Namazla ilgili hadis yazmaya ne dersiniz???
1.194 görüntülenme · 2 yanıt
Hz. Peygamber (sav)`in şöyle söylediğini işittim: "Sizden birinizin kapısının önünden bir nehir aksa ve bu nehirde hergün beş kere yıkansa, acaba üzerinde hiç kir kalır mi, ne dersiniz?" "Bu hal," dediler, "onun kirlerinden hiçbir şey bırakmaz!" Aleyhissalatu vesselam: "İşte bu, beş vakit namazın misalidir. Allah onlar sayesinde bütün hataları siler" buyurdu.
Resulullah (sav)`ın şöyle söylediğini işittim: "Rabbin, koyun güden bir çobanın, bir dağın zirvesine çıkıp namaz için ezan okuyup sonra da namaz kılmasından hoşlanır ve Allah Teala hazretleri şöyle der: "Benim şu kuluma bakın! Ezan okuyor, namaz kılıyor, yani benden korkuyor. Kasem olsun, kulumu affettim ve onu cennetime dahil ettim."
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/43385-namazla-ilgili-hadis-yazmaya-ne-dersiniz · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Namazla ilgili 250 hadis Namaz 6 cevap
- NAMAZLA İLGİLİ HADİS ve BİLGİLER İslami Bilgi ve Kaynaklar 3 cevap
- KatrePare blogda yazmaya basladi efendim, buyrun bekleriz :) Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 7 cevap
- © Züleyha'nın Yusuf'a mektup yazmaya başlayıpta hitaptan öteye geçememesi Edebiyat 4 cevap
- :(kalp kırmak suya yazı yazmaya benzer:( Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 5 cevap
- Ah Anlayış, seni yazmaya kıyamıyorum Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 12 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.