yağmur sevenler buyrun
19.503 görüntülenme · 174 yanıt
Selamün aleyküm Gülnisa hocam
Rabbimiz c.c razı olsun..hepsi çok güzellerdi.
Yarın da yağış gelebilirmiş İstanbul'a inşaAllah :)
Emeğinize sağlık hocam, yüreklere serinlik sundunuz..
Selam ve dua ile..Allah'a emanet olunuz..B)
nigdeliSelamün aleyküm Gülnisa hocam
aleykumselam guzel kardeşim
allah razı olsun
allah buralara da yağmuru nasıp etsın amın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
Ben gökyüzünde, bulutlar arasında, ilâhî emri bekleyen bir yağmur damlasıyım.
Denizlerde bir damlaydım bir zamanlar, küçümsediniz beni. “Koca denizde bir damla” dediniz, bir şeyin değerini az göstermek için.
Musluklarda bir damlayken, görmezden geldiniz. “Aman canım, bir damladan ne çıkar” diye söylendiniz.
Bir gün buharlaşıp buraya geldim. Sayısız başka damlalarla beraberim. Her birimiz o ilâhî emri bekliyoruz. “Yağ” emriyle beraber her birimiz birer melek eşliğinde ineceğiz. Evet, bir melek eşlik edecek ki, hiçbir insan bizden zarar görmesin, hiçbir çiçek ezilmesin, hiçbir dal kırılmasın. Usul usul inelim, saçlarınıza, çiçeklere, yapraklara, bir kedinin tüylerine, bir aslanın yelesine, çatlamış toprağa…
Ben nereye düşeceğim kim bilir… Bakmayın “kimbilir” dediğime, aslında yazılı, benim nereye düşeceğim. Milimi milimine belli hem de. Ben bilmiyorum diye, siz bilmiyorsunuz diye, kimse bilmiyor değil.
Belki bir gencin yeni taranmış saç tellerine, belki göğe açılmış bir avuca, belki bulutları izleyen bir göze düşeceğim.
Tek başıma dağılmayacak o saç, tek başına sırılsıklam etmeyeceğim o eli, tek başına suyla doldurmayacağım o gözü. Ama dağıtmış gibi, sırılsıklam etmiş gibi, suyla doldurmuş gibi hissettireceğim.
Belki biraz ürperteceğim, biraz serinleteceğim, biraz şaşırtacağım. Ama her halde sevindireceğim. “Yağmur yağıyor” dedirteceğim. “Yağmur yağıyor” diye tekrarlatacağım. “Çok şükür” diyecek mi, üzerine düştüğüm insan, bilmiyorum. Ama emir bekleyen o damlalardan pek çoğunun bunu duyacağından eminim. İnsanların içini inanmanın güzelliğine dair bir huzurla dolduracağımızdan da eminim. “Bu kadar yağmur yeterli değil” diyen resmî ağızlara aldırmadan sevinileceğinden de eminim.
Yağmur duası ile alay eden, burun kıvıran, aşağılayan insanlara da yağacağız. Onların da yüzünü, gözünü ıslatacağız, elbiselerine bulaşacağız.
İnanan, inanmayan ayırt etmeyeceğiz.
Bütün insanlığın üzerine bir rahmet olarak ineceğiz.
Yağmayacağız, yağdırılacağız.
Ben ve arkadaşlarım, o ilahî emri bekleyen yağmur damlalarıyız.
Yakında inşaallah görüşeceğiz…
Denizlerde bir damlaydım bir zamanlar, küçümsediniz beni. “Koca denizde bir damla” dediniz, bir şeyin değerini az göstermek için.
Musluklarda bir damlayken, görmezden geldiniz. “Aman canım, bir damladan ne çıkar” diye söylendiniz.
Bir gün buharlaşıp buraya geldim. Sayısız başka damlalarla beraberim. Her birimiz o ilâhî emri bekliyoruz. “Yağ” emriyle beraber her birimiz birer melek eşliğinde ineceğiz. Evet, bir melek eşlik edecek ki, hiçbir insan bizden zarar görmesin, hiçbir çiçek ezilmesin, hiçbir dal kırılmasın. Usul usul inelim, saçlarınıza, çiçeklere, yapraklara, bir kedinin tüylerine, bir aslanın yelesine, çatlamış toprağa…
Ben nereye düşeceğim kim bilir… Bakmayın “kimbilir” dediğime, aslında yazılı, benim nereye düşeceğim. Milimi milimine belli hem de. Ben bilmiyorum diye, siz bilmiyorsunuz diye, kimse bilmiyor değil.
Belki bir gencin yeni taranmış saç tellerine, belki göğe açılmış bir avuca, belki bulutları izleyen bir göze düşeceğim.
Tek başıma dağılmayacak o saç, tek başına sırılsıklam etmeyeceğim o eli, tek başına suyla doldurmayacağım o gözü. Ama dağıtmış gibi, sırılsıklam etmiş gibi, suyla doldurmuş gibi hissettireceğim.
Belki biraz ürperteceğim, biraz serinleteceğim, biraz şaşırtacağım. Ama her halde sevindireceğim. “Yağmur yağıyor” dedirteceğim. “Yağmur yağıyor” diye tekrarlatacağım. “Çok şükür” diyecek mi, üzerine düştüğüm insan, bilmiyorum. Ama emir bekleyen o damlalardan pek çoğunun bunu duyacağından eminim. İnsanların içini inanmanın güzelliğine dair bir huzurla dolduracağımızdan da eminim. “Bu kadar yağmur yeterli değil” diyen resmî ağızlara aldırmadan sevinileceğinden de eminim.
Yağmur duası ile alay eden, burun kıvıran, aşağılayan insanlara da yağacağız. Onların da yüzünü, gözünü ıslatacağız, elbiselerine bulaşacağız.
selamunaleykum guzel kardeşim
cok guzel bır paylaşım
allah razı olsun
bugun yağmur yağdı allah a şükür dua ettım hepınız için
allah kabul etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
cok guzel bır paylaşım
allah razı olsun
allah kabul etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
Ne kadar güzel yağdı mübarek yaw..seyretmeye doyamadım.Hayırlı olsun,barajlara katkısı olsun inşAllah :)
Hasıl ı Kelam, post: 785809, member: 52109Ne kadar güzel yağdı mübarek yaw..seyretmeye doyamadım.Hayırlı olsun,barajlara katkısı olsun inşAllah :)
selamunaleykum kardeşim ınşaallah
allaha razı olsun
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
gülnisa, post: 785805, member: 82229selamunaleykum guzel kardeşim
cok guzel bır paylaşım
allah razı olsun
allah kabul etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
ALLAH senden de razı olsun canım...
selamun aleyküm
iki gündür rahmet yağıyor şükür
yağmur başlayınca aklıma sen geldin
bende çok istiyodum bi yağmur yağsada toprak kokusunu duysam diye
kokladım missssss gibi
selametle..............
iki gündür rahmet yağıyor şükür
yağmur başlayınca aklıma sen geldin
bende çok istiyodum bi yağmur yağsada toprak kokusunu duysam diye
kokladım missssss gibi
selametle..............
aleykumselam neslıhancım
ne guzel allah her daım yağdırsın
dun cok yağıyordu
koşarak cıktım
sürekli dua ettım
allah kabul etsın
sonra eve gırdım 5 dk sonra mısafırım geldı
ben ıpıslak:)
allaha emanet ol guzel kardeşım
selam ve dua ıle
ne guzel allah her daım yağdırsın
dun cok yağıyordu
koşarak cıktım
sürekli dua ettım
allah kabul etsın
sonra eve gırdım 5 dk sonra mısafırım geldı
ben ıpıslak:)
allaha emanet ol guzel kardeşım
selam ve dua ıle
guo1903, post: 786153, member: 30743bunlar ne güzel resimler böyle..allah razı olsun.
Bizde uzun zamandır hasrettik yağmura ama akşam güzel bir yağmur gördük istanbul'da..rabbime hamd olsun..
selamunaleykum
allah sizden de razi olsun
allaha şükür izmirde yağmurluydu
allah her daim susuz birakmasin bizleri amin
allaha emanet olun
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/41264-yagmur-sevenler-buyrun · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.