Lütfen beni aydınlatın yardımcı olun
765 görüntülenme · 3 yanıt
mavci 🛡
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj
...
...
TIKLAYIN
Yukarıdaki link inşallah sorunuza cevap olur...
...
susuz123, post: 803599, member: 80852:a05:Arkadaşlar ben oltayla balık tutuyorum ama kafama bir soru takıldı ben ölünce balıklar benden davacı olacakmı benden hak idda edeceklermi bilen varsa bana yardımcı olun lütfen kendimi suçlu hissediyorum .
saygılarımla
TIKLAYIN
Yukarıdaki link inşallah sorunuza cevap olur...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
Yasaklı Kullanıcı
★ Kıdemli Üye
- Ödül
- 16
Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 379 mesaj
Selamü Aleyküm,
Ameller niyetlere göredir.Öyle ise balığı niçin tuttuğunuz önemli ? Diyelim ki aç birine yedirmek için tutuyorsunuz bu durumda ne güzel bir amel.Ya da balıkları alıp zevk için çöpe atıyorsunuz canlı bir varlığı nefsinizi tatmin etmek için çöpe atıyorsunuz buda ne çirkin bir amel.
Balıkları yemek için tutuyorsan bunun yanlış bir tarafı yok zira Yüce allah her şeyi bizim için yaratmış güzel kardeşim.
Slsm ve dua ile..
Ameller niyetlere göredir.Öyle ise balığı niçin tuttuğunuz önemli ? Diyelim ki aç birine yedirmek için tutuyorsunuz bu durumda ne güzel bir amel.Ya da balıkları alıp zevk için çöpe atıyorsunuz canlı bir varlığı nefsinizi tatmin etmek için çöpe atıyorsunuz buda ne çirkin bir amel.
Balıkları yemek için tutuyorsan bunun yanlış bir tarafı yok zira Yüce allah her şeyi bizim için yaratmış güzel kardeşim.
Slsm ve dua ile..
selamın aleyküm kardeşim,
bende imidik kardeşimize katılıyorum.büyük bir hayvansever olarak ,hayvanların öldürülmesine yada işgence edilip canlarının yakılmasına kesinlikle karşıyım.ama balığı yemek amaçlı tutmak bence normal bişiy.sonuçta balık tükettiğimiz gibi tavuk yada büyükbaş hayvanda tüketebilkiyoruz.bunlar Allah'u tâlanın bizim için verdiği nimetler değilmi? hem sebzeleride,meyveleride dalından koparıyoruz onlarda bizim için.bence balıklara zulmetmiyosan içinde kuşku olmasın.
hayırlı günler...
bende imidik kardeşimize katılıyorum.büyük bir hayvansever olarak ,hayvanların öldürülmesine yada işgence edilip canlarının yakılmasına kesinlikle karşıyım.ama balığı yemek amaçlı tutmak bence normal bişiy.sonuçta balık tükettiğimiz gibi tavuk yada büyükbaş hayvanda tüketebilkiyoruz.bunlar Allah'u tâlanın bizim için verdiği nimetler değilmi? hem sebzeleride,meyveleride dalından koparıyoruz onlarda bizim için.bence balıklara zulmetmiyosan içinde kuşku olmasın.
hayırlı günler...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/42500-lutfen-beni-aydinlatin-yardimci-olun · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- acaba yanlışmı biliyorum beni aydınlatın.... Ahiret ve Kıyamet 6 cevap
- BENİ AYDINLATIN Ayrıca Risale-i Nur Okumak İstiyorum Risale-i Nur 41 cevap
- bana lütfen yardımcı olun Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 4 cevap
- slm kardeşler ben size nasıl ulaşabilirim yardımcı olun lütfen kimseyle konuşamıyom Kutlama ve Tebrik Mesajları 4 cevap
- yardımcı olun lütfen Dini sohbet 3 cevap
- bana yardımcı olun lütfen intiharın eşiğindeyim Dini sohbet 63 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.