdır.kur an da geçiyor diye bir anlam ifade etmeyen aleyna veya kınanan kişilerin isimleri verilmemelidir.zira firavun da kur an da geçiyor.peygamberimizin çocuklarına baktığımızda isim verirken kur an ı esas almadığı anlaşılıyor.zeynep gibi.
bence tarihizde yaşayışıyla herkese örnek olan şahısların isimlerini vermek onların isimlerini yaşatmak en güzeli....
ömer,mustafa,selman,enes,selman,yavuz....
sezer demir

sezer demir

Kıdemli Üye · 238 mesaj

yukarIdada belirttigim gibi bir bilene yani yaKInImIzda bir imama veya hocaya danIsmakta yarar var.
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

Selam Aleyküm kardeşim hoş geldiniz üyeliğiniz hayırlı ve daim olur inşallah.Çok güzel Kur'anda bulunan isimler var ama bazı isimleri koyarken dikkat etmek gerekiyor diy biliyorum.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.:)
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
noun_derbeder

noun_derbeder

Yeni Üye · 5 mesaj

selamun aleykum arkadaslar bence sakıncası ya olur yadaolmaz bu cocugun gelecegıne baglı eger o ısımı tasıya bılecek gıbı ıse sakıncası yok tur aksıne kotu huylu olursa(kı bunu hıcbır anne baba ıstemez allah dusmn basına vermesın)sakıncalıdır cunku ahıret gununde o ısımden bıle hesaba cekılecektır nerden bılıyorsunuz dıye sorarsanız kendımden bılıyorum
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.