Bilgimizi Sınayalım Soru 2

849 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
ReisulKurra

ReisulKurra

Kıdemli Üye · 414 mesaj

Selamun Aleykum

Arkadaşlar Bu sorular Sadece Bu ramazanda yöneltilen sorulardır, biraz başınızı ağrıtır ağır sorulardır, ancak bilinmesinde öğrenilmesinde fayda vardır,

Evet soruma geçiyorum, Yatsı Ezanı okunduktan sonra Namaza biraz geç kalan muhterem kardeşim camiye geldiğinde cemaati namaz halinde görüyor, Cemaat halinde namaz kılınıyor, ve namaza geç kalan kimse namazın teravih namazımı yoksa yatsı namazımı şüphede kalıyor, bu kişinin dinimizde namaza başlarken nasıl niyet etmesi gereklidir, bu soruyu yönelten muhterem kardeşim gibi beklemelimidir, ne yapmalıdır, niyet etse niyeti yanlış çıksa ne yapmalıdır yatsı namazının farzını kılmaya diye diyet etse örneğin yahut teravih namazını kılmaya diye diyet etse ve niyeti yanlış çıksa bilgilerinizi bekliyorum.

teşekkürler.
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

Şuan kılınan namaza diye dese nolur :) bilmiyorum bu konuda bişi karısık gercekten bende olsam beklerim herhalde. Cevabı verecekseniz sonunda kaynağını da verin uğraştırmadan :)
ReisulKurra

ReisulKurra

Kıdemli Üye · 414 mesaj

en az 3 kişinin bilgisini öğrenmeden ne cevap nede kaynak veririm :)
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

müsait değilim ama bu soruyu da araştırırım inşallah her nekdar cevabı yazacak cevabı bulamasamda....neyse diğer kardeşler cevaplasınlar vakit bulunca yine gelip cevap yazacam inşallah...
ÂNI YAŞA...
nuru rana

nuru rana

Üye · 15 mesaj

cemaate yetişip imamın farzmı yoksa teravihmi kıldığını bilmeyen kimse farza niyet ederek imama uyar eğer imam farzı kılıyor ise ,okimsenin namazı farz olarak sayılır.eğer teravih namazıkılıyordu ise imama uyan kimsenin namazınafile yerine geçer.yatsıdan önce teravih kılınmayacagı için teravih yerine geçmez...Büyük islam ilmihali
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.