Elinden kaçana üzülme

2.709 görüntülenme · 27 yanıt

Paylaş:
smmmtuba

smmmtuba

Mübarek Üye · 1.639 mesaj

Adamın biri bir gün tuzak kurarak küçük bir kuş yakalamış. Adam tam kuşu kesip yemek üzere iken kuş konuşmaya başlamış:
"Bu kadar zamandır pek çok koyun, inek yedin doymadın. Şimdi 50 gramlık bir kuşu yiyip de doyacak mısın sanki? Beni bırakırsan sana üç nasihatte bulunurum, her zaman işine yarar. Birincisini elinde iken söylerim, beğenirsen bırakırsın. İkincisini şu damın üzerinde ve üçüncüsünü de şu ağacın tepesindeyken söylerim, ne dersin?"

Adam, kuşun teklifini kabul etmiş ve birincisini söylemesini istemiş.
Kuş:" Sana her söylenene inanma!" demiş. Adam bu nasihati beğenmiş ve kuşu bırakmış. Kuş, damın üzerine çıkınca adam "ikincisini söyle bakalım!"demiş.
Kuş:" Elinden kaçıp giden ve kaybettiğin şeylerin arkasından boş yere sızlanıp şikayet etme!" demiş. Adam bu nasihati de beğenmiş ve bu sırada kuş ağacın tepesine konup: "hey adam, benim karnımda tam 300 gr ağırlığın da bir elmas vardı, onu kaçırdın!" deyince adam kendini yerden yere atıp kaçırdığı fırsat için dövünmeye başlamış.
Kuş:" Sana her söylenene inanma demiştim, ama bu nasihatimi tutmadın. Ben 50 grlık kuş iken karnımda nasıl 300 grlık elmas taşıyabilirim? Ayrıca elinden kaçan fırsatların arkasından boş yere dövünme dememişmiydim?"der.

Bunun üzerine adam "hadi, üçüncüsünü söyle" deyince kuş: "sanki ilk iki öğüdü tutmuş gibi üçüncüsünü istiyorsun. Çorak toprağa atılan tohum yeşerirmi? Cehalet ve ahmaklık yırtığını hiçbir yama kapatmaz!" diye cevap verir ve uçup gider.
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtûhû vel mağfiratûhû

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
canom

canom

Kıdemli Üye · 163 mesaj

allah sizden razı olsun güzeldi..
smmmtuba

smmmtuba

canom, post: 821608, member: 10047allah sizden razı olsun güzeldi..

Amin, Allahü teala cümlemizden razı olsun, hayırlı sonlar nasib eylesin inşaallahü teala..

Dualarınızı istirham ederim..

Vesselam.

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
yeşil.kubbe

yeşil.kubbe

Aktif Üye · 71 mesaj

Gerçekten çok güzel bir hikaye kardeşim emeğine saglık
smmmtuba

smmmtuba

yeşil.kubbeGerçekten çok güzel bir hikaye kardeşim emeğine saglık

Teşekkür ederim, yazanlardan ve bizlere iletenlerden Allahü teala razı olsun, bizlere de istifade edebilmeyi nasip eylesin.

Dua eder, dularınızı beklerim.

Vesselam.

SeWaL_HaYrUnNiSa

SeWaL_HaYrUnNiSa

Yeni Üye · 1 mesaj

gerçekten çok güsel allah razı olsun kardeşim
smmmtuba

smmmtuba

SeWaL_HaYrUnNiSa, post: 826307, member: 83985gerçekten çok güsel allah razı olsun kardeşim

Amin kardeşim. Allahü teala cümlemizden razı olsun, istifade edebilenlerden eylesin bizleri inşaallahü teala..

Üyeliğiniz hayırlı ve bereketli olsun, inşaallahü teala

Dua eder, dualarınızı beklerim.

Vesselam.

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm ellerinize sağlık etkileyici..
hk8506

hk8506

Kıdemli Üye · 229 mesaj

çok güzeldi rabbim razı olsun inş emeğinize sağlık
smmmtuba

smmmtuba

-Tuğba-, post: 826317, member: 52109selamun aleyküm ellerinize sağlık etkileyici..

Ve aleyna aleyküm selam, teşekkür ederim.

Vesselam..

smmmtuba

smmmtuba

hk8506, post: 826332, member: 88010çok güzeldi rabbim razı olsun inş emeğinize sağlık

Amin. Allahü teala cümlemizden razı olsun. Teşekkür ederim..

Vesselam..

BaFrALı AhMeT

BaFrALı AhMeT

Kıdemli Üye · 136 mesaj

ALLAH razı olsun.Güzel bir paylaşımda.A.E.O
smmmtuba

smmmtuba

BaFrALı AhMeT, post: 829356, member: 83985ALLAH razı olsun.Güzel bir paylaşımda.A.E.O

Estağfırullah..Amin, Cenab-ı hak cümlemizden razı olsun.

leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun gerçekten çok güzel anlamlı bir paylaşımdı emeğinize sağlık.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
smmmtuba

smmmtuba

leyla-1, post: 839897, member: 73307Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun gerçekten çok güzel anlamlı bir paylaşımdı emeğinize sağlık.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

Ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü vel mağfiretüh

Estağfırullah.. Amin kardeşim :) Allahü teala cümlemizden razı olsun, teşekkür ederim B) sizinde yüreğinize sağlık..

Amin, inşaallahü teala..Allahü teala din ve dünya seadeti nasib etsin, iki cihanda aziz eylesin inşaallahü teala..

Vesselam..

neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

kardeşim ne kadar da güzeldi çok beğendim eline sağlık
selametle......
CANAN25

CANAN25

Kıdemli Üye · 294 mesaj

çok begendim harikaydı paylaşımın için sağol
smmmtuba

smmmtuba

neslihantozankardeşim ne kadar da güzeldi çok beğendim eline sağlık
selametle......

:) Allahü teala razı olsun kardeşim, idrak ve istifade edenlerden eylesin bizleri, sizlerinde yüreğine sağlık..

Dualarınızda bizleri de unutmayın, vesselam.

smmmtuba

smmmtuba

CANAN25çok begendim harikaydı paylaşımın için sağol

Estağfirullah, siz de sağolun :) nasihat tutmayanı müsibet tutar buyurmuş büyükler, Cenab-ı hak idrak ve istifade etmemizi nasib eylesin.

Dualarınızda bizleri de unutmayın, vesselam..

NURANİ

NURANİ

Kıdemli Üye · 101 mesaj

Allahrazıolsun çok güzeldi.Allah istifade etmeyi nasip etsin.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.