SİYAH, post: 794736, member: 84894Arkadaşlar öncelikle hayirli akşamlar
bana dua ederr misiniz? Neden mi?
Arkadaşlar ben hayat tarzimi değiştirdim şöyleki disko ve barlara giderdim-biraktim
makyajsiz tuvalete gitmezdim-örtündüm
örtünmeden önce şeytanla hiç bir sorunum yoktu
ne zaman ki dine eğildim vesveseler musallat oldu .o kadar çok ki anlatamam
namazla ilgili-ibadetle ilgili
takintilarim başladi örnek sürekli el yikamaya başladim şeytan diyor ki örtünmeden önce ne kadar güzeldin şimdi ne kadar çirkin,örtündün ama sanki dört dörtlük müslüman oldun? Neden örtündün gibi
ne zaman bir gün namaz kilmasam vesveselerim azaliyor allah rizasi için söyleyin ne yapmaliyim?
Öncelikle Allahü teala yardımcınız olsun.Hayırlı ve mübarek eylesin.Cenab-ı Hakkın bu vermiş olduğu tövbe etme fırsatının kıymetini iyi bilin.Örtünmeden önce şeytanla sorunum yoktu diyorsunuz,vardı ama onun istediklerini vermediğimiz için sorun gün yüzüne çıktı.Kurtulmak için kurtulanlarla beraber olmak gerekir.Hangi konuda isterseniz bu müthiş çözümdür,mesela içki içiyorsanız ve içmek istemiyorsanız içmeyenlerle birlikte olacaksınız,veya madde bağımlısııysanız bunu içmekte istemiyorsanız içmeyenlerin yanına gideceksiniz.Çünkü bataklığın etrafında gezerseniz gün gelir bataklık sizi çeker bataklıktan kurtulmanın yolu bataklığı kurutmaktır.Kişinin dini arkadaşının dini gibidir buyrulmuştur.Kişi ahirette sevdikleriyle beraber olur.
namazla ilgili-ibadetle ilgili
takintilarim başladi örnek sürekli el yikamaya başladim,diyorsunuz.Efendim insanın nefsi kafirdir.Olur mu öyle şey dememeli çünkü iman etmediği müddetçe size namaz kıldırmamak için uğraşacaktır.Bu takıntı dediklerinizin vesvese olduğunu anlamışsınız,Evet vesvese bilmediğimiz konudan dolayı başımıza gelir o konuyu öğrenirsek inşaallahü teala kolaylıkla atlatırsınız.Hemen bir ilmihal kitabı almanızı tavsiye ederim.
aşağıdakini de dinlemenizi nefsiniz istemeyecek siz nefsinizi dinlemeyin.
GÖNÜL PINARI