Kocalar nasıl pişirilir ????

3.304 görüntülenme · 30 yanıt

Paylaş:
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Kocaların çoğu, pişirilme sürecinde yanlış işlem gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar.
Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.
Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez.
Ancak, iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz.
Koca seçiminde, ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir.
Bunun için çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.
Beğenenin kişisel olduğunu düşünerek, koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız.
Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz, almaktan vazgeçiniz.
Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında o da aynı işi görebilir. Sonra kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur.
Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır.
Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler.
Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler.
Onları tencerelerinde tutmak için; "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır.
Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır.
Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.
Özellikle sirke ve karabiber yerine satıcıların "öpücük"adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir.
Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharatlardan birer tutam katmanız önerilir.
Ancak, bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır.
Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır.
Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır.
Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.
Böyle pişirildiği zaman sizin için çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır.
Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır.
Bu yolda hazırlanmış "koca", mutlu bir ömür boyunca tadını korur.
AFİYET OLSUN!!!!! MUTLULUKLAR SİZİN OLSUN.....
elifffff

elifffff

Mübarek Üye · 1.217 mesaj

:K :B
çok güzel bir paylaşım,ellerinize emeğinize sağlık...Allah razı olsun
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.

Kocaları Pişirelim derken yemeğin altını yakar gibi olmasın,

Allah'a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

Kedi, aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane kedi bir araya gelse, bir tane aslan etmez.
abı_hayat

abı_hayat

elifffff, post: 830643, member: 80852:K :B
çok güzel bir paylaşım,ellerinize emeğinize sağlık...Allah razı olsun

cümlemizden olsun inş...:a12::a12:
abı_hayat

abı_hayat

vealeyküm selam. haklısınız dikkat şart...:a26::a26::a26:
mustafa11

mustafa11

Mübarek Üye · 3.063 mesaj

s a kardeşim ben ce biraz abartılı olmuş bizler hamurmuyuzki pişirecen bence asıl kadınların pişirilişp hazırlanması gerekir yoksa bu sizin uzmanlık alanınızmı ::)))

selametle
Kim gülerek günah işlerse, ağlayarak Cehenneme gider . M.E.M.
Delete

Delete

mustafa11, post: 830675, member: 47253s a kardeşim ben ce biraz abartılı olmuş bizler hamurmuyuzki pişirecen bence asıl kadınların pişirilişp hazırlanması gerekir yoksa bu sizin uzmanlık alanınızmı ::)))

selametle

abı_hayat

abı_hayat

s a kardeşim ben ce biraz abartılı olmuş bizler hamurmuyuzki pişirecen bence asıl kadınların pişirilişp hazırlanması gerekir yoksa bu sizin uzmanlık alanınızmı ::)))

selametle

vealeyküm selam. estğ efendim bu meseleye biraz mizahi bakış...:a12::a12:
Delete

Delete

abı_hayat, post: 830633, member: 90062Kocaların çoğu, pişirilme sürecinde yanlış işlem gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar.
Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.
Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez.
Ancak, iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz.
Koca seçiminde, ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir.
Bunun için çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.
Beğenenin kişisel olduğunu düşünerek, koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız.
Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz, almaktan vazgeçiniz.
Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında o da aynı işi görebilir. Sonra kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur.
Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır.
Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler.
Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler.
Onları tencerelerinde tutmak için; "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır.
Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır.
Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.
Özellikle sirke ve karabiber yerine satıcıların "öpücük"adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir.
Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharatlardan birer tutam katmanız önerilir.
Ancak, bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır.
Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır.
Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır.
Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.
Böyle pişirildiği zaman sizin için çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır.
Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır.
Bu yolda hazırlanmış "koca", mutlu bir ömür boyunca tadını korur.
AFİYET OLSUN!!!!! MUTLULUKLAR SİZİN OLSUN.....

abı_hayat kardeşim kusuruma bakmayın tekrar yazıyorum ama,
vallahi hala gülüyorum,
Allah iyiliğinizi versin,

Allah'a emanet olun,

abı_hayat

abı_hayat

vallahi hala gülüyorum,

Allah'a emanet olun,

vealeyküm selam. rica ederim efendim bu saatte mümin kardeşimin yüzünü güldürmenin mutluluğu yeter bana..:a11::a11:
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

cok güzel valla mecazi anlatılmış. :) evet benim eşimde biraz çiğ pişirmek gerek ama bende yanarım diye korduyorum :)
abı_hayat

abı_hayat

T.Nur, post: 830846, member: 73307cok güzel valla mecazi anlatılmış. :) evet benim eşimde biraz çiğ pişirmek gerek ama bende yanarım diye korduyorum :)

Aman dikkat..:a12:
hk8506

hk8506

Kıdemli Üye · 229 mesaj

Allah razı olsun çok güzel bir tarifmiş ama beyler ne düşünür bilemem
aikoay

aikoay

Aktif Üye · 53 mesaj

nasil pisirilir arkadaslar bu konuda tecrube sahibi olan varmi
abı_hayat

abı_hayat

hk8506, post: 831000, member: 88010Allah razı olsun çok güzel bir tarifmiş ama beyler ne düşünür bilemem

cümlemizden olsun inş. arada kızanlar var ama bu sonuçta mizahi bir bakış...
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

abı_hayat, post: 830688, member: 73307Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.

vallahi hala gülüyorum,

Allah'a emanet olun,

vealeyküm selam. rica ederim efendim bu saatte mümin kardeşimin yüzünü güldürmenin mutluluğu yeter bana..:a11::a11:

İşte beklediğim bir cevap Allah razı olsun kardeşim hem kardeşine tebessüm ettirmek hemde kırmadan güzel bir cevap vermek maharet ister acizane 10. yıllık evli birisi olarak bu tarifin bir kopyasını hanıma vereceğim ;;).. konuyu iyi yorumlamışınız kardeş Allah (cc.) razı olsun

aikoay..... nasil pisirilir arkadaslar bu konuda tecrube sahibi olan varmi

Kardeşim konuyu tekrar oku bütün tarif orda yazıyor Maşallah kardeşim iyi tarif etmiş::D
abı_hayat

abı_hayat

İşte beklediğim bir cevap Allah razı olsun kardeşim hem kardeşine tebessüm ettirmek hemde kırmadan güzel bir cevap vermek maharet ister acizane 10. yıllık evli birisi olarak bu tarifin bir kopyasını hanıma vereceğim ;;).. konuyu iyi yorumlamışınız kardeş Allah (cc.) razı olsun

cümlemizden olsun inş. yüzünüzden tebessüm hiç eksik olmasın... verin efendim kime isterseniz ona verin. eee, tarif bizden pişirmek sizden. AFİYET OLSUUUUUNNN:a12::a12::a12:
#fani_dünya#

#fani_dünya#

Kıdemli Üye · 419 mesaj

sizler kocayı pişireceğinize önce kendi erkek çocuklarınızı pişirin ki sonradan evlendiklerinde eşleri ah vah etmesinler..!

unutmayın kadınlar bu toplumun erkeklerini sizler yetiştiriyorsunuz anneler teyzeler halalar yengeler yetiştiriyor bu erkekleri.
sonrada niye benim oglum başkasının namusuna göz dikti diyorsunuz niye benim oglum şöle böyle diyorsunuz!önce kendinize bakın siz iyi yetiştirseydiniz o erkek çocuklarınızı onlarda kalkıp başka kadınlara tecavüze yeltenmezlerdi.

mesele kocada değil önce sizde başlıyor hanımefendiler önce kendinizi pişirin sonra erkek çocuklarınızı o zaman hem koca rahat edecek hemde kadın rahat edecek..

malum ailede herşey başlıyor zaten ülkemizde hergün onlarca aile hızla parçalanıyor şunuda unutmayın ailenin parçalanması demek milletin devletin parçalanması demektir.

ona göre davranın edebe ahlaka göre erkek çocuklarınızı yetiştirin ki aileler dagılmasın..

vesselam...
abı_hayat

abı_hayat

#fani_dünya#, post: 831129, member: 80887sizler kocayı pişireceğinize önce kendi erkek çocuklarınızı pişirin ki sonradan evlendiklerinde eşleri ah vah etmesinler..!

unutmayın kadınlar bu toplumun erkeklerini sizler yetiştiriyorsunuz anneler teyzeler halalar yengeler yetiştiriyor bu erkekleri.
sonrada niye benim oglum başkasının namusuna göz dikti diyorsunuz niye benim oglum şöle böyle diyorsunuz!önce kendinize bakın siz iyi yetiştirseydiniz o erkek çocuklarınızı onlarda kalkıp başka kadınlara tecavüze yeltenmezlerdi.

mesele kocada değil önce sizde başlıyor hanımefendiler önce kendinizi pişirin sonra erkek çocuklarınızı o zaman hem koca rahat edecek hemde kadın rahat edecek..

malum ailede herşey başlıyor zaten ülkemizde hergün onlarca aile hızla parçalanıyor şunuda unutmayın ailenin parçalanması demek milletin devletin parçalanması demektir.

ona göre davranın edebe ahlaka göre erkek çocuklarınızı yetiştirin ki aileler dagılmasın..

vesselam...

haklısınız fakat unuttuğunuz bir şey var. bu konuya mizahi bir bakış...
abı_hayat

abı_hayat

aikoay, post: 831014, member: 14074nasil pisirilir arkadaslar bu konuda tecrube sahibi olan varmi

Bilmem, ben bekarım...:a12::a12::a12::a12:
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.