ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
4.948 görüntülenme · 71 yanıt
gecekondu, post: 821200, member: 89631Aleyküm Selam Kardeşim Soruyu net anlayamadım desem kızmazsın heralde ..
Burda Sevdiğinden Kasıt Kişinin eşi mi ? :) değilse Aile diyorum
EFECE, post: 821203, member: 73855bence aile
Delete, post: 821211, member: 73855
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Biri eşiniz biri ise aileniz,
Tabiki ikiside ve orta yolu siz tayin edeceksiniz,
Biraz da bazı durumlarda sağır olmanız gerekecek diye düşünüyorum,
Allah'a emanet olun
Selam ve baki dua ile kalın.
![]()
![]()
Kedi, aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane kedi bir araya gelse, bir tane aslan etmez.
ebrar_reyyan, post: 821232, member: 25115aslında insanların hep zorlandığı bi soru derler ya ne yardan geçilir ne serden...
inşallah öle bi secim yapmak zorunda kalmayız hayatta benim için ailem önce gelir ama şu an bekarım evlenincede kocam ailem olacak ..ama anne babanın yeri hep ayrıdır...ALLAH böyle bir tercihte koymasın kimseyi orta yolda gidelim inş.
Âmâk-ı Hayal, post: 821235, member: 74557Ben ailemi tercih ettim.. Doğru olanın da bu olduğunu düşünüyorum.
>AYLİN<, post: 821242, member: 59734ALLAH celle celaluhun rızası anne babanın rızasından gecermiş
selam ve dua ile.
ayşe-rana, post: 822651, member: 84894S.A. KARDEŞİM,insan duygusal düşündüğü için sevdiğinden vazgeçmesini çok zor olduğunu düşünür.sevdiğiniz sizinle beraber olmayı ister bir ömür ,ama aile sadece sizin mutlu olmanızı ister.aile hep arkanızdadır.sevdiğniz kısmetiniz değilse zaten bir ömür başkasıyla mutlu olacaktır.daha gençken sanki zaman ve olaylar hep o halde kalırmış sanar insan.ama siz farklı bir dünya kurarsınız,o başka.zamanla unutulur.ama aile hep yanınızdadır.
ayrıca çevremden edindiğim tecrübeyle,hiç kimse aileden daha değerli olmamalı.çok iyi bir insan da olsa sizin verdiğiniz taviz onun size karşı pervasızlığına sebep olur.
çünki herkes bilir ki aile köktür.köklerinden kopmamalı insan.
ben kendi haytımda ailemi ön plana koydum.zamanla bunun önemini daha iyi anladım.
genç kardeşlerimin de yanlış yapmadan,kendilerine ve ailelerine zarar vermeden hayatlarına yön vermelerini tavsiye edrim,inşaallah.
dinci, post: 822652, member: 14074selamün aleyküm canım bence aile ben böyle bir durumda kalsam asla el oğlunu aileme deyişmem heleki arada nikah yoksa çünki nikah insanın elini kolunu bağlıyor
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/43362-bir-tarafta-aileniz-bir-tarafta-sevdiginiz-hangisini-tercih-ederdiniz · 19.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.