Kadayıflı muhallebi

3.002 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
vaktileyl

vaktileyl

Mübarek Üye · 2.887 mesaj

250 gr kadayıf
Yarım su bardağı tereyağı
1su bardağı toz şeker
1su bardağı ceviz veya fındık

Muhallebisi

1.5 kilo süt
1,5 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1kutu çiğ krema

Yapılışı
Kadayıf eritilmiş tereyağında rengi dönene kadar kavrulur içine şeker ve fındık ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur kadayıfın yarısı büyük kare borcamın altına serilir ayrı bir kapda krema hariç muhallebinin malzemeleri pişirilir pişdikten sonra krema ilave edilip çırpılır muhallebi iyice sğuduktan sonra kadayıfın üzerine dökülür muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır soğuk servis yapılır

Afiyet olsun
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

hııımmm güzel bak bu tarifi hiç bilmiyordum teşekkürler vaktileyl ellerine saglık kardeşim yazdık deftere inşaALLAH

SELAM VE DUA İLE
vaktileyl

vaktileyl

aminenur, post: 790602, member: 50627hııımmm güzel bak bu tarifi hiç bilmiyordum teşekkürler vaktileyl ellerine saglık kardeşim yazdık deftere inşaALLAH

SELAM VE DUA İLE

rica ederim afiyet olsun:)şifa olsun
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

güzel bir görüntü ama üstte kalan kadayıf kuru olmuyor mu?
vaktileyl

vaktileyl

mahsun kul, post: 790611, member: 45690güzel bir görüntü ama üstte kalan kadayıf kuru olmuyor mu?

yok yerken kremaya karşıyor:)
Nur_u Secde

Nur_u Secde

vaktileyl, post: 790613, member: 69715yok yerken kremaya karşıyor:)

hııı anladım kardeşim.tamam yarın misafirlerim var iftara.önceden sabahtan deneyeyim.ne olur ne olmaz.Allah razı olsun.
vaktileyl

vaktileyl

mahsun kul, post: 790618, member: 74557hııı anladım kardeşim.tamam yarın misafirlerim var iftara.önceden sabahtan deneyeyim.ne olur ne olmaz.Allah razı olsun.

kadayıfı kavururken yakmamaya dikkat edin:a15:
Nur_u Secde

Nur_u Secde

vaktileyl, post: 790619, member: 74557kadayıfı kavururken yakmamaya dikkat edin:a15:

ben yapmıcam ki eşim yapıcak;)kendisi merak etti kendi yapıcak.mutfak bölümü mezunuda.çok şanslıyım valla:B
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.