Hamd Etmek

1.562 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

Hamd Etmek

Peygamberimiz (S.A.S.) buyuruyor ki:

«— Kiyamet Günü «hamdediciler ayaga kalksin» diye ses gelir, bu ses üzerine bir zümre ayaga kalkar, onlara özel bir sancak verilerek hepsi cennete gönderilir.»
Sahabiler «hamdediciler kimlerdir?» diye sorarlar. Peygamber (S.A.V)´imiz: "Her durumda Allâh (C.C.)'a sükrederlerdir."

(baska bir rivayete göre): " Rahatlıkta ve sıkıntıda Allâh (C.C.)'a sükredenlerdir " diye buyurur.

Peygamberimiz (S.A.S.) «hamd (sükür) Rahman'in elbisesidir» buyurmustur.

_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm Kardeşim...Allah(c.c) razı olsun inşallah...Çok önemli bir konuydu...Her anımızda şükür edenlerden olmak duasıyla inşallah...Hayırlı akşamlar...

Allah(c.c)'ya emanet ol inşallah...
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

emegıne saglık hamdedenlerden olalım
bunu yurekten yapalım
derde sıkınıtıya kedere
sevınce özleme hasrete
aglamaya gulmeye hamd(D)olsun.
selam ve dua ile kal
emegıne saglık
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Allah'u teala razı olsun
Şükür, teşekkür, verileni verenin yolunda kullanmaktır. Şükür hayatı o hayatın sahibinin yolunda kullanmaktır. Şükür dünyayı, hayatı, canı, malı, zamanı, imkânları, fırsatları onu verenin yolunda harcamaktır. Şükür nimet cinsinden olur. Allah bize hangi nimeti vermişse o nimet cinsinden infakta bulunarak şükredilir. Hayatı onu bize veren Allah’ın istediği biçimde yaşamak, geceyi ve gündüzü onu bize lütfeden Allah yolunda kullanmak, aklı onu verenin razı olduğu yerde kullanmak, zamanı onu verenin razı olduğu yerde kullanmak Allah’ın rızasını tahsilde harcamak şükürdür. Hayatı o hayatın sahibine sormadan yaşamak, zamanı kendi bildiğimiz biçimde doldurmak, malı o malın sahibinin razı olmadığı yerlerden kazanıp onun razı olmayacağı yerlerde harcamak, elimizi, ayağımızı, gözümüzü kulağımızı onları bize verenin yolunda kullanmamak, varlığımızı onu bize vermeyenler yolunda harcamak, geceyi ve gündüzü onu bize verenin razı olmadığı şeyler yolunda itlaf etmek nankörlüktür Allah korusun. İşte Rabbimiz buyurur ki insanların pek çoğu bunun farkında değillerdir, pek çoğu şükretmemektedir.
Selametle
<DAMLA>

<DAMLA>

_Resul_
Selamün aleyküm Kardeşim...Allah(c.c) razı olsun inşallah...Çok önemli bir konuydu...Her anımızda şükür edenlerden olmak duasıyla inşallah...Hayırlı akşamlar...

Allah(c.c)'ya emanet ol inşallah...

aleykum selam resul abi gözlerine yorumuna saglık amin inşallah rabbim senden de razı olsun inşallah hayırlı geceler inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

>AYLİN<emegıne saglık hamdedenlerden olalım
bunu yurekten yapalım
derde sıkınıtıya kedere
sevınce özleme hasrete
aglamaya gulmeye hamd(D)olsun.
selam ve dua ile kal
emegıne saglık

amin inşallah kardeşim
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

_YUSUF_Allah'u teala razı olsun
Şükür, teşekkür, verileni verenin yolunda kullanmaktır. Şükür hayatı o hayatın sahibinin yolunda kullanmaktır. Şükür dünyayı, hayatı, canı, malı, zamanı, imkânları, fırsatları onu verenin yolunda harcamaktır. Şükür nimet cinsinden olur. Allah bize hangi nimeti vermişse o nimet cinsinden infakta bulunarak şükredilir. Hayatı onu bize veren Allah’ın istediği biçimde yaşamak, geceyi ve gündüzü onu bize lütfeden Allah yolunda kullanmak, aklı onu verenin razı olduğu yerde kullanmak, zamanı onu verenin razı olduğu yerde kullanmak Allah’ın rızasını tahsilde harcamak şükürdür. Hayatı o hayatın sahibine sormadan yaşamak, zamanı kendi bildiğimiz biçimde doldurmak, malı o malın sahibinin razı olmadığı yerlerden kazanıp onun razı olmayacağı yerlerde harcamak, elimizi, ayağımızı, gözümüzü kulağımızı onları bize verenin yolunda kullanmamak, varlığımızı onu bize vermeyenler yolunda harcamak, geceyi ve gündüzü onu bize verenin razı olmadığı şeyler yolunda itlaf etmek nankörlüktür Allah korusun. İşte Rabbimiz buyurur ki insanların pek çoğu bunun farkında değillerdir, pek çoğu şükretmemektedir.
Selametle

gözlerinize yorumunuza saglık kardeşim çok güzel bir biçimde açıklamışsınız rabbim sizden de razı olsun inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

<DAMLA>, post: 813855, member: 50627
gözlerinize yorumunuza saglık kardeşim çok güzel bir biçimde açıklamışsınız rabbim sizden de razı olsun inşallah

selam ve dua ile

<<B)>>

Cümlemizden razı olsun inşaAllah
Selametle
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Gül Damlam..
Emeğine sağlık..Allah c.c razı olsun.
İstifadelendik inşallah bu güzel paylaşımından..
Rabbimiz c.c gökkuşağı yüreciğinin sevabını yazsın inşallah:)..
Rabbimize hamdımızın, her hal üzere olması duası ile..
En Güzel'e emanetimsin..Selam, baki Dua ve muhabbetle inşallah..B)

<DAMLA>

<DAMLA>

aliye_aliye
Selamün Aleyküm Gül Damlam..
Emeğine sağlık..Allah c.c razı olsun.
İstifadelendik inşallah bu güzel paylaşımından..
Rabbimiz c.c gökkuşağı yüreciğinin sevabını yazsın inşallah
Rabbimize hamdımızın, her hal üzere olması duası ile..
En Güzel'e emanetimsin..Selam, baki Dua ve muhabbetle inşallah..

aleykum selam gültanem :)
amin inşallah rabbim senden de razı olsun gültanem seninde güzel gönlüne göre versin bercestem
selam ve dua ile
<<B)>>
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm kardeşim Rabbimiz razı olsun...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.