Esad Coşan Hoca Efendiden Veciz Sözler

43.133 görüntülenme · 272 yanıt

Paylaş:
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Akşam yatarken abdestinizi tazeleyin, 0ndan sonra dört rekat bir namaz kılıverirsiniz, sağ yanınıza yatarsınız, eûzu besmele çekersiniz, dualar edersiniz, ‘la ilahe illallah’ dersiniz, Peygamber Efendimiz’e salâtu selâm getirirsiniz, öyle uykuya dalarsınız, ‘Allah’ diye diye, zikr ede ede dalar gidersiniz uykuya.. Böyle yattı mı insan abdestli olarak, bütün gecesini melekler ibadete yazarlar. Çok büyük bir kazanç.
Prof. Dr. M. Es'ad COŞAN (Rh.A)
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Ben herşeyden önce Allah'a kulluk borçluyum; çünkü beni yaratan, yaşatan O; Benim rızkımı, sağlığımı her türlü imkan ve nimetlerimi veren O; ben ahirette O'nun huzuruna çıkacak, O'na hesap vereceğim...
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Allah-u Teâla Hazretleri "istemiyorum sizi konuşmayın benimle dese ne yapardık!", madem dua etmemizi istiyor, o halde çok dua etmeliyiz.
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Nefis tembeldir, yatmak uyumak ister; halbuki hayat ciddî bir mücadele, acımasız bir savaş, devamlı bir uğraştır; gevşememeyi, gaflete düşmemeyi, sıkı çalışmayı, cehd etmeyi gerektirir.
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

okudum okudum inan doyamadım kardeşim ALLAH senden razı olsun bizlerede bu güzel nasihatlerdende faydalandırdın.selam ve dua ile kal
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

sevda hafız, post: 925540, member: 82229okudum okudum inan doyamadım kardeşim ALLAH senden razı olsun bizlerede bu güzel nasihatlerdende faydalandırdın.selam ve dua ile kal

Ecmain olsun RAHMAN cümle ümmeti Muhammedden razı olsun İNŞALLAH.
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Aralarında sevgi muhabbet olmayan insanlar İslâm’a hizmeti nasıl yapacaklar? Yapamazlar, yapamıyorlar.
Prof.Dr. M.Es'ad COŞAN (Rh.A)
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Öz benliğimizi sadece Allah'tan korkan, mes'uliyetine müdrik dindarlar, hakiki mürşitler ve onlara bağlı boynu bükük gözü yaşlı, dili zikirli, kalbi pak dervişler koruyorlar.
sevket süreyya

sevket süreyya

Aktif Üye · 60 mesaj

askerde kacak göcek radio dinlerdim öleden sonra akrafm de olması lazım hadis tesfiri programı yapılırdı Prof. Dr. M. Es'ad COŞAN ın eski sohbetlerinden alıntılar olması lazım cok etkileyici olurdu hususi o saati ip le cekerdim..

paylaşımlarınızın devamı dilegiyle..teşekkürler allah c.c razı olsun dinimize hizmet edenlerden...
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Yaptığımız ibadeti çok dikkatli yapmamız lazım. Namazı çok şuurlu kılmamız lazım. Günümüzü çok şuurlu geçirmemiz lazım. Çok dikkatli insan olmamız lazım, dikkatli müslüman olmamız lazım.

Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

sevket süreyyaaskerde kacak göcek radio dinlerdim öleden sonra akrafm de olması lazım hadis tesfiri programı yapılırdı Prof. Dr. M. Es'ad COŞAN ın eski sohbetlerinden alıntılar olması lazım cok etkileyici olurdu hususi o saati ip le cekerdim..

paylaşımlarınızın devamı dilegiyle..teşekkürler allah c.c razı olsun dinimize hizmet edenlerden...

RAHMAN sizden de razı olsun kardeşim gözünüze gönlünüze sağlık.
sizler okudukça bizlerinde hizmet şevki artıyor.
Rabbimiz bu kardeşinize ömür verdikçe hep beraber Hoca efendinin (Rh.A) nasihatlerinden istifade edeceğizdir. İnşallah.

Selam ve Dua ile.
hamo

hamo

Yeni Üye · 1 mesaj

allah razi olsun hocamizdan
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Bid’atten, hurâfeden, temelsiz bilgiden, bâtılı hak veya hakkı bâtıl sanmak tehlikesinden şiddetle sakınınız.
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

hamoallah razi olsun hocamizdan

AMİN... Ecmain olsun Kardeşim Rahman sevdiği, razı olduğu, hoşnut olduğu, salih kulları arasına bizleride ilhak eylesin.
lazkopat_61

lazkopat_61

Yeni Üye · 4 mesaj

paylaşım için teşekkür ederım.
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Ashàb-ı kiramı öğrenmek lâzım! Ashab-ı kiramın hayatı ve davranışları, bizim için fevkalâde kolay anlaşılabilen tablolar; insan ölçüyü çok güzel anlıyor.
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Cömertlik güzel bir huydur, cömertlik kalpleri fetheder. Hediyeyle, iyilikle insanlar kazanılır. Cimrilikle dostluklar kaybolur.
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

islamcı2

islamcı2

Kıdemli Üye · 195 mesaj

[ı]ellerine sağlık kardeş...[/ı]
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

islamcı2[ı]ellerine sağlık kardeş...[/ı]

Eyvallah kardeşim.
sizlerinde gözlerinize, gönlünüze sağlık.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.