_KAAN_, post: 831639, member: 90578hoş geldiniz kardeşim üyeliğiniz hayırlı ve daim olsun.Faydalı kaynaklara dayalı paylaşımlarınızı bekliyor bu paylaşımlar ilede meşguliyetinizi dua ve ümid ediyoruz.Yazdıklarınıza bir kaç izahta bulunarak karşılama mesajımızı burada sonlandırıyoruz inşaALLAH,şimdilik tabiki;
İnsan hayatının en ön sırasına dini koymalıdır. Dinimizi dünyaya değil dünyayı dinimize uydurmalıyız. Her şey burada çözülüyor.
Bu konuda dikkat edeceğimiz çok önemli hususlardan birisi günahlardır. İnsan günaha girdikçe namazdan ibadetlerden sıkılır, ibadet etmek onu sıkmaya başlar. Bir insan ibadetlerini tam olarak yerine getiremiyorsa demek ki onu ibadetten mahrum bırakan bir günah vardır. Günahlar bizi vazifelerimizden alıkoyar.Her şeyden önce hayatımızı gözden geçirip nerelerde hata yapıyoruz bizi ibadetlerden alıkoyacak ne tür günahlarımız var bunları tespit edip tevbe istiğfarla izalesine çalışmalıyız.
Diğer bir husus çevre.İnsan çevresini dini hayatını otokontrol altına alacak şekilde oluşturmalıdır. Etrafında maneviyatı yüksek insanların çokluğu ona kuvve-i maneviyye olacaktır. Maneviyattan uzak insanların çokluğu ise onu zamanla ibadetlerden soğutacaktır.
Bu hakikatlere dikkat etmekte fayda vardır inşaALLAH.Selam ve yürekten samimi dualrımla selametle kalınız kardeşim.
Allah sizlerden razi olsun...bu yazilanlari emin olun yurekten okuyup degerlendiriyorum,ve sizlerin tavsiyelerinizi dikkatle dinliyorum.Allah once bana ve aileme yardimci olsun...bizi gozul kulagi sagir olmaktan biranonce kurtarsin.amin..dualarda bulusmak dilegiyle....:a35: