ೋ Mum Işığıdır Hüzün....ೋ
3.914 görüntülenme · 20 yanıt
Mum Işığıdır Hüzün....
Biraz mum ışığıdır hüzün, biraz akşam alacasıdır Biraz gazete satan çocuk elleri, biraz bebek ağlamasıdır
Tüy gibidir hüzün Hafif ve yumuşak, canlı ve ölü Hayattan ve ölüme dair…
Hüzün, sâdıktır
Hüzün deyince hüzünler kulübesi akla gelmez mi? Yakup Peygamber gönle düşmez mi? “Bana düşen sabr-ı cemildir” diyen, ağlamaktan gözlerine gece inen baba… Demek ağlamanın bu türlüsü sabra mâni değil… Sabrın bu türlüsüne de «hüzün» diyelim biz…
“And olsun ki, sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz Sabredenleri müjdele! O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz, derler İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır Ve doğru yolu bulanlar da onlardır” 9
Ve Vahşî’nin hüznü… Kolay mıdır “Gözüme görünme!” sözüne muhatap olmak, kolay mı herkes göz göze, diz dize oturabilirken; ancak sütunların, duvarların gerisinden bakabilmek Ne derdini açabilir ne sevincini paylaşabilir; hep kamufle, hep perde, hep aracı… Ama o kâmil bir hüzünle taşıyor Hamza’yı vuran mızrağı, bir gün yalancı peygamberi vurduğunda gülüyor hüznün bu an acınılası mülkü…
Hüzün, Allah Rasûlü’nün dostudur, takdim ederim “Hüzün dostumdur” buyurmuş hüzün Peygamberi -sallallahu aleyhi ve sellem-, ömrü hüzünden sağılmış yetim Hira, hicret, İbrahim, Tâif, Uhud, ifk, ne yana baksa hüzün… Hüzne, bu hüzün yeter
“Ey yar, sen gittin bir hüzün kaldı bana
Beni benden geçiren bir sözün kaldı bana”
“Kızım,” demiş kızının kulağına: “Üzülme, baban bundan sonra hiç acı çekmeyecek” * * *
“Yüreğim parça parça efendim
Yüreğim parça parça
Yürür üstüme acılar, efendim, yürür üstüme üstüme
Asırlar hasretinde, efendim, duâlar dilimizde
Sabır yüreğimizde efendim,
Sabır yüreğimizde…”
* * *
Hüzün, güzeldir
Şebnem Dergisi/Ayşenur Vural
Tüy gibidir hüzün. Hafif ve yumuşak, canlı ve ölü... Hayattan ve ölüme dair;
Hüzün, Allah Rasûlü;nün dostudur, takdim ederim. ;Hüzün dostumdur; buyurmuş hüzün Peygamberi -sallallahu aleyhi ve sellem-, ömrü hüzünden sağılmış yetim...
Hüzün güzeldir....
hoş geldin hüzün...
Hüzün, Allah Rasûlü;nün dostudur, takdim ederim. ;Hüzün dostumdur; buyurmuş hüzün Peygamberi -sallallahu aleyhi ve sellem-, ömrü hüzünden sağılmış yetim...
Hüzün güzeldir....
hoş geldin hüzün...
.: Taner Yüncüo?lu - Ya?mur (Gazel) :.
yagmur gazeli....
yagmur gazeli....
“Yüreğim parça parça efendim
Yüreğim parça parça
Yürür üstüme acılar, efendim, yürür üstüme üstüme
Asırlar hasretinde, efendim, duâlar dilimizde
Sabır yüreğimizde efendim,
Sabır yüreğimizde…”
selamünaleyküm aminenur kardeşim...
hüzne dair güzel, yağmur yüklü bir paylaşımdı...
teşekkürler...
teşekkürler...
ALLAHA EMANET OLUNUZ
Hüzün güzeldir....
hoş geldin hüzün...
eyvallah güzel kardeşim
selam ve dua ile
SELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM SELMACIM:).eMEKLERİNE SAĞLIK.HÜZÜN ŞUANDA 15 MEHMETÇİĞİN ŞEHİT OLDUĞU HAKKARİDE...ŞEHİT AİLELERİNİN YÜREĞİNDE.SELAMETLE KAL..

ysmnkaosselamünaleyküm aminenur kardeşim...
teşekkürler...
ALLAHA EMANET OLUNUZ
aleykum selam güzel kardeşim
rica ederim ben teşekkür ederim ..:)
muhabbetle baki selamlar .
s.s.ss.a güzel kardeşim,
emeğinize sağlık,selametle.
aleykum selam güzel kardeşim
selam ve duaile
s.s.ss.a güzel kardeşim,
emeğinize sağlık,selametle.
_______aleykum selam güzel kardeşim
teşekkür ederim
muhabbetle selametle ve dua ile __________
Hüzün mevsim olur böler uykuyu bazan; bazan bir paranteze alır acıları.. Güz mü, eylül mü bilinmez; ortası mı sonu mu anlaşılmaz ânın.. Şakaklarına düşen benek benek karlar mı densin yılların gölgesini taşıyan.. Hüzün karanlıktır, yalnızlıktır, korkudur.. Hüzün bazan en büyük umutlara gebedir.. Ve hüzün ki en ziyade yakışandır bize..
İskender Pala - Ayine
Paylasımın ıcın tesekkurler..:) Cok hos ..
İskender Pala - Ayine
Paylasımın ıcın tesekkurler..:) Cok hos ..
Selamün aleyküm kalp incisi ablam.
Rabbul alemin razı olsun.. çok güzel ve etkileyiciydi paylaşımınız..emeğinize sağlık inşaAllah..
Hayırlı pazarlar dilerim ablacım...Dualarda daim buluşmak ümidiyle inşaAllah ;)
Rabbimize c.c emanetsiniz. Muhabbetle, vesSelam..
Rabbul alemin razı olsun.. çok güzel ve etkileyiciydi paylaşımınız..emeğinize sağlık inşaAllah..
Hayırlı pazarlar dilerim ablacım...Dualarda daim buluşmak ümidiyle inşaAllah ;)

nigdeliSelamün aleyküm kalp incisi ablam.
Hayırlı pazarlar dilerim ablacım...Dualarda daim buluşmak ümidiyle inşaAllah
_______aleykum selam güzel kardeşim benim...
teşekkür ederim rabbim cümlemizden razı olsun....göremiyorum seni;)iyimisin kardeşim....herdaim dualarda buluşalım...ablasının kalb incisi :)
bu çok çok güzel gül için çok teşekkür ederim .ne kadargüzel subhanALLAH...emanetim rahmana..muhabbetle selam ve dua ile_______

aminenur_______aleykum selam güzel kardeşim benim...
teşekkür ederim rabbim cümlemizden razı olsun....göremiyorum seni;)iyimisin kardeşim....herdaim dualarda buluşalım...ablasının kalb incisi :)
bu çok çok güzel gül için çok teşekkür ederim .ne kadargüzel subhanALLAH...emanetim rahmana..muhabbetle selam ve dua ile_______
Ve aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berakatüh ablacım.
Hamdolsun, iyiyim. Allah razı olsun. Çalışıyorum ablam, gündüzleri pek fırsatım olmuyor siteye girmeye.. akşamları bakabiliyorum genellikle kalp incisi.. ben de çok teşekkür ederim gülüm için. çok güzeldi bu da, sübhanAllah..kaydettim inşaAllah, adı da kalpincisi ;)
Fakir dualarımda daimsiniz..Emanetim güzeliklerin asıl sahibine.. Baki muhabbet ve selam ile inşaAllah..
Hamdolsun, iyiyim. Allah razı olsun. Çalışıyorum ablam, gündüzleri pek fırsatım olmuyor siteye girmeye.. akşamları bakabiliyorum genellikle kalp incisi.. ben de çok teşekkür ederim gülüm için. çok güzeldi bu da, sübhanAllah..kaydettim inşaAllah, adı da kalpincisi ;)
Fakir dualarımda daimsiniz..Emanetim güzeliklerin asıl sahibine.. Baki muhabbet ve selam ile inşaAllah..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/42248-mum-isigidir-huzun · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.