yardiminizi rica ediyorum
874 görüntülenme · 4 yanıt
selamin aleykum hepinize.Sizden bir konuda yardiminizi rica edicem.Ben Azerbaycanda yasiyorum.Malesef buradaki kardeslerimiz islamdan bihaberler.Benim onlara kadin ve erkegin birbirine dokunmasinin haram oldugunu anlatmam gerekiyor.Sizden ayet hadis veya bilgilerinizle beni ve arkadaslarimi aydinlatirsaniz cok sevinirim.Simdiden Allah razi olsun cumlenizden
Mübarek Üye
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
Mübarek Üye · 1.770 mesaj
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Yanında uygun bir yakını olmaksızın, hiçbiriniz bir kadınla sakın başbaşa kalmasın."
İbn Abbas radıyallahu anh. Buhârî.
"Ey Ali! Bakışına bakış ekleme! Zira, ilk bakış sanadır, ama ikinci bakış zararınadır."
Büreyde radıyallahu anh. Tirmizî.
"Birbirini sevenler için nikâh kadar güzel bir şey görülmemiştir!"
İbn Abbas radıyallahu anh. İbn Mâce.
inşallah yardımcı olur kardeşim...
kardesimiz hadislerle yardimci olmus bende ilave olarak;
nur suresi ayet 30 Allah u Teala cc soyle buyruyor;
" (Resulum!) Mumin erkeklere, gozlerini (harama) dikmemelerin, irzlarini da korumalarini soyle. Cunku bu, kendileri icin daha temiz bir davranistir. Suphesiz Allah onlarin yapmakta olduklarindan habedardir."
Allah yar ve yardimciniz olsun...
nur suresi ayet 30 Allah u Teala cc soyle buyruyor;
" (Resulum!) Mumin erkeklere, gozlerini (harama) dikmemelerin, irzlarini da korumalarini soyle. Cunku bu, kendileri icin daha temiz bir davranistir. Suphesiz Allah onlarin yapmakta olduklarindan habedardir."
Allah yar ve yardimciniz olsun...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/43011-yardiminizi-rica-ediyorum · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Yardiminizi bekliyorum Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 5 cevap
- Annem için sizlerden rica ediyorum...lütfen.... Dua Bölümü 3 cevap
- Bu Mesajlar Hakkında Bilgi Rica Ediyorum.... Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 6 cevap
- fikirlerinizi rica ediyorum Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 4 cevap
- Bir Duada ben rica ediyorum Sizlerden Dostlar Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 5 cevap
- adminlerden rica ediyorum :( Görüş- Öneri- İstek 28 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.