niyetimizdeki samimiyet

1.718 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
meral78

meral78

Aktif Üye · 98 mesaj

Bizim buralarda yaşlı bir teyze vardı,6 ay kadar önce vefat etmişti.Vefatından evvel bir komşu oğluna allah rızası için 50ytl asker harçlığı vermeye niyet etmişti,ama ne yazıkki bunu yapmaya ömrü yetmedi.Kırkı çıktıktan bir hafta sonra bir kadın gelerek,vefat eden teyzeye 50ytl borcu olduğunu söyledi,ama teyzenin öldüğünü bilmiyordu.Bizde vefat ettiğini söyleyince,şöyle dedi!Bana zaten gelirde beni bulamazsan 4 nolu dairedeki komşuya bırak demişti..........İşte o komşunun askere gidecek oğluna 50ytl harçlık niyeti ne kadarda doğru bir şekilde yerini bulmuştu...........Herşey niyetin samimiyetiyle makbul oluyor öyle değilmi,düşünsenize miracımız namaz ve bunun gibi bir çok ibadetimize (niyet ettim Allah rızası için)diyerek başlıyoruz.Rabbim inşallah bizimde niyetlerimizin karşılığını en güzel şekilde versin(AMİN).Allaha emanet olun,değerli arkadaşlar.........:a15:
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

meral78Bizim buralarda yaşlı bir teyze vardı,6 ay kadar önce vefat etmişti.Vefatından evvel bir komşu oğluna allah rızası için 50ytl asker harçlığı vermeye niyet etmişti,ama ne yazıkki bunu yapmaya ömrü yetmedi.Kırkı çıktıktan bir hafta sonra bir kadın gelerek,vefat eden teyzeye 50ytl borcu olduğunu söyledi,ama teyzenin öldüğünü bilmiyordu.Bizde vefat ettiğini söyleyince,şöyle dedi!Bana zaten gelirde beni bulamazsan 4 nolu dairedeki komşuya bırak demişti..........İşte o komşunun askere gidecek oğluna 50ytl harçlık niyeti ne kadarda doğru bir şekilde yerini bulmuştu...........Herşey niyetin samimiyetiyle makbul oluyor öyle değilmi,düşünsenize miracımız namaz ve bunun gibi bir çok ibadetimize (niyet ettim Allah rızası için)diyerek başlıyoruz.Rabbim inşallah bizimde niyetlerimizin karşılığını en güzel şekilde versin(AMİN).Allaha emanet olun,değerli arkadaşlar.........::

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Amin kardeşim,
Paylaşım için sağolun, Allah razı olsun,
Allah'a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

Kedi, aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane kedi bir araya gelse, bir tane aslan etmez.
eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

sağolunuz ALLAH razı olsun selametle kalınız
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

meral78

meral78

Aktif Üye · 98 mesaj

Delete
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Amin kardeşim,
Paylaşım için sağolun, Allah razı olsun,
Allah'a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

Kedi, aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane kedi bir araya gelse, bir tane aslan etmez.

Sağol güzel kardeşim,Allah sizdende razı olsun,selametle.
meral78

meral78

Aktif Üye · 98 mesaj

eminkms, post: 826582, member: 59734sağolunuz ALLAH razı olsun selametle kalınız
Rabbim sizdende razı olsun kardeşim,Allah a emanet olun.
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

AMİN AMİN AMİN
Allah razı olsun kardeşim emeğinize sağlık selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
meral78

meral78

Aktif Üye · 98 mesaj

leyla-1AMİN AMİN AMİN
Allah razı olsun kardeşim emeğinize sağlık selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
Allah(cc) sizden de razı olsun,selametle inşallah.
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

Rabbim değilmi bizim görüşünüşümüze, kalıbmıza bakmayan. O bizim sadece kalbimize, niyetimize bakar... Sselam ve dua ile...

meral78

meral78

Aktif Üye · 98 mesaj

TakeOneRabbim değilmi bizim görüşünüşümüze, kalıbmıza bakmayan. O bizim sadece kalbimize, niyetimize bakar... Sselam ve dua ile...
Aynen öyle güzel kardeşim.Niyetleri güzel ve samimi olanın, rabbim her zaman niyetine icabet buyurur.Allah a emanet ol.:H
inam_9

inam_9

Kıdemli Üye · 271 mesaj

çok kıymetli paylaşımdı...

mevla'nın lütfü o kadar hoş ki yapmak istediği iyiliğe niyet etse ve yapamasa niyetinden ötürü sevapla mükafatlandırıp aynı şekilde kötülüğüde niyetlense ve yapmasa sevapla mükafatlandırıyor...
mevlam niyetlerimizi rızasına vasıl eylesin
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleykum.niyet hayr akıbet hayr.Selametle kardeşimB)
meral78

meral78

Aktif Üye · 98 mesaj

inam_9, post: 860782, member: 84228çok kıymetli paylaşımdı...

mevla'nın lütfü o kadar hoş ki yapmak istediği iyiliğe niyet etse ve yapamasa niyetinden ötürü sevapla mükafatlandırıp aynı şekilde kötülüğüde niyetlense ve yapmasa sevapla mükafatlandırıyor...
mevlam niyetlerimizi rızasına vasıl eylesin
Rabbimin büyüklüğü işte bu kadar netken bizler halen niye nankörlük ederiz bilmem.Allah bizleri her daim imansız,kuransız,namazsız ve duasız bırakmasın.Rabbim son nefeslerimizde imanı kuran ile göç etmeyi nasip eylesin.(amin)(Lailahe illallah MUHAMMEDEN resullallah)SELAMETLE kardeşim.:H
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.