çok kötü hissediyorum :(

8.175 görüntülenme · 94 yanıt

Paylaş:
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

huzur8

çok güzel ifade etmişsiniz beni
Herkes gülüp egleniyor
5 ayakkabısı varken 6. almaktan geri kalmıyor
bana çok ters çokkk ters 3 kap yemegi varken 4. ne sebeb ne
İman zayıflıgı çok agır bir kelime degilmi
Bagışlayın sorumu
Çok agır geldi bana

bakın söyledikleriniz doğru evet ne gerek var israfa..haklısınız..
iman zayıflığına gelince,bakın her insanın imanında zayıflıklar vardır buna kimse hayır diyemez..namaz konusundan bahsetmişsiniz.kılamıyorum,bu bir iman zayıflığıdır,
yoga filan demişsiniz buda bir iman zayıflığıdır çünkü inanıpta yapmışsınız ki dinimizde yok böyle birşey...
dikkatimi çeken en son kullandığınızda kendimi iğrenç görüyorum demişsiniz...çok yalnış buda bir iman zayıflığıdır..ALLAHIN yarattığı hiçbir şey iğrenç,çirkin değildir,hele de insan...
anlatabildim mi?

mücahit kardeşim ALLAH yar ve yardımcın olsun...
BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

ehlisünnet
ve aleykümselam...

allah razı olsun...
gerçekten esnaf genel olarak çok zor durumda...
aslında bu sıkıntılar açıkçası memleketimizde ve dünyada islami bir hayat hakim olmadığındandır...maddi,manevi insanların çoğunluğu büyük sıkıntılar içerisinde...kapitalist düzende kişi sadece kendisi için var...ben kazandım benim anlayışı maddi manevi insanları bugün içinde bulunduğumuz duruma getirdi...
açıkçası doğrusunu söylemek gerekirse bundan sonra küçük esnaf için durum dahada zor...
her geçen gün ibre büyüklerin lehine dönüyor...
yarınımız ne olur bilemiyorum...
allah büyük tabi...
nasıl olsa rızkımız bir şekilde çıkar...
fakat allah muhafaza bugün ölsek borçlu şekilde ahirete göçmekte kötü olur...

selam ve dua ile bülent kardeşim...(kusura bakmayın yaşınızı bilmiyorum kardeşim dedim)

bu arada yaşim 37 ama tüm müslümanlar kardeştir.söylediklerinde tamamiyle haklisin.gelecek kaygisini hepimiz yaşiyoruz.velimiz olan rabbimizden başka siğinacağimiz yok zaten .allah cümlemizin yardimcisi olsun

DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
huzur8

huzur8

Kıdemli Üye · 323 mesaj

BULENT TUNALIİbadetlerimi yapamadıgım için üzülüyorum
bu hayatı yani bu tarafı düşünüp zevk almak kastınız mutlu olmak ise bu tarafta mutlu olmak istemiyorum öbür tarafta
çok ii biliyorum bu dünyaya imtihan için geldik ama
Anlatması zor :S :S

OZAMAN ÇABA HARCAMAN GEREKİYOR GERÇEK GÜZELLİĞİN NE OLDUĞUNUN FARKINA VARMIŞSIN NE GÜZEL.ÖNEMLİ OLAN BUNU HAYATINA GEÇİRMEN SENİ İBADETLERİNİ YAPMAKTAN ALI KOYANIN NE OLDUĞUNU ÖĞRENEBİLİRMİYİM

bunun nedenini bende bulamıyorum
sesli düşünürsem
çevremde dinini bilen haydi namaza diyen kimsem yok kimse hemde
belki layıkıyla yapamayacagım için eksik bişey olurmu
Namaz kılabilsem o kadar mutlu huzurlu olucam ki bunu kaldıramama korkusu
belkide
Beni okuduugnuz için Alllah razı olsun Bülent Bey

emanet55bakın söyledikleriniz doğru evet ne gerek var israfa..haklısınız..
iman zayıflığına gelince,bakın her insanın imanında zayıflıklar vardır buna kimse hayır diyemez..namaz konusundan bahsetmişsiniz.kılamıyorum,bu bir iman zayıflığıdır,
yoga filan demişsiniz buda bir iman zayıflığıdır çünkü inanıpta yapmışsınız ki dinimizde yok böyle birşey...
dikkatimi çeken en son kullandığınızda kendimi iğrenç görüyorum demişsiniz...çok yalnış buda bir iman zayıflığıdır..ALLAHIN yattığı hiçbir şey iğrenç,çirkin değildir,hele de insan...
anlatabildim mi?

mücahit kardeşim ALLAH yar ve yardımcın olsun...

çok teşekkür ederim benimle ilgilendiginiz için...
igrençlik derken ibadetlerini yapmayan ben gözüme öyle geliyor :(
Kendimden nefret etmemin sebebi
nasıl olurda plates tv vs ile hemen ilgileniyorumda
çok istedigim halde namaz kılmıyorum...
bu sebebten
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

ehlisünnet
ALLAH razı olsun kardeşim...
bu kardeşinize dua edin inşaallah...
bu arada yeri gelmişken konu açıldı diye söylüyorum...
bir ara konu açmıştım benim için dua edin diye...
söylemek istemedim ama borçlar içindi...selam ve duaile...

Amin inşallah..Tahmin edebiliyorum ne kadar zor birşey olabileceğini...
Dualar karşılıklı olursa daha güzel olur..Elimizden geldiğince dualarıma ekleriz inşallah. Rabbim borçlarınızı tez zamanda ödemeyi nasip etsin..
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

...

...

mavci
Bismillah her hayrın başıdır...
Önce Bismillah ile bir başlayın...

Yaptığımız bütün kötülükleri, şerleri şeytana atmayalım...
Allah CC. bize akıl, izan ve düşünce vermiş...

Düşünelim:
Biz neden, niçin, ne maksatla yaratıldık?
Dünyaya neden gönderildik?
Neden hayvan değil de insan olarak yaratıldık?
Neden müslüman bir ülkede yaratıldık?
Neden?
Niçin?
Neden?
Bu soruları kendimize devamlı soralım...

Bir küçük makinanın bile bir yapılış amacı bir üretim maksadı ve bir kullanma klavuzu vardır...
Biz insanlar ki; Yüce Allah'ın yarattığı eşsiz bir fabrika gibiyiz...
Mutlaka ve mutlaka yaradılış amacımıza uygun hareketle mükellefiz...

Allah cc varsa herşey var...
O'na dayanın, O'na güvenin...İnşallah herşey düzelir....
Allaha emanet olun...

Sıkıntılı zamanınızda Elem Neşrah Leke duasını okuyunuz...
Sıkıntınız gider inşallah...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

İbadetler....
sanki ebedi olarak bu dünyada kalacakmışız gibi nazlanıyoruz
halbuki Azrail her an kapıda
ölüm bize o kadar uzak gelirken aslında çok yakın
Ölümü düşünün kardeşim
her an Azrail in sizi gelip alabileceğini..
Allah cc çok merhametlidir.İnşAllah onun rızasına uygun yaşamaya çalışırsak bizlere yardım edecektir.

en kısa sürede gerçek yapmamız gerekenleri rayına oturtabilmek duasıyla..
Allah a emanet olun..
huzur8

huzur8

Kıdemli Üye · 323 mesaj

mavci
Sıkıntılı zamanınızda Elem Neşrah Leke duasını okuyunuz...
Sıkıntınız gider inşallah...

Allah razı olsun
bu duayı bilmiyorum
netten araştırıyorum şimdi
huzur8

huzur8

Kıdemli Üye · 323 mesaj

Hasıl ı Kelamİbadetler....
sanki ebedi olarak bu dünyada kalacakmışız gibi nazlanıyoruz
halbuki Azrail her an kapıda
ölüm bize o kadar uzak gelirken aslında çok yakın
Ölümü düşünün kardeşim
her an Azrail in sizi gelip alabileceğini..
Allah cc çok merhametlidir.İnşAllah onun rızasına uygun yaşamaya çalışırsak bizlere yardım edecektir.
en kısa sürede gerçek yapmamız gerekenleri rayına oturtabilmek duasıyla..
Allah a emanet olun..

ne kadar güzel anlatmişsiniz
Allah razı olsun
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Mübarek Üye · 1.470 mesaj

çok teşekkür ederim benimle ilgilendiginiz için...
igrençlik derken ibadetlerini yapmayan ben gözüme öyle geliyor :(
Kendimden nefret etmemin sebebi
nasıl olurda plates tv vs ile hemen ilgileniyorumda
çok istedigim halde namaz kılmıyorum...
bu sebebten

Selamun aleyküm kardeşim Allah yardımcınız olsun...namaz kılamamanızın sebebi sadece vesvesedir...şeytan sizi vesveseyle dolduruyor siz de ona uyuyorsunuz daha doğrusu nefsiniz uyuyor şeytana...Rabbim size huzursuzluk vererek huzuruna çağırıyor...secdeye davet ediyor ...bu çok güzel bir durum...paha biçilemez bir değer...bu gözle bakarsan kardeşim inşaALLAH namaza başlarsın...Rabbim yardımcın olsun...hayırlı ve bereketli günler...

ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
huzur8

huzur8

Kıdemli Üye · 323 mesaj

DUA ve ZİKİR

İNŞİRAH

Okunuşu:

Elem neşrah leke sadrek; ve vâda’na anke vizrekelleziy enkada zahrek; ve refâ’na leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..

Anlamı:

Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi?.. Belini büken yükü üzerinden almadık mı?.. Nâmını yükseltmedik mi?.. Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..

Bilgi:

Maneviyâtta ilerlemek istiyenler, bu sûreyi her gün 70 defa okumayı ihmal etmesinler.

Aldıkları yüksek seviyeli ilmi; karşılaştıkları yüksek müşahedeleri, değerli keşifleri hazmetmek istiyenler günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

İçi sıkılanlar, başı daralanlar, bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

Her biri de görecek ki; bu sûreye devam, onları kesinlikle muradlarına erdirecektir.

BU MU ARKADAŞIM
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

...

...

huzur8Allah razı olsun
bu duayı bilmiyorum
netten araştırıyorum şimdi

EVETTTT....BUDUR...

İNŞİRAH SURESİ

Okunuşu:

Elem neşrah leke sadrek; ve vâda’na anke vizrekelleziy enkada zahrek; ve refâ’na leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..

Anlamı:

Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi?.. Belini büken yükü üzerinden almadık mı?.. Nâmını yükseltmedik mi?.. Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..

Bilgi:

Maneviyâtta ilerlemek istiyenler, bu sûreyi her gün 70 defa okumayı ihmal etmesinler.

Aldıkları yüksek seviyeli ilmi; karşılaştıkları yüksek müşahedeleri, değerli keşifleri hazmetmek istiyenler günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

İçi sıkılanlar, başı daralanlar, bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

Her biri de görecek ki; bu sûreye devam, onları kesinlikle muradlarına erdirecektir.

* * *
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
huzur8

huzur8

Kıdemli Üye · 323 mesaj

Selamun aleyküm kardeşim Allah yardımcınız olsun...namaz kılamamanızın sebebi sadece vesvesedir...şeytan sizi vesveseyle dolduruyor siz de ona uyuyorsunuz daha doğrusu nefsiniz uyuyor şeytana...Rabbim size huzursuzluk vererek huzuruna çağırıyor...secdeye davet ediyor ...bu çok güzel bir durum...paha biçilemez bir değer...
bu gözle bakarsan kardeşim inşaALLAH namaza başlarsın...Rabbim yardımcın olsun...hayırlı ve bereketli günler...

Sizede bereketli hayırlı günler
Gerçekten ölemidir
Hiç böyle düşünmemiştim,
sadece şunu duymuştum
net hatırlamıyorum ama
Allah dua etmemiz için kendisine engel yaratırmış
Dua etmemizi kendisini hatırlamamız için
Aynı şeyler dimi
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

İstanbul için ikindi vakti...Şeytana uymadan Rabbimize yönelmeye var mısınız??
Haydi o zaman kulluk borcumuzu yerine getirmeye..
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Mübarek Üye · 1.470 mesaj

huzur8
Selamun aleyküm kardeşim Allah yardımcınız olsun...namaz kılamamanızın sebebi sadece vesvesedir...şeytan sizi vesveseyle dolduruyor siz de ona uyuyorsunuz daha doğrusu nefsiniz uyuyor şeytana...Rabbim size huzursuzluk vererek huzuruna çağırıyor...secdeye davet ediyor ...bu çok güzel bir durum...paha biçilemez bir değer...
bu gözle bakarsan kardeşim inşaALLAH namaza başlarsın...Rabbim yardımcın olsun...hayırlı ve bereketli günler...

Sizede bereketli hayırlı günler
Gerçekten ölemidir
Hiç böyle düşünmemiştim,
sadece şunu duymuştum
net hatırlamıyorum ama
Aynı şeyler dimi

Bir de böyle düşünün isterseniz o zaman kendi kendinizi ikna etmeniz nefsinizi yenmeniz daha kolay olacaktır inşaALLAH...hayattan zevk almıyosunuz, bazı şeyler size boş geliyor, ibadet yapmak istiyorsunuz ve cesaret edemiyorsunuz...namaz kılmak istiyorsunuz ama kılamıyorsunuz... maneviyatın zayıflığı çok tehlikelidir...Rabbim sizi huzuruna çağırıyor kardeşim...Rabbimizin bizleri ibadete layık görmesi ne müthiş bir sevinçtir...bizlere hidayet nasip eylemesi...Allah dua etmemiz için kendisine engel yaratırmış
Dua etmemizi kendisini hatırlamamız için...bunu hiç duymadım...o yüzden bu konu hakkında konuşamayacağım değerli kardeşim
...biraz iç muhasebesi yap...kendi içinle dertleş, kendinle barış...ilk önce Rabbimiz ile dertleş...sonra da kendinle...sana Allah'tan başka dost yok...bunu zaten biliyorsun...O'ndan yardım dile...sürekli dua et...

ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
huzur8

huzur8

Kıdemli Üye · 323 mesaj

BLACK_ROSESSizede bereketli hayırlı günler
Gerçekten ölemidir
Hiç böyle düşünmemiştim,
sadece şunu duymuştum
net hatırlamıyorum ama
Aynı şeyler dimi

Bir de böyle düşünün isterseniz o zaman kendi kendinizi ikna etmeniz nefsinizi yenmeniz daha kolay olacaktır inşaALLAH...hayattan zevk almıyosunuz, bazı şeyler size boş geliyor, ibadet yapmak istiyorsunuz ve cesaret edemiyorsunuz...namaz kılmak istiyorsunuz ama kılamıyorsunuz... maneviyatın zayıflığı çok tehlikelidir...Rabbim sizi huzuruna çağırıyor kardeşim...Rabbimizin bizleri ibadete layık görmesi ne müthiş bir sevinçtir...bizlere hidayet nasip eylemesi...Allah dua etmemiz için kendisine engel yaratırmış
Dua etmemizi kendisini hatırlamamız için...bunu hiç duymadım...o yüzden bu konu hakkında konuşamayacağım değerli kardeşim
...biraz iç muhasebesi yap...kendi içinle dertleş, kendinle barış...ilk önce Rabbimiz ile dertleş...sonra da kendinle...sana Allah'tan başka dost yok...bunu zaten biliyorsun...O'ndan yardım dile...sürekli dua et...

Evet
Çok güzel anlatmışsın yaşadıklarımı
Senin gibi biri olsaydı hayatımda
daha çok mutlu dinini yaşayan bir insan olurdum sanıyorum...
Çok iyi anlattın aynen bunları yaşıyorum..
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

guzel kardeşim sıkınıtılı durumlar olacaktır bunun için illaki maddı bı yaptırıma yada herhangi bi olaya gerek yok
insaız işte bzaen rahatta bile canımızı sıkar dururuz her insanın basıuna gelır bu tarz seyler bazı arkadslar cok guzel anlatmiş fazla söze gerek yok
ALLAH azze ve celle sizi duaya sizi ibadete cagrıyo :)
selam ve bakı dualarla.
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
ozlem_yagmur

ozlem_yagmur

Kıdemli Üye · 197 mesaj

guo1903istanbul için ikindi vakti...şeytana uymadan rabbimize yönelmeye var mısınız??
Haydi o zaman kulluk borcumuzu yerine getirmeye..

çok haklisin kardeşim... Az önce kılıp geldim.ALLAH (C.C.) Cümlemizin namazlarini kabul eder İNŞALLAH. Bir iş merkezinde çalişiyorum mescidimiz var burda çok şükür.cemaatle kilmaya özen gösteriyorum ama çaliştiğim için imama yetişemediğim zamanlar oluyor...o zaman kendim kılıyorum.kilmayan arkadaşlarada namaz kilmak nasip olur inşallah...
LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH..
huzur8

huzur8

Kıdemli Üye · 323 mesaj

>AYLİN<guzel kardeşim sıkınıtılı durumlar oplacaktır bunun için illaki maddı bı yaptırıma yada herhangi bi olaya gerek yok
insaız işte bzaen rahatta bile canımızı sıkar dururuz her insanın basıuna gelır bu tarz seyler bazı arkadslar cok guzel anlatmiş fazla söze gerek yok
ALLAH azze ve celle sizi duaya sizi ibadete cagrıyo :)
selam ve bakı dualarla.

Gerçekten mi
Çok teşekkür ederim...
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

huzur8Gerçekten mi
Çok teşekkür ederim...

gercekten mı???
pek anlayamadım :a03:
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.