Duaya nasil başlamali

2.316 görüntülenme · 22 yanıt

Paylaş:
nıda-gul

nıda-gul

Aktif Üye · 88 mesaj

Birgün Resül-i Ekrem (s.a.v) mescid de oturuyodu.Bir adam kapıdan iceriye girdi,namaza durdu.
Namazdan sonra ''Allah'ım beni bagısla ,bana merhamet et'' diye dua etmeye başladı. Peygamber efendimiz (s.a.v) adamı yanına cagırdı ve ''pek acele ettin'' dedi.
Nasıl dua edecegini ona söyle ögretti. Namazı bitirip yerine oturdugun zaman,''Elhamdü lillahi rabbi'l-alemin''dıye baslayıp önce Allah'a hamd et. Ardından da ''Ve's-salatü ve's-selamü ala Muhammed'' dıyerek bana salat-ü selam getir; Ondan sonra istedigin gibi dua et!
Daha sonra bir baska adam geldi.Namazını kıldı tıpkı Peygember efendımızın (s.a.v) söyledigi gibi dua'ya basladı
Sonra Peygamber efendimiz (s.a.v) ona;
''Ey namaz kılan adam !
Duaya devam et,
Senin duan kabul edilir;
Allah'tan iste,istedigin sana verilir'' buyurdu.
GÖNÜLDENİZİ

GÖNÜLDENİZİ

Aktif Üye · 52 mesaj

güzel bir konu. herşeyin bir metodu olduğu gibi duanın da metodu var. Hatırlattığın için teşekkürler Allah razı olsun. Umarım herkes okur ve faydalanır.
.burcu.

.burcu.

Üye · 16 mesaj

inşallah allahu taala enbiyalar serveri ins-ü can peygamberinin yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul etsin allah razı olsun
HiLaL-i_AhmeR

HiLaL-i_AhmeR

Kıdemli Üye · 136 mesaj

Allah Razı Olsun Bilmediğimiz Çok Şey var Öğreneceğiz İnşallah ya çok sağolun dua ile kalın...
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim.
Emeğinize sağlık.. Allah c.c razı olsun.. Dualarımızın biiznillah kabulüne vesile olabilecek bu hakikati, en güzel şekilde uygulamak duası ile..
Rabbimize emanet olunuz.
beyaz_gull

beyaz_gull

Aktif Üye · 59 mesaj

Çok sağol inşallah hepimizin duaları kabul olur.
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

Sağolasın güzel kardeşim
Eline emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım
Rabbim dularımızı kabul eylesin..
Selam ve dua ile kalın...Hayırlı akşamlar..
nıda-gul

nıda-gul

Aktif Üye · 88 mesaj

Rabbım sızlerdende razı olsun selam dua ıle inşallah
Eftalyasun

Eftalyasun

Mübarek Üye · 539 mesaj

Allah hepimizin dualarını kabul buyurur inşallah. Amin.
nıda-gul

nıda-gul

Aktif Üye · 88 mesaj

inş eftalyasun kardesım inş tek tutldugumuz dal rabbım kabul ve makbul eylesın inş selam ve dua ıle inş
burakburak

burakburak

Aktif Üye · 82 mesaj

Allah (c.c.) râzı olsun. bundan sonra dikkat edeceğim bu şekilde dua etmeye.
gurakarcem

gurakarcem

Kıdemli Üye · 210 mesaj

Allah razı olsun
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

nıda-gul, post: 812026, member: 37970Birgün Resül-i Ekrem (s.a.v) mescid de oturuyodu.Bir adam kapıdan iceriye girdi,namaza durdu.
Namazdan sonra ''Allah'ım beni bagısla ,bana merhamet et'' diye dua etmeye başladı. Peygamber efendimiz (s.a.v) adamı yanına cagırdı ve ''pek acele ettin'' dedi.
Nasıl dua edecegini ona söyle ögretti. Namazı bitirip yerine oturdugun zaman,''Elhamdü lillahi rabbi'l-alemin''dıye baslayıp önce Allah'a hamd et. Ardından da ''Ve's-salatü ve's-selamü ala Muhammed'' dıyerek bana salat-ü selam getir; Ondan sonra istedigin gibi dua et!
Daha sonra bir baska adam geldi.Namazını kıldı tıpkı Peygember efendımızın (s.a.v) söyledigi gibi dua'ya basladı
Sonra Peygamber efendimiz (s.a.v) ona;
''Ey namaz kılan adam !
Duaya devam et,
Senin duan kabul edilir;
Allah'tan iste,istedigin sana verilir'' buyurdu.

selamun aleykum kardeşim.güzel bir kıssaydı.bende dediğiniz gibi biliyorum.ama kendimizden önce anne babamıza duayala başlamakta gerekiyormuş.öyle duymuştum yada okumuştum...selam ve dua ile kalın.vesselam..
SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

rabbimin huzurunda duası kabul olan kullarından oluruz inşallah
paylaşan arkadaşımızın emeğine sağlık faideli bir konu selamün aleyküm:a04:
nıda-gul

nıda-gul

Aktif Üye · 88 mesaj

aleyna ve aleykum selam safıye kardesım rabbım cumlesını dualarını kabul etsın inş VERMEYI ISTEMESEYDI ISTEMEYIDE VERMEZDIM dıyo yuce RABBIM (rabbımın merhametı hıdayetı bereketı uzerlerınıze olsun inş hayırlı geceler)
Enes_Bilal

Enes_Bilal

Kıdemli Üye · 238 mesaj

Selamun Aleykum

ALLAH cc. razı olsun kardeşim..güzel bir konuya deyinmişsin...Rabbim yaptığımız ve yapacağımız duaları Sevgili peygamberimizin (s.a.v) hatrına kabul buyuyrur İnşALLAH..
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

Allahü teala razı olsun.Çok faydalı paylaşımdı.Afvınıza sığınarak bir şey eklemek istiyorum.Sad bin Ebi Vakkas hazretleri dedi ki: Ya Resulallah, dua buyur da, Allahü teâlâ, benim her duamı kabul etsin! Cevabında buyurdu ki:
(Duanızın kabul olması için helal lokma yiyiniz! Çok kimse vardır ki, yedikleri ve giydikleri haramdır. Sonra ellerini kaldırıp dua ederler. Böyle dua nasıl kabul olunur?) [Şir’a]
Selametle kalın.
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
nrydmrl

nrydmrl

Kıdemli Üye · 471 mesaj

Allah razı olsun paylaşım için..selam ve dua ile
muberra

muberra

Mübarek Üye · 527 mesaj

Allah razı olsun
ALLAH HERŞEYE KADİRDİR. O İSTERSE HERŞEY OLUR. RABBİMİZ DUALARIMIZI HAYIRLISI İLE KABUL EYLE,HAKKIMIZDA HAYIRLI OLMAYAN ŞEYLER İSTEMEKTEN SANA SIĞINIRIZ,SEN BİZİ TÜM KÖTÜLÜKLERDEN KORU.HER ZAMAN BİZİM YAR VE YARDIMCIMIZ OL.AMİN
SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

nıda-gulaleyna ve aleykum selam safıye kardesım rabbım cumlesını dualarını kabul etsın inş VERMEYI ISTEMESEYDI ISTEMEYIDE VERMEZDIM dıyo yuce RABBIM (rabbımın merhametı hıdayetı bereketı uzerlerınıze olsun inş hayırlı geceler)

inşallah kardeşim sanada hayırlı geceler
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.