Bayram Ali ÖZTÜRK hoca o kadar seviliyordu ki, Türkiye’nin dört bir köşesinden O’nu dinlemeye gelenler, İstanbul Fatih’e yerleşmekten başka bir çözüm yolu bulamıyor ve İstanbul’un Fatih semti, Bayram Ali ÖZTÜRK hocanın sevenlerine “Cem” meydanı oluyordu.
Kendisi diyanetten emekli bir imamdı ancak İsmailağa Camii’nde toplanan cemaat O’ndan başkasını karşılarında görmek istemiyordu. ÖZTÜRK hocada hiçbir ücret talep etmeden cemaate namaz kıldırıyor, vaazler veriyordu.
İnsanların etrafında toplanmaya başlaması ile birlikte ünvanı da yayılıyordu. Samimiyeti ve hitabet gücü, O’nu artık camilerden çıkarıyor, kahvelerde, meydanlarda ve toplantılarda “hatip” kılıyordu.
İnterntte Bayram Ali ÖZTÜRK hocanın onlarca videosunu görmek mümkün. Bu videoların arasında en dikkat çekici ve en çok izlenenini görmek için “youtube” adlı internet sitesinin arama kutusuna “BAYRAM ALİ ÖZTÜRK HOCAEFENDİ TOPRAK ELDEN GİDİ YOR” yazmak yeterli.
Bayram Ali ÖZTÜRK hoca o videoda şunları söylüyor; “Ülke benim ülkem! Benim kanım gidiyor! ‘Suskonuşma’ diyorlar! Güvendim sana, seni başıma getirdim! Çoluk çocuğumu sana teslim ettim. Vatanımı, askerimi sana teslimettim, böylemi olacaktı!? Benim çocuğum medyaya fahişe olacaksa, benim çocuğumu gavur ‘ırgat’ diye kullanacaksa ben neyim arkadaşlar bana birtarif edin!?.. Allah bu akıbetlere maruz kalmaktan, şu mazlum insanları, Allah, Peygamber aşığı insanları muhafaza eylesin. Cenabı Hak, düştüğümüz yerden tekrar kalkmaya, Şeriatın babası olmaya, dinimizin namusunu beklemeye Allah bizi muvaffak eylesin.”