Hakiki cennet nimeti

991 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
smmmtuba

smmmtuba

Mübarek Üye · 1.639 mesaj

Bir gün, yeni evli biri, Evliyadan bir zata dert yandı:

- Hocam, hanımla geçinemiyoruz, ne yapayım?

Mübarek sevgiyle süzdü genci:

- Hanımın müslüman mı evlâdım?

- Elbette efendim.

- Namazını kılıyor mu?

- Muntazam kılıyor.

- Tesettüre riâyet ediyor mu?

- Ediyor.

Buyurdu ki.

- Mübarek olsun evlâdım. Hanımın, bir “Cennet nîmeti” öyleyse. Hem de hakîkî Cennet nîmeti.

Genç bir şey anlamamıştı.

- Nasıl yâni hocam?

- Evlâdım, bu dünyâda bir tane hakîkî Cennet nîmeti vardır. O da senin hanımın gibi Allaha îman eden, namazını kılan ve örtünen sâliha bir hanımdır.
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtûhû vel mağfiratûhû

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
mervenur1

mervenur1

Mübarek Üye · 2.302 mesaj

allah razı olsun.doğru namazını kılan haramdan kacınan bır bayan cennet nımetıdır
smmmtuba

smmmtuba

mervenur1allah razı olsun.doğru namazını kılan haramdan kacınan bır bayan cennet nımetıdır

Amin, Allahü teala cümlemizden razı olsun. Namazlarını hakkıyla eda edebilenlerden olmayı nasip etsin..

O büyükler gibi namaz kılabilmek adına, namazlarımızdan sonra dua edebilmeyi cümlemize nasip eylesin. Dünya yıkılsa duymayan, saplanan oku namazda çıkarttıran ve çıkarıp çıkarılmadığını bile farketmeyenler...

Onlar gibi namaz kılabilmek..

Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
mervenur1

mervenur1

Mübarek Üye · 2.302 mesaj

smmmtubaAmin, Allahü teala cümlemizden razı olsun. Namazlarını hakkıyla eda edebilenlerden olmayı nasip etsin..

O büyükler gibi namaz kılabilmek adına, namazlarımızdan sonra dua edebilmeyi cümlemize nasip eylesin. Dünya yıkılsa duymayan, saplanan oku namazda çıkarttıran ve çıkarıp çıkarılmadığını bile farketmeyenler...

Onlar gibi namaz kılabilmek..

amin amin amin inşallah
_şimal_

_şimal_

Mübarek Üye · 3.231 mesaj

emeğine sağlık kardesım....Allah kabul etsın
smmmtuba

smmmtuba

_şimal_emeğine sağlık kardesım....Allah kabul etsın

Sağolasın kardeşim, okuma zahmetinde bulunduğunuz için sizlerinde gözlerinize sağlık.

Allahü teala cümlemizin ibadetlerimizi kabul eylesin, kabul olunacak hale getirsin inşaallahü teala.

Dua eder dua beklerim

zencefil_1109

zencefil_1109

Mübarek Üye · 939 mesaj

selamun aleyküm emeğine sağlık kardeşim,RABBİM namazını dosdoğru eda edenlerden eylesin bizleri(AMİN)
LAVİNYA

LAVİNYA

Aktif Üye · 91 mesaj

ALLAH razı olsun inşallah..
güzel bi paylaşımdı...teşekkürler...
özyurdum

özyurdum

Kıdemli Üye · 237 mesaj

ALLAH razı olsun çok güzel bir paylaşım bu kadar kolaysa cennet nimeti olmak hiç durmayalım uygulayalım inşaALLAH :)
smmmtuba

smmmtuba

özyurdumALLAH razı olsun çok güzel bir paylaşım bu kadar kolaysa cennet nimeti olmak hiç durmayalım uygulayalım inşaALLAH :)

LAVİNYAALLAH razı olsun inşallah..
güzel bi paylaşımdı...teşekkürler...

zencefil_1109selamun aleyküm emeğine sağlık kardeşim,RABBİM namazını dosdoğru eda edenlerden eylesin bizleri(AMİN)

Ve aleyna aleyküm selam. Amin Allahü teala cümlemizden razı olsun, hayırlı sonlar nasip eylesin, hayır düşünen, hayır söyleyen, hayır işleyen ve hayırlara vesile olacak işler yapmaya bizleri vesile kılsın..

Cümlemize halis ibadet etmeyi nasip etsin. Amin.

Vesselam

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.