Bir önerim var!

1.241 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
beyaban

beyaban

Üye · 24 mesaj

Bismillahhirrahmanirahim
merhaba arkadaşlar,
öneri yapmak için ayrı bir bölüm göremediğimden buraya açmak istedim konuyu.
bir İslami forumda gördüm ki her mesajın başında Bismillahhirrahmanirahim yazıyor.sanırım otomatik olarak her mesaja ekleniyor.
Acaba yöneticiler bu sitede de aynısını yapabilirler mi?

not : yönetici arkadaşlar eğer özel mesaj atarlasa sitenin adresini atarım reklam olmasın.
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

"Bismillâhirrahmanirrahim", günlük konuşmalarımızda çok kullandığımız dini ifadelerden biridir. Buna kısaca "Besmele" denir. Besmele, "Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adı ile (başlamak)" anlamına gelir. Besmelenin kısaltılmış şekli "Bismillah" tır. Bu cümle de "Allah'ın adıyla" anlamındadır. Bu sözcükler Allah'ı hatırlamak ve anmak demektir.

bu açıklama ilede her mesajımızda alakasız olanlarada besmele çekilmesi ne kadar doğru?Hayırlı ve hak olan işlerde besleme çekeriz,şerde,haramda,kaynaksız ve delilsiz,şuursuzca söylemlerde besleme çekmemiz doğru olmayacağı gibi bunu otomatik olarak devreye sokmamız hata olacaktır.

öneri güzel ve hayırlı ama uygulamada kişiler farklı olduğundan çok hayırlı olmayacaktır.
selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.
ReisulKurra

ReisulKurra

Kıdemli Üye · 414 mesaj

_KAAN_, post: 836080, member: 79656"Bismillâhirrahmanirrahim", günlük konuşmalarımızda çok kullandığımız dini ifadelerden biridir. Buna kısaca "Besmele" denir. Besmele, "Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adı ile (başlamak)" anlamına gelir. Besmelenin kısaltılmış şekli "Bismillah" tır. Bu cümle de "Allah'ın adıyla" anlamındadır. Bu sözcükler Allah'ı hatırlamak ve anmak demektir.

bu açıklama ilede her mesajımızda alakasız olanlarada besmele çekilmesi ne kadar doğru?Hayırlı ve hak olan işlerde besleme çekeriz,şerde,haramda,kaynaksız ve delilsiz,şuursuzca söylemlerde besleme çekmemiz doğru olmayacağı gibi bunu otomatik olarak devreye sokmamız hata olacaktır.

öneri güzel ve hayırlı ama uygulamada kişiler farklı olduğundan çok hayırlı olmayacaktır.
selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.

Selamun Aleykum

Her ikinizede Katılıyorum, besmele Tabiki Her lafın başında olması güzelbirşey güzel bir sevap kaynağı ama bulunduğumuz ortamda çok abes görüşlü insanlarda oluyor, Ateistlerde buraya girip Kendi görüşlerini yazıyor, yani buradaki her konuda Besmele doğru olmaz, Selametle...
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

aleykümselam değerli kardeşim.ALLAH celle celaluh razı olsun.hayırlı ve bereketli akşamlar olsun.

selametle dualarınızda yer almak ümidi ile.

ReisulKurra, post: 836086, member: 57410Selamun Aleykum

Her ikinizede Katılıyorum, besmele Tabiki Her lafın başında olması güzelbirşey güzel bir sevap kaynağı ama bulunduğumuz ortamda çok abes görüşlü insanlarda oluyor, Ateistlerde buraya girip Kendi görüşlerini yazıyor, yani buradaki her konuda Besmele doğru olmaz, Selametle...
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

selamün aleyküm bende bu konuda kaan abimizin görüşlerine katılıyorum...şer görüşlü kimselerin buraya yazacakları hakkında da besmele ile başlamak doğru olmaz sanıyorum ki..ama kardeşimizi yinede kutluyorum böyle birşeyi düşünmüş olması çok güzel...selamün aleyküm yeniden...
ÂNI YAŞA...
beyaban

beyaban

Üye · 24 mesaj

ateist ya da şer amaçlı kişilerin yazacağı mesajları hesaba katmamıştım.
murat gur

murat gur

Yeni Üye · 1 mesaj

slm ben murat buraya yenı uye oldum burada neler yaparsınız
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

Selam Aleyküm kardeşim hoş geldiniz üyeliğiniz hayırlı ve daim olur inşallah. Ana sayfada bütün koular var kardeşim oradaki konulara girip faydalanabilirsiniz.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.