Yardım lütfen!!!!!
1.246 görüntülenme · 9 yanıt
uzaktan pc'ni yönetmeleri için genelde bir trojen yerleştirmeye calısırlar. örnek : Aldığın Pc'ne Yüklediğin bir Resim Şarkı vs.. şeylerin Şekillerine Sokup Sana winzip olarak yollarlar açtığın dosyanın uzantısında .exe gibi.. uzantılı şeylere dikkat etmen lazim.. Genelde Trojen'dir içindeki yazılan komuta göre mesela Yazışmalarını şifrelerini vs. gibi şeyleri okurlar.. yada verdiği komuta göre pc'ni uzaktan yonetebilirler.. Günümüzde Gelişen Yeni Trojenler Artık Link Yoluyla Site Adı İle Bile Bulaşıyor Bunun için Girdiğimiz Gezdiğimiz Ve Bize Gelen Link web Adreslerine Dikkat etmek gerekiyor Bilmediğimiz Yada Şüphelendiğimz Adreslere Girmemek Gerekiyor..
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj
misbah_ı_nevvarfrewall ne işe yarıyoo??
Güvenlik duvarıdır kardeş.Bir Anti virüs programı yüklemek yeterli.Bu arada uzaktan bilgisayarını yönetmemeleri için İp adresiniz gizli olması gerek ve Dosya ve yazıcı paylaşımını kapatmanız gerekmektedir.Bu bilmediğiniz güvenmediğiniz kişilerle msnde konuşmayıp aynı zamanda güvenli olmayan web sitelerinde dolaşmamalısınız bu tür siteler ve msnde rahatlıkla İp adresiniz elde edilir.
uzaktan yardım olayı sizin izninize bağlı bişi yani farklı bir server ya da pc nin kendi pc niz ile interaktif bağlantı yapabilmesi için izniniz gerekir dolayısıyla izniniz olmadan açıktan böle bişi olamaz.. gizli şekilde sızmaları ise yukarıda yazıldığı gibi firewall programları ile ağınızı kontrol edebilirsiniz.. örn: FTP,HTTP,SMTP,POP3,IMAP,TELNET,FINGER,DNS…. gibi bağlantıların hepsini yada bir kısmını engelleyebilir ya da izin verebilirsiniz.. bununla ilgili çeşitli programlar var " zonealarm" ben bunu kullanıyorum ve çok kullanışlı olduğunu söyleyebiliri. ayrıca çeşitli antivirüs programları da firewall paketine sahip " avast , symantec".. gibi.
De ki: Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, Âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. En'Am - 162
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/42148-yardim-lutfen · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- lütfen! lütfen! lütfen! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 12 cevap
- yardım..yardım..yardım Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 17 cevap
- Lütfen dikkat!!! Herkes okusun ve paylaşsın lütfen ! Genel Konular 3 cevap
- Lütfen Bu Anktteki gerekli oyumuzu kullanalım?herkes baksın LÜTFEN!! Boykot 2 cevap
- lütfen bunu okuyun ama lütfen Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 10 cevap
- ARKADAŞLAR LÜTFEN DUA EDİN LÜTFEN. Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 5 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.
:D