azize_nurarkadaşlar arkadaşımız çok güzel yazmış katılıyorum size bir mazurhatım var ben yeni üye oldum pek bilgim yok sizlere dinimizle ilgili bişeyler danışmak istiyorum allah için uardım edermisiniz benim bir görüştüğüm var namazını kılıyo fakat gördüğüm bişey var namazını kılarken kadınlar gibi göğüslerinin oraya koyupta kılıyo sizce bu doğrumudur ve eğerki çarşaf giymezsen müslüman değilsin kafirsin diyo bu nekadar doğru allah için kapanmayı çok istiyorum ama onun öyle demesi o istiyo diye kapanamam bunu bildiği halde öyle konuşması doğrumu :( çok mutusuzum bana dediği müslüman adam zina yapar allah affeder ama yalan söylemez yanlış değilmi :( onun yanlışları benim zoruma gitmiyomu evliliği düşünüyordum ama artık düşünmüyorum çünkü öyle biri bilmiyorum bana kafir derken kendilerini düşünmedilermi zina yaparım evlenince yapmam derken nasıl güvenebilirim ve çarşaflamı müslüman olunur sadece normal kapanmakla olmazmı edebinlke çok istiyorum ama sevgisindende aşkındanda artık şüpheliyim :( müzik dinlemek günah diyo bana ama kendi dinliyo sizce ne yapmalıyım ne olur fikirlenirizi söyleyin beni bu düşünceden kurtulmam için dua edin yoksa gerçekten çıldırıcam ailem öğrendi görüştüğümü zorla evlen diyolar çıldırdım ağlamaktan artık uyuyamıyorum neolur bana yardım edin bana yardım edin her sakal bırakan her şalvar giyen veya her çaşaf giyen gerçekten müslümanmı normal kapalılar neoluyo peki namazını kılanlar onlar namazı bile farklı kılarlarken bilmiyorum
1-Bahsettiğiniz genç ile girdiğinz yol yanlış idi.(yani filört)
2-Bahsettiğinz genç muhtemelen vehhabi meshebibndendir.Bunlar Ehl-i sünnet görüşlerinden sapmıştırlar.O nedenle böyle insanlardan uzak durun.
3-Dininizi yaşamak istiyor iseniz.Ehl-i sünnet alimlerinden İman ve ibadet konusundaki bilgileri öğrenin ve uygulayın.
4-İnsanların yaptığı yanlışlar kendine maledilir islama değil.Bir insan yanlış yapıyorsa bu islamın değil kişinin suçudur.Doğrusunu Ehl-i sünnet alimlerimizin kitaparından öğreniniz.
5-Allah'u tealanın istemediği bir şey yaptığınızda (yani günah) bazen Allah'u teala ahirete bırakmadan dünyada ceza vermek isteyebilir.Belkide (sahsi görüşüm) çektiğiniz sıkıntılar bu yaptığınızın cezası olabilir.Size tövbe edin sabredin ve dininizi doğru şekilde öğrenmeye ve yaşamayaçalışın diyebilirim.
6-Dua istemişsiniz.Bu garibin duası kabul olurmu bilemem ama Allah'u teala yardımcınız olsun.Unutmayın dualarınızın kabul olabilmesi için Allah'u tealanın emirlerinden çıkmamaya gayret gösteriniz
Selam ve dua ile