Hurilerle evlenmek istermisiniz???
1.482 görüntülenme · 17 yanıt
İbni Abbasın şöyle dediği rivayet edilmiştir: Medine-i Münevverede büyük bir kıtlık ve açlık vuku bulur. Hazreti Osmana Şamdan bir katır yükü yiyecek gelir. Medine-i Münevvere tacirleri yanına gelip,satın almak isterler. Hazreti Osman Onlara: bana ne kadar kazandırırsınız, der. Onlar Her on dirheme, iki dirhem kazandırırız, derler. Hz. osman: daha fazla ticaret verin, der. Onlar: Her on dirhemde dört dirhem kazandıralım diye teklifte bulunurlar. Hz Osman: daha fazla ister. bunun üzerine tüccarlar: biz sana daha fazla verecek birini tanımıyoruz, derler. Hz Osman ALLAH bana bire on veriyor, der ve bu yiyeceği fakirlere dağıtır.. İbni Abbas diyorki: Rüyamda Peygamber Aleyhisselamı gördüm. Nurdan yapılmış ipekli elbise giymiş,güzel bir ata binmiş, çok acele gidiyordu. Kendisine: Ey Allahın Resulü, ben size çok müştakım, dedim. Bunun üzerine Peygamber a.s: Ey ibni Abbas, Osman bir sadaka verdi. Alahü Teala onun sadakasını kabul buyurdu. Onu cennet hurisi ile everdi. Bizide düğüne çağırdı. Buyurdu...
Allah Razı Olsun Bu olayı Kanal7 sahur sohbetinde hoca efendi anlatmıştı harikaydı burada da okumak çok güzel oldu emeğine sağlık
Selemu alaykum
Maşallah paylaşımınız çok güzeldi.Allah c.c razı olsun.hurilerle kim evlenmek istemez ki.Bu dünyadan düğün hazırlıklarına başlamamız lazım:)Allah c.c emanet olun,hayırlı cumalar.
Maşallah paylaşımınız çok güzeldi.Allah c.c razı olsun.hurilerle kim evlenmek istemez ki.Bu dünyadan düğün hazırlıklarına başlamamız lazım:)Allah c.c emanet olun,hayırlı cumalar.
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
mervenur1alllah razı olsun kardeşim.
evet allahu teala bizim en ufak br sevabımıza
on sevab yazıyo.
o kadar ki gönlü bol
inş allaha ii bir ku
l peygamberimize ii hayırlı ümmet oluruz
amin. Beğendiğinize sevindim. sizdende olsun inş...
istikbalSelemu alaykum
:a12::a12::a12:A.R.O hayırlı cumalar...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/42013-hurilerle-evlenmek-istermisiniz · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Evlenmek İstİyorum,ama !!!!! İslam'da Aile Hayatı 7 cevap
- Evlenmek mi, aile kurmak mı? İslam'da Aile Hayatı 5 cevap
- evlenmek <3 Islamda Kadının Yeri ve Önemi 38 cevap
- alevi Bir Kiz ile Evlenmek Dini sohbet 7 cevap
- SEVMEDEN Evlenmek...??? İslam'da Aile Hayatı 26 cevap
- Evlenmek İstediğim Erkek..! İslam'da Aile Hayatı 46 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.