Eti yenmez, sütü içilmez insan, neden yaratılımş?

3.477 görüntülenme · 27 yanıt

Paylaş:
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Değerli abimiz.
Derin bir tefekkürle okudum.. Rahman c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah.. İnsanoğlundan önce yeryüzünün eski sakinleri cinler idi.. Fakat yeryüzünde fesat ve bozgunculuk çıkarmalarından dolayı cismen uzaklaştırıldılar yeryüzünden.. Allah c.c'yi hakkıyla hamd eden meleklere dahi tanınmayan bir manevi mevki bahşedildi insana.. Meleklerin, insanın niçin yaratıldığına dair, Rabbimize sordukları sualin hikmeti yeryüzü sahnesinde zamanla tecelli edecekti, insan adına.. Rabbimiz c.c, Zariyat'ta da bildirdiği üzere, kendi Zat'ını bilmeleri ve kendisine ibadet etmeleri için yarattığını buyurduğu insanoğluna hizmetkar varlıklar ve bir ortam halk etti.. Her şey insan içindi.. İnsanın, En Güzel'e yönelmesi, O'na taatte bulunması, cinlere ve meleklere ihsan edilmediği nimetlere ve ihsanlara gark olması için..
O nura gark olabilmek ve cismimizdeki, ruhumuzdaki sırlara, harikalıklara tefekkür eyleyip, Biricik'in rızasına, hoşnutluğuna nail olmak duası ile..Emeğinize sağlık olsun.
Rabbimize emanet olunuz inşallah.. Selam ve Dua ile..
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.174 mesaj

Ve Aleykumselam Değerli Kardeşimiz..

Ve Aleykumselam Değerli Kardeşimiz..

aliye_aliye, post: 835309, member: 88691
Selamün Aleyküm Değerli abimiz.
Derin bir tefekkürle okudum.. Rahman c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah.. İnsanoğlundan önce yeryüzünün eski sakinleri cinler idi.. Fakat yeryüzünde fesat ve bozgunculuk çıkarmalarından dolayı cismen uzaklaştırıldılar yeryüzünden.. Allah c.c'yi hakkıyla hamd eden meleklere dahi tanınmayan bir manevi mevki bahşedildi insana.. Meleklerin, insanın niçin yaratıldığına dair, Rabbimize sordukları sualin hikmeti yeryüzü sahnesinde zamanla tecelli edecekti, insan adına.. Rabbimiz c.c, Zariyat'ta da bildirdiği üzere, kendi Zat'ını bilmeleri ve kendisine ibadet etmeleri için yarattığını buyurduğu insanoğluna hizmetkar varlıklar ve bir ortam halk etti.. Her şey insan içindi.. İnsanın, En Güzel'e yönelmesi, O'na taatte bulunması, cinlere ve meleklere ihsan edilmediği nimetlere ve ihsanlara gark olması için..
O nura gark olabilmek ve cismimizdeki, ruhumuzdaki sırlara, harikalıklara tefekkür eyleyip, Biricik'in rızasına, hoşnutluğuna nail olmak duası ile..Emeğinize sağlık olsun.
Rabbimize emanet olunuz inşallah.. Selam ve Dua ile..

Allah CC. razı olsun cümlemizden inşallah...
Güzel ve edebi yorumlarınızla bizlere katkı sağlıyorsunuz...
Eğer bizler niçin yaratıldığımız hakkıyla bilsek ve gerekleriniğ de yerine getirsek inşallah Yüce Yaradanımız CC. bizleri Razı olduğu kulları zümresine ilhak edecektir...
Bütün dualarınıza gönülden amin Aliye kardeşim...
Allaha emanet olunuz...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
zeynep1111

zeynep1111

Kıdemli Üye · 477 mesaj

rabbim hepimizi şükreden, şükretmeyi bilen kullarından eylesin
яυнυм ℓüтƒυηυ özℓєя" нєяşєу∂є тєк вιя ιмzα 'уα нαу'
mavci

mavci 🛡

...

...

zeynep1111, post: 835366, member: 12898rabbim hepimizi şükreden, şükretmeyi bilen kullarından eylesin

Amin Kardeşim...
Allaha emanet olunuz...
.
mavci

mavci 🛡

...

...

“Rezzak Cenab-ı Hak’tır. Rızkı O verir. Onun verdiği rızkı elde etmek için verdiğiniz uğraşı, namaza bahane göstermeyin.”
.
mavci

mavci 🛡

Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

“Ben cinleri ve insanları, ancak Bana ibadet etsinler diye yarattım.
Ben onlardan rızık istemiyorum, beni beslemelerini de istemiyorum.
Şüphesiz rızık veren, sağlam kuvvet sahibi ancak Allah’tır.”

(Zariyat: 56-58)
.
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu"
kıymetli bu güzel paylaşımınız için binlerce kez allah razı olsun sizden.......
Allahu teala hiç bir şeye muhtaç değildir.yaratılmakla biz kıymetlendik.şereflendik.
Insanları ve cinleri bana ibadet etmeleri için yarattım.yani allahu tealayı tanımak ve inanmak için yaratıldık.insanlara bana kulluk etmeleri için yarattım.selametle kalın.
mavci

mavci 🛡

Ve Aleykumselam...Ve Rahmetullahi...Ve Berakâtühu..

Ve Aleykumselam...Ve Rahmetullahi...Ve Berakâtühu..

kardelele"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu"
kıymetli bu güzel paylaşımınız için binlerce kez allah razı olsun sizden.......
Allahu teala hiç bir şeye muhtaç değildir.yaratılmakla biz kıymetlendik.şereflendik.
Insanları ve cinleri bana ibadet etmeleri için yarattım.yani allahu tealayı tanımak ve inanmak için yaratıldık.insanlara bana kulluk etmeleri için yarattım.selametle kalın.

Allah Celle Celalühu cümlemizden razı ve hoşnut olsun değerli kardeşim inşallah...
O'nun rızası ve emri doğrultusunda yaşamak duasıyla...
.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.