geç kalmadın oku bak!
6.048 görüntülenme · 77 yanıt
Dedim: Cok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186
Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205
Dedim: Buda senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22
Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90
Dedim: Cok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.
Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3.
Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.
Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135.
Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.
Birden 'İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var' dedim.
Sen de
أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
'ALLAH kuluna yetmez mi?' (Zümer-36) dedin.
Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
Ey inananlar! ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.
Kendi kendime dedim: ALLAH'ım seni çok seviyorum... Bana gelen bir yazıyı paylaşmak istedim.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186
Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205
Dedim: Buda senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22
Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90
Dedim: Cok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3.
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135.
Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.
Birden 'İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var' dedim.
Sen de
'ALLAH kuluna yetmez mi?' (Zümer-36) dedin.
Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
Ey inananlar! ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.
Kendi kendime dedim: ALLAH'ım seni çok seviyorum... Bana gelen bir yazıyı paylaşmak istedim.
ALLAH yeniden başlayanların yardımcısıdır...
Zaman geçiyor, üzerimizden yani.Ezip geçiyor belki ya da ilerde ezmek üzere teğet geçiyor.Düşünüyorum yine kendi kendime Mü'minin her işinin hayır olmasına dair hadisi bana moral oluyor yine canıma can yetişiyor.
"Mümin kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır ! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum sadece mümine hastır, başkasına değil : Ona memnun olacağı birsey gelse şükreder, bu ise hayırdır: bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır."
(Suheyb Ibnu Sinan r.a. kutub-ı sıtte, 2. Cilt , Sf. 208)
Zaman geçiyor, üzerimizden yani.Ezip geçiyor belki ya da ilerde ezmek üzere teğet geçiyor.Düşünüyorum yine kendi kendime Mü'minin her işinin hayır olmasına dair hadisi bana moral oluyor yine canıma can yetişiyor.
"Mümin kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır ! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum sadece mümine hastır, başkasına değil : Ona memnun olacağı birsey gelse şükreder, bu ise hayırdır: bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır."
(Suheyb Ibnu Sinan r.a. kutub-ı sıtte, 2. Cilt , Sf. 208)
su_sıla, post: 809926, member: 86915dedim: Cok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ ben ki sana çok yakınım. Bakara-186
dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205
dedim: Buda senin yardımını ister
dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ allah'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22
dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(öyleyse)rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra o'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90
dedim: Cok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ allah'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. Ve allah'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ allah aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. ğafir-2/3.
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاallah bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُallah'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali imran-135.
Dedim: Ne kadar güzelsin allah'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ şüphesiz ki allah tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.
Birden 'ilahım ve rabbim benim senden başka kimim var' dedim.
Sen de
'allah kuluna yetmez mi?' (zümer-36) dedin.
ey inananlar! Allah'ı çokça zikredin. Ve o'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen odur. Melekleri de size istiğfar eder. Allah, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.
Kendi kendime dedim: Allah'ım seni çok seviyorum... Bana gelen bir yazıyı paylaşmak istedim.
selamunaleykum kardeşim
emeğine sağlik
allah razi olsun
cok güzel katkilar bunlar
allah bağişlasin bizleri
amin
okurken duygulaniyorum
bilmiyorum duygusalim bu gunlerde :)
allah her daim affetsin
allaha emanet ol
selam ve dua ile
im_muslim, post: 809930, member: 86915allah yeniden başlayanların yardımcısıdır...
zaman geçiyor, üzerimizden yani.ezip geçiyor belki ya da ilerde ezmek üzere teğet geçiyor.düşünüyorum yine kendi kendime mü'minin her işinin hayır olmasına dair hadisi bana moral oluyor yine canıma can yetişiyor.
"mümin kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır ! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum sadece mümine hastır, başkasına değil : Ona memnun olacağı birsey gelse şükreder, bu ise hayırdır: Bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır."
(suheyb ibnu sinan r.a. Kutub-ı sıtte, 2. Cilt , sf. 208)
selamunaleykum öğretmenim
ne kadar güzel bir yazi
tam benlik :)
emeğinize sağlik
bakin 1 yil olmuş siz geleli
ne cok zaman
bende bazen inanamiyorum kaç aydir burda olduğuma
en once öğrenmek istediğim konulardan biriydi yazdiğiniz
evet
ve öğrendim şükür
herşeyde vardir bir hayir
allah bizlere her daim hayirli ve güzel günler nasip etsin
allaha emanet olun
selam ve dua ile
mavci 🛡
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.268
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.171 mesaj
Selamünaleykum...
Selamünaleykum...
Selamünaleykum...
gülnisa, post: 809921, member: 83361
Hocam geç kalmadım inşallah...
Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık...
Eğer yaşıyorsak şu an...
Bu satırları yazıyoruz ya da okuyorsak...Demek ki yaşıyoruz...
Hâlâ geç kalmamışızdır...
Bize verilen emaneti hakkıyla yerine getirelim...
Emanete hıyanet edenlerden olmayalım inşallah...
Eğer yaşıyorsak şu an...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
mavci, post: 811147, member: 89157Hocam geç kalmadım inşallah...
Eğer yaşıyorsak şu an...
aleykumselam
inşaallah mavci
yaşadığımız anları güzel değerlendırelım
güzel değerlendırırsek allah herşeyın hayırlısını ve guzelını verecektır ınşaallah
amın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Can Hocam. Cuma'nız mübarek olsun inşallah.. Güzel mesajınızı okudum.. Çok teşekkür ediyorum.. Dualarımdasınız inşallah..
Rabbimize emanetimsiniz.. Dua ve muhabbetle..
Allah razı olsun çok güzel, geç kalmadığımızı farkettiysek geç olmadan biryerlerden başlamak gerek.. selam ve dua ile..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/42693-gec-kalmadin-oku-bak · 19.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.