Zü’l üzüneyn (çift kulaklı)

2.187 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

Hz.Enes, çocuk yaşında annesi tarafından Peygamber Aleyhisselam’a hizmet etmesi için verilmişti. Onun yanında büyüdü, onunla yaşadı. On yıl boyunca ona hizmet etti.

Peygamber Aleyhisselam’ın onu, “Ya Büneyye” diye çağırdığı olurdu. Bu, “oğulcuğum” demekti. Ashab arasındaki ünvanı ise Hâdimu’n-Nebî idi. Bu da, “Peygamberin Hizmetkârı” demekti.

Hz. Enes, inatçı ve bir miktar yaramaz bir çocuktu. Ancak Peygamber Aleyhisselam, bu on yıl boyunca ona bir kez olsun bile kızmadı. “Şunu niye böyle yaptın” veyahut “Bunu niye böyle yapmadın” bile demedi.

Hanımlarından biri “Keşke öyle yapmasaydın!” diyecek olsa, Peygamber Aleyhisselam:

“Bırakın çocuğu, o Allah’ın murat ettiği şeyi yapmıştır” der, Enes’i korurdu.

Bir gün, onu bir işe yollamıştı. Enes ise, “Vallahi gitmem!” diye tutturdu. Ancak içinden de, “Allah’ın Resulü’nün dediğini yapmam lâzım” diye geçiriyordu.

Yola çıktı, fakat az zaman sonra oyun oynayan çocuklara rastladı ve onlara katıldı kaldı.

Bir ara ensesini bir elin tuttuğunu farketti. Döndü baktı, bu kimsenin Allah’ın Resulü olduğunu gördü.

Allah’ın Resulü, gülerek:

“Ey Enescik, emrettiğim yere git!” buyurdu.

Enes:

“Pekâlâ!” dedi. “Gidiyorum!”

•••

Hz. Enes, gittiği bir yerden geç döndüğü zaman, Resulullah ona sadece:

“Neredeydin?” diye sorardı. Bu da, onu bütün bütün başıboş bırakmamak ve takip edildiğini hissettirmek içindi.

Peygamber Aleyhisselam, Hz. Hasan’a luka (yaramaz) demesi gibi Enes’e de zü’l üzüneyn (çift kulaklı) diyerek takılırdı.

•••

Resulullah vefat ettiğinde Hz. Enes, yirmi yaşındaydı. Allah, ona uzun ve bereketli bir ömür nasip etti. Kendisi, Peygamber Aleyhisselam’dan sonra seksen üç sene daha yaşadı.

Ömrünün son yıllarında dostlarına şöyle derdi:

“Sevgilimden ayrılalı tam seksen sene oldu. Vallahi, onu rüyamda görmediğim tek bir gece bile geçirmedim.

...
sevgi dinc

sevgi dinc

Mübarek Üye · 529 mesaj

allah razı olsun paylışımın için
<DAMLA>

<DAMLA>

sevgi dinc, post: 828613, member: 88984allah razı olsun paylışımın için

amin inşallah gözlerinize saglık sevgi hanım
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Gül Damlam..
Emeğine, gönlüne sağlık, Rahman c.c razı olsun inşallah..
Gül Nebi (s.a.v)'in, eğitim metodundaki güzellikleri, bir de Hz. Enes vesilesiyle okumak, keşfetmek gerçekten çok güzeldi.. Bu güzel ve üzerinde düşünülecek paylaşımın için çok teşekkür ederim gökkuşağım.. Rahman c.c, O'nu en güzel şekilde örnek alanlardan, kıssalarından ise ibretlenenlerden eylesin bizleri inşallah.. Rabbimize emanetimsin gül damlası.. Baki Selam ve Dualar ile..B)B)
nuri sezer

nuri sezer

Kıdemli Üye · 191 mesaj

s.a damla kardeşim allah razı olsun..emeklerinin ecrini sahaba efendilerimize komşu olarak bulasın...
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

ALLAH razı olsun...çok güzel bi paylaşımdı..selam ve dua ile
<DAMLA>

<DAMLA>

aliye_aliye, post: 829029, member: 80887
Selamün Aleyküm Gül Damlam..
Emeğine, gönlüne sağlık, Rahman c.c razı olsun inşallah..
Gül Nebi (s.a.v)'in, eğitim metodundaki güzellikleri, bir de Hz. Enes vesilesiyle okumak, keşfetmek gerçekten çok güzeldi.. Bu güzel ve üzerinde düşünülecek paylaşımın için çok teşekkür ederim gökkuşağım.. Rahman c.c, O'nu en güzel şekilde örnek alanlardan, kıssalarından ise ibretlenenlerden eylesin bizleri inşallah.. Rabbimize emanetimsin gül damlası.. Baki Selam ve Dualar ile..B)B)

aleykum selam BERCESTEM amin inşallah rabbim senden de razı olsun inşallah canım ablam gözlerine güzel yorumuna saglık inşallah ders alanlardan oluruzB)
rabbimize emanetsin inşallah gültanem
selam dua ve muhabbetle
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

nuri sezer, post: 829496, member: 59734s.a damla kardeşim allah razı olsun..emeklerinin ecrini sahaba efendilerimize komşu olarak bulasın...

aleykum selam nuri abi amin inşallah hep bilrlikte inşallah gözlerine yorumuna saglık abi B)
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

emanet55, post: 829503, member: 86884ALLAH razı olsun...çok güzel bi paylaşımdı..selam ve dua ile

amin inşallah rabbim sizden de razı olsun emanet hanım gözlerinize saglık
selam ve dua ile
<<B)>>
ping_pong

ping_pong

Mübarek Üye · 691 mesaj

“Sevgilimden ayrılalı tam seksen sene oldu. Vallahi, onu rüyamda görmediğim tek bir gece bile geçirmedim.

ahh ahh

okuyupda etkilenmemek ne mümkünn içim acıdı yaa

Allah c.c razı olsun kardesımm

cok güzeldi :D(=
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

bahtiyar o ne bahtiyar bir çocuktuki onca sıkıntısını kainatın efendisi sav çekmiş
RABBİMİN CC selamı üzerine olsun
ALLAHÜMME SALİ ALA SEYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYİDİNA MUHAMMED

emeyine sağlık kardeşim selametle kal
BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.HİKAYEDENDE ANLAYACAĞIMIZ ÜZERE PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÇOCUKLARA YUMUŞAK VE SEVGİYLE YAKLAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ.HER TAVRINDA AYRI BİR İNCELİK AYRI BİR GÜZELLİK VAR.PEYGAMBER EFENDİMİZLE ENES R.A.ARASINDA EŞSİZ BİR SEVGİ BAĞI OLUŞMUŞ.SEVEN SEVDİĞİYLE BERABERDİR.YILLAR GEÇSEDE BU SEVGİNİN TÜKENMEDİĞİNİ BU BAĞLILIĞIN DEVAM ETTİĞİNİ ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSINIZ.ALLAH CÜMLEMİZE ENES R.A GİBİ PEYGAMBER EFENDİMİZİ SEVİP BAĞLI OLAN KULLARINDAN EYLESİN SELAM VE DUA iLE
DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
<DAMLA>

<DAMLA>

ping_pong, post: 847189, member: 63594“Sevgilimden ayrılalı tam seksen sene oldu. Vallahi, onu rüyamda görmediğim tek bir gece bile geçirmedim.

ahh ahh

okuyupda etkilenmemek ne mümkünn içim acıdı yaa

Allah c.c razı olsun kardesımm

cok güzeldi :D(=

gözlerinize saglık kardeşim amin inşallah rabbim sizden de razı olsun
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

dinci, post: 847199, member: 72384“Sevgilimden ayrılalı tam seksen sene oldu. Vallahi, onu rüyamda görmediğim tek bir gece bile geçirmedim.
bahtiyar o ne bahtiyar bir çocuktuki onca sıkıntısını kainatın efendisi sav çekmiş
RABBİMİN CC selamı üzerine olsun
ALLAHÜMME SALİ ALA SEYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYİDİNA MUHAMMED

emeyine sağlık kardeşim selametle kal

gözlerine yorumuna saglık abla
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

BULENT TUNALI, post: 847201, member: 83423SELAMÜN ALEYKÜM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.HİKAYEDENDE ANLAYACAĞIMIZ ÜZERE PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÇOCUKLARA YUMUŞAK VE SEVGİYLE YAKLAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ.HER TAVRINDA AYRI BİR İNCELİK AYRI BİR GÜZELLİK VAR.PEYGAMBER EFENDİMİZLE ENES R.A.ARASINDA EŞSİZ BİR SEVGİ BAĞI OLUŞMUŞ.SEVEN SEVDİĞİYLE BERABERDİR.YILLAR GEÇSEDE BU SEVGİNİN TÜKENMEDİĞİNİ BU BAĞLILIĞIN DEVAM ETTİĞİNİ ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSINIZ.ALLAH CÜMLEMİZE ENES R.A GİBİ PEYGAMBER EFENDİMİZİ SEVİP BAĞLI OLAN KULLARINDAN EYLESİN SELAM VE DUA iLE

aleykum selam kardeşim gözlerinize yorumunuza saglık amin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

selamünaleyküm damla kardeşim
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşımdı .Ne tesadüf bende bu kanu hakkında güzel bir yazı okumuştum bugün ..senin yazınıda üstüne ekleyince konu tamamlandı...teşekkürler canım..
selam ve dua ile kal...

<DAMLA>

<DAMLA>

gülsengülselamünaleyküm damla kardeşim
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşımdı .Ne tesadüf bende bu kanu hakkında güzel bir yazı okumuştum bugün ..senin yazınıda üstüne ekleyince konu tamamlandı...teşekkürler canım..
selam ve dua ile kal...

aleykum selam kardeşim gözlerine yorumuna saglık çok sevindim..ben teşekkür ederim güzel yorumun için..
selam ve dua ile
<<B)>>
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

maşallah bir gün olsun onu görmekisterdim... allah razı olsun
<DAMLA>

<DAMLA>

T.Nur, post: 852051, member: 16903maşallah bir gün olsun onu görmekisterdim... allah razı olsun

amin inşallah rabbim sizden de razı olsun
selam ve dua ile
<<B)>>
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.