.....Bir eşi olmali insanin.......

6.671 görüntülenme · 45 yanıt

Paylaş:
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

İnsanın eşi olmalı, bakarken yüreğinin kabardığı, gözlerinden gözlerine yüreğinin aktığı...aşık olduğu bir eşi olmalı!

Sabah gözlerini açtığında, yanında olduğunu görüp, şükürler etmeli Yaradana. Koklamalı saçlarını. Uyuyan eşine şefkatle bakıp, usulca dokunmalı yüzüne, varlığını hissedebilmek için. Parmakları titremeli, incitirim korkusuyla. Sürekli çağlayan bir pınar olmalı gönlü...kramplar girmeli midesine, onsuzluk aklına geldikçe!

Rüzgar onun kokusunu getirmeli, yağmur onun sesini. Elleri yanmalı ellerini tutabilmek için. Akşam onu görecek diye, pırpır etmeli yüreği. Kelebekler gibi olmalı insanın kalbi. Ayakları birbirine dolaşmalı heyecandan, eve dönerken eşi. Beklemek asırlar gibi uzun gelmeli. Gelişi ile sonsuz bir nur dolmalı içine.

Yüzüne baktığında, konuşmadan anlamalı derdini, tasasını, öfkesini, sevincini, coşkusunu...vs. Güven duymalı, herşeyiyle. Başını göğsüne koyup, huzurla uyuyabilmeli, tüm düşüncelerinden arınmış olarak. Babası, abisi, arkadaşı, dostu, sırdaşı, anası, çocuğu olmalı...Şımarabilmeli yanında. Kıskanılmalı zaman zaman da...

Bir eşi olmalı insanın!!!

Sabah yolcularken işine, içi acımalı, daha yollarken özlemeye başlamalı.

Akşam dönüşünü beklemeli sabırsızlıkla. Gözleri yollarda kalmalı ve kapıyı çalmadan açmalı...aşkla karşılamalı, hasretle sarılmalı boynuna, özlemle koklayıp, yıllarca uzak kalmışcasına! Her günü bir başka güzel olmalı yaşamın, bir başka özel, bir başka soluklanmalı her anında. Verdiği hiç bir şeyin yeterli olmadığını düşünüp, kahrolmalı, daha fazla ne yapabilirim diye düşünmeli. Mutluluk saçmalı etrafına.

Bir eşi olmalı insanın, cennetten köşe almışcasına sevdiği, sakındığı, bakmaya kıyamadığı...Her bir hücresinden aşkın fışkırdığı, çölde okyanusu yaşadığı bir eşi olmalı!!!

alıntı
medinenin-gülü

medinenin-gülü

Yeni Üye · 2 mesaj

allah razı olsun paylasım için gercekten güsel bi alıntıymış:)
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Ne mutlu o kocaya ki hanımı hergün yolunu gözlemektedir, Ne mutlu o hanıma ki eşi eve gelmek için can atmaktadır...

Rabbim ümmeti Muhammedin(s.a.v.) gönlüne göre eşler versin...Ve evliliklerini hayırlı eylesin..(Amin)

Ben çok beğendim yazıyı Allah celle celelüh razı olsun...
Selametle...
Emanet

Emanet

medinenin-gülü, post: 812986, member: 72504allah razı olsun paylasım için gercekten güsel bi alıntıymış:)

ALLAH sizdende razı olsun...
vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler..
selam ve dua ile
Emanet

Emanet

Guo1903, post: 812996, member: 89345Ne mutlu o kocaya ki hanımı hergün yolunu gözlemektedir, Ne mutlu o hanıma ki eşi eve gelmek için can atmaktadır...

Rabbim ümmeti Muhammedin(s.a.v.) gönlüne göre eşler versin...Ve evliliklerini hayırlı eylesin..(Amin)

Ben çok beğendim yazıyı Allah celle celelüh razı olsun...
Selametle...

"insanın insana secde etmesini emredecek olsaydım kadının kocasına secde etmesini emrederdim" Hz.Muhammed(sav)...
dualarınııza kocaman bir amiiinnn diyorum...RABİM her müslümana hayırlı eş nasip etsin..
beğendiğinize sevindim...ALLAH sizdende razı olsun..selam ve dua ile
sabihanur

sabihanur

Aktif Üye · 56 mesaj

çok ama çok güzel Allah razı olsun hala böyle birbirini seven saygı gösteren eşler vardır inşallah
Emanet

Emanet

sabihanur, post: 813225, member: 71650çok ama çok güzel Allah razı olsun hala böyle birbirini seven saygı gösteren eşler vardır inşallah

ALLAH sizdende razı olsun sevdiğinize beğendiğinize sevindim...vardır muhakkak böyle eşler..olmayanlarada nasip etsin ALLAH..
selam ve dua ile
uzgun_42

uzgun_42

Mübarek Üye · 1.218 mesaj

s.a. Kardeşim çok güzel bir yaziymiş, çok begendim....
Böyle bir eş belki evligininin ilk yillarinda oluor ama daha sonra fazla rastlanan bir olay degil gibi, en azindan benim çevremde öyle birisini görmedim........
Eline emegine saglik...........
Inşallah rabbim herkese böyle bir eş nasip eder. Amin amin.
Selam ve dua ile....
sabihanur

sabihanur

Aktif Üye · 56 mesaj

emanet55, post: 813265, member: 60957ALLAH sizdende razı olsun sevdiğinize beğendiğinize sevindim...vardır muhakkak böyle eşler..olmayanlarada nasip etsin ALLAH..[/

inşallah amin rabbim ümmeti müslümanımıza ve evlatlarınahayırlı imanlı kuranlı karşısındakine değer veren eşler nasip etsin mevlam::
gunes_deniz

gunes_deniz

Aktif Üye · 74 mesaj

çok güzel bir yazıydı, okurken keşke dedim,keşke hepimiz böyle olabilsek keşke hepimiz elimizden kayıp giderken anlamasak gerçek değerini sevginin.
Emanet

Emanet

uzgun_42, post: 813279, member: 50627s.a. Kardeşim çok güzel bir yaziymiş, çok begendim....
Böyle bir eş belki evligininin ilk yillarinda oluor ama daha sonra fazla rastlanan bir olay degil gibi, en azindan benim çevremde öyle birisini görmedim........
Eline emegine saglik...........
Inşallah rabbim herkese böyle bir eş nasip eder. Amin amin.
Selam ve dua ile....

aleyküm selam kardeşim ALLAH razı olsun..beğendiğine sevindim..
böyle eşler gerçekten bulmak ve olmak zor..ama bir evde islamiyetin izleri varsa muhakkak böyle eşlerde olur..
gözlerinize sağlık...amin kardeşim amin...
selam ve dua ile
Emanet

Emanet

sabihanur;813280
inşallah amin rabbim ümmeti müslümanımıza ve evlatlarınahayırlı imanlı kuranlı karşısındakine değer veren eşler nasip etsin mevlam::[/quote

amin kardeşim amin ne güzel duada bulundun inşaALLAH kabul olur duaların..RABBİM hayırlı eş hayırlı evlat hayırlı ömür hayırlı ölüm nasip etsin bütün müslümanlara...ALLAH razı olsun..selam ve dua ile
Emanet

Emanet

gunes_deniz, post: 813307, member: 89286çok güzel bir yazıydı, okurken keşke dedim,keşke hepimiz böyle olabilsek keşke hepimiz elimizden kayıp giderken anlamasak gerçek değerini sevginin.

ALLAH razı olsun beğendiğinize sevindim RABBİM her kulunun gönlüne göre versin tabi onun için hayırlısı ise...inşaALLAH dualarınız kabul olur..selam ve dua ile
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

Selamlar..
Çok güzelmiş valla çok beğendim eline ve emeğine sağlık
Allahım herkese böyle bir eş nasip etsin inşaallah..
Kim istemez ki böyle birini?
Selam ve dua ile kalın...
BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.BAYAN OLSUN ERKEK OLSUN İNSANIN HAYALLERİNDE OLMASI GEREKEN EŞ TASVİRİNİ ÇİZMİŞSİNİZ ÇOK GÜZEL.SELAM VE DUA iLE
DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
Emanet

Emanet

gülsengül, post: 813385, member: 86712Selamlar..
Çok güzelmiş valla çok beğendim eline ve emeğine sağlık
Allahım herkese böyle bir eş nasip etsin inşaallah..
Kim istemez ki böyle birini?
Selam ve dua ile kalın...

selamlar kelimesini "selamun aleyküm" şeklinde alaraktaaaann
aleyküm selam diyorum kardeşim:)
ALLAH razı olsun kardeşim amin inşaALLAH mevlam nasip eder böyle eş olmayı ve eşi bulmayı...herkes ister tabiki:)
selam ve dua ile
Emanet

Emanet

BULENT TUNALI, post: 813388, member: 84913SELAMÜN ALEYKÜM GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.BAYAN OLSUN ERKEK OLSUN İNSANIN HAYALLERİNDE OLMASI GEREKEN EŞ TASVİRİNİ ÇİZMİŞSİNİZ ÇOK GÜZEL.SELAM VE DUA iLE

aleyküm selam..ALLAH razı olsun...zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler...gerçektende öyle bayanı erkeği yok bu işin...erkekte kadında sorumlulukların farkında olmalı...ne güzel bir dinimiz var ki bunun açıkça belli ediyor...RABBİM hakkıyla yaşayanlardan eylesin bizi..selam ve dua ile
sabihanur

sabihanur

Aktif Üye · 56 mesaj

emanet55, post: 813398, member: 77129[COLOR=na..ALLAH razı olsun...zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler...gerçektende öyle bayanı erkeği yok bu işin...erkekte kadında sorumlulukların farkında olmalı...ne güzel bir dinimiz var ki bunun açıkça belli ediyor...RABBİM hakkıyla yaşayanlardan eylesin bizi..selam ve dua ile

zaten herkes sorumluluğun bildikten sonra ve yaradanınemirlerini uyguladıktan sonra ortada sorun denen bi şey olmaz her şeygüllük gülistanlık olurdu rabbim cümlemizi emirlerine uyup uygulayanlardan nasip etsin innnnşallah yolundan ayırıp şaşırtmasın dosdoğru olanlardan eylesin selam ve dua ile
Emanet

Emanet

zaten herkes sorumluluğun bildikten sonra ve yaradanınemirlerini uyguladıktan sonra ortada sorun denen bi şey olmaz her şeygüllük gülistanlık olurdu rabbim cümlemizi emirlerine uyup uygulayanlardan nasip etsin innnnşallah yolundan ayırıp şaşırtmasın dosdoğru olanlardan eylesin selam ve dua ile

amin kardeşim evet öyle güzel dinimiz öyle güzel kuralları varki insan gerçekten düşündükten sonra eşlerin anlaşamama gibi bir sorunun olmayacağını anlıyor..sen sınırlarını bil sorumluluğunu bil yapıp yapmaman gerekeni bil uy,uygula...karşı tarafda aynı şekilde davrandıktan sonra neden evlilik güzel gitmesinki?
selam ve dau ile...katkıların için teşekkürler.....
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

eşim yanımda yok şuan çok üzgünüm zaten beni ağlattın emanet..:a09::a09:
süper bi yazıymış...
ÂNI YAŞA...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.