Risale Nuru Anlamak
1.894 görüntülenme · 6 yanıt
:a07:Risaleyi anlamak biraz zor olabilir,bende birzamanlar anlamamaktan yakınıyordum.Ne zamanki sohbetlere katıldım ve evdede tekrarını yaptım ve birde rabbime bana yardımcı olması için niyazda bulundum,işte şimdi daha iyi anlıyorum. Yeterki isteyelim.........Allah neler neler nasip ediyor(allah(cc)nin selamı ve rahmetini üzerinize olsun).:a16:
bende ing. versiyonlarından yararlanmıştım... diğer türlü anlamak zor en azından bana öle geldi , çok çok fazla eski kelime var... ing. versiyonları çok daha anlaşılır bir çeviri olmuş...
De ki: Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, Âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. En'Am - 162
ecthelion, post: 827176, member: 84787bende ing. versiyonlarından yararlanmıştım... diğer türlü anlamak zor en azından bana öle geldi , çok çok fazla eski kelime var... ing. versiyonları çok daha anlaşılır bir çeviri olmuş...selametle kal güzel kardeşim.
Kardeşim okumakla birlikte ezberlerseniz o hakikateler zerrelerinize nüfuz eder..
Hem üzülmeyinz zira üstadımız "güzel bir bahçeye giren biri eli uzandığı kadar istifade eder"demiştir.
Siz farkında olmasaınzda istifadeniz olur..
Hem üzülmeyinz zira üstadımız "güzel bir bahçeye giren biri eli uzandığı kadar istifade eder"demiştir.
Siz farkında olmasaınzda istifadeniz olur..
İman ve küfür muvazeneleri kitabını okuyorum ilk başlarda anlamakta zorlanıyordum ama şimdi daha iyiyim benim yeni okuyanlara tavsiyem altında sözlüğü olanla başlamaları zamanla bir çok kelime öğreniyosun ilerleyen zamanlarda diğer kitaplarını da okurum inşallah.tek iyi olmayan nokta şu ki yalnız okuyorum.
evet okudukça insan anlıyor.bend eilk basta zorlanırım diye dusunuyordum.ne yaparım ne ederim diye düşünüyordum.ama Rabbimin izniyle hamdolsun bugun anlıyorum.her kelimesini olmasada en azından o cumlede ne denılıyor anlayabiliyorum..
şu an sözleri okuyorum 25.sözdeyım inşallah.
Allah herkese nasıp etsin.
şu an sözleri okuyorum 25.sözdeyım inşallah.
Allah herkese nasıp etsin.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/43718-risale-nuru-anlamak · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Risale-i Nuru Anlamak İçin Kesin Çözüm Buyurun Risale-i Nur 3 cevap
- Gözümün Nuru Namaz (Risale-i Nur) izle Sesli Görüntülü Dini Sohbetler 2 cevap
- Alemin ve Nuru Muhammedi Aleyhisselamın Yaratılışı Tasavvûf 6 cevap
- Zehra nûru Şiirler 3 cevap
- Mustafa Caymaz - Gözümün Nuru İlahiler ve Ezgiler 2 cevap
- İnancın Yüzdeki Işıltısı ve Nuru İslami Bilgi ve Kaynaklar 8 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.