Benim derdim var... Nolur biri yardim etsin..napicam bilmiyorum
1.888 görüntülenme · 20 yanıt
merburSuan okadar duygulandim ki çalişiyor olmasam oturup çocuklar gibi aglicam.bu zamana kadar kimse bana bole yardimda bulunmadi . Allah razi olsun. Biliyorum ki allah yanimda ve sizlerinde yurekleri benimle.çok teşekkür ediyorum.
bizim sadece yüreklerimiz değil dualarımızda sizinle inşallah.canım kardeşim sakın üzülme.allah yarattığını hiç bir zaman boynu bükük bırakmaz.bunu bilelim ve kendimizi yaratanımıza sahibimize teslim edelim yeter....
Benim büyük bir derdim var!" deme,derdine dönüp "Benim büyük bir Rabbim var!" de inşallah.
Yüce Rabbimiz Kur’ân-ı Kerîm’de “(Ey Resûlüm!) Kullarım sana beni sorduğunda (söyle onlara): Ben onlara çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm.” [1] buyurmaktadır. İhlâslı bir şekilde Rabbimize yapmış olduğumuz duaların kabulünden şüphe etmemeliyiz, dualarım kabul olmuyor diyerek dua ve ibadetlerimizde ümitsizlik ve tereddütler taşımamalıyız. Dua bize, kabul ’a aittir ve O bizim için en hayırlısının ne olduğunu eksiksiz bilir. Zira Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) de Teâlâ yeryüzünde dua eden hiçbir müslümanın isteğini boş çevirmez, muhakkak bir karşılık verir. Ya kulun istediği şeyi ona verir, ya onun yerine o kulundan bir kötülüğü kaldırır ya da istediğinin karşılığını âhirete saklar” [4] buyurarak yapılan duaların bir şekilde karşılık bulacağını haber vermektedir.
Ey Rabbimiz! Unutur ya da yanılırsak, bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et! Rabbimiz Bize dünyada da iyilik ver, âhirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru” ALLAH dilini döndürdüğü kadar dua etmeni ve sabrını ihsan eylesin.inşallah çevrenin ne dediğine bakmazda tez zamanda sana geri döner dua etmeyi ihmal etme yeterki.MEVLAM dualarını karşılıksız bırakmaz inşallah esenlikle kal...
★ Kıdemli Üye
- Ödül
- 16
Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 119 mesaj
Benim büyük bir derdim var!" deme,derdine dönüp "Benim büyük bir Rabbim var!" de inşallah
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
Mübarek Üye · 1.642 mesaj
**bismillahirrahmanirrahim.**
vecelnämin beyni eydihim sedden vemin halfihim sedden fe a*gseynahüm fehüm lä yübsirün. *bu isaretli yer yumusak ge diye okunacak. insallah dualarin dualrimiz kabul olur allaha emanet ol
GEVHER 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 2.519
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 3.971 mesaj
sayfanızı ve yazınızı biraz önce okudum , gördüm ki zorluklarla ve sıkıntılarla imtihan ediliyorsunuz.
hayatta ki en zor şey bence iki insanın mutlu ve huzurlu olabileceği bir yuvayı kurabilmek ama daha da zoru , bu yuvanın huzuru ve mutluluğunu daim kılabilmek ..
anladığım kadarıyla karşılaşılabilecek engelleri geçici olarak bertaraf etmek adına bazı hatalar yapılmış bu evliliğin temelinde ve bu hatalar gün gelip karşınıza dikilmiş daha da büyümüş bir şekilde.
insanız ve hata yapmak tüm canlılar içinde sadece bize verilmiş bir olgu . çünkü akıl ve nefis bize verilmiş , bizler de bu ikisi arasındaki mücadeleyle geçiriyoruz ömrümüzü.
hata yaptıkça öğreniyor, kıymetini anlıyoruz kaybettiklerimizin . bazen bu hataların bedeli ne yazık ki oldukça ağır oluyor.
önemli olan bunun farkına varmak ve Yaradana sığınmak..hatalarımızı düzeltmek için üstümüze düşen vazife neyse onu layıkıyla yaparken dualarımızla Rabbimizden af, sabır ve yardım dilemek..
aile huzuru için , eşler arasında ki muhabbetin düzelmesi için
“Hasbiyallahü la ilahe illâ hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azim” duası
tavsiye edilir, bir de CUMA suresini düzenli okumanın faydası olduğu söylenir ..
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin . eğer hayırlıysa eşinizle ve onun ailesiyle barışmanızı , yuvanızın huzura kavuşmasını nasip etsin ..
Amin
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/41225-benim-derdim-var-nolur-biri-yardim-etsin-napicam-bilmiyorum · 04.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.