yatsı ve sabah namazı hakkında bir hadis-i şerif
5.736 görüntülenme · 14 yanıt
yatsı ve sabah namazının faziletini bilseydiniz emekleyerekde olsa camiye giderdiniz.:a34::a34::a34::a34: biz uyuyalım ne faziletler var......
leyla-1 🛡
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
Allah razı olsun kardeşim emeklerinize sağlık. Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Bir kimse, Resulullah (sav)`a SABAH NAMAZInın vaktini sormuştu. O da Hz. Bilal`e emretti. Şafak sökerken ezan okudu. Ertesi gün ortalık ağarıncaya kadar SABAH ezanını tehir etti. Sonra ikamet okumasını emretti ve NAMAZI kıldı. Sonra da adama: "İşte bu, (SABAH) NAMAZInın vaktidir" dedi.
RABBİM NAMAZLARIMIZI VE DUALARIMIZI KABÜL EYLESİN. AMİN. SELAM VE DUA İLE
s.a. arkadaşlar ben bu hadisin açıklamasını istiyorum çok aradım net üzerinde ama bu hadisi açık ve detaylı bir yazı bulamadım lütfen bu hadisin açılımını istiyorum cemaatle namaz kılmanın sevabını biliyorum ama EFENDİMİZ S.A.V. NEDEN SABAH VE YATSI VEDE CAMİDE KILINMNASINI BU KADAR CEZBEDİCİ BİR HADİSLE BİLDİRMİŞ ÇOK MERAK ETTİM ALLAH RIZASI İÇİN YAZARMISINIZ....
kim sabah namazını cemaatle kılarsa gecenin tamamını ihya etmiş olur.kimde yatsı namazını cemaatle kılarsa gecenin yarısını ihya etmiş olur.hadisi şerif
muratkalbi, post: 812040, member: 89288kim sabah namazını cemaatle kılarsa gecenin tamamını ihya etmiş olur.kimde yatsı namazını cemaatle kılarsa gecenin yarısını ihya etmiş olur.hadisi şerif
Allah Razı Olsun...
bir kimse sabah namazını cemaatle kıldıktan sonra gün doğana kadar Allah c.c.zikrederek bekler ve 2 rekat Allah c.c. rızası için namaz kılarsa bir tam hac ve umre sevabı alır
vakti: sabah namazının bitiminden 45 dakika gibi bir süre geçtikten sonra kılınmalıdır
vakti: sabah namazının bitiminden 45 dakika gibi bir süre geçtikten sonra kılınmalıdır
rabbim af buyursun.hele birde mekkede medinede teheccütte bile kadınlar,erkekler saf yapıyorlar.düşünüyorum düşünüyorum.yarabbi diyorum acaba türkiye mahfolmuş bir ülkemi?manevi olarak çökmüş bir ülkemi?oralarla burayı kıyasladıgımız zaman sanki gayrimüslim bir ülke gibiyiz.üzülüyorum.çok üzülüyorum.rabbim aşkını ve SEVDİGİNİN aşkını versin gönüllerimize.o ne der bu ne der diye degilde RABBİM NE DER!diyerek islamı en ince noktasından yaşamayı nasib etsin.takva ehli eylesin bizleri....aminn!!!!!
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/41113-yatsi-ve-sabah-namazi-hakkinda-bir-hadis-i-serif · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- 40 Sene Yatsı Abdestiyle Sabah Namazı... Dini sohbet 6 cevap
- 40 SENE YATSI ABDESTİYLE SABAH NAMAZI Dini Hikayeler 8 cevap
- 40 SENE YATSI ABDESTİYLE SABAH NAMAZI Dini Hikayeler 3 cevap
- 40 Sene Yatsı Abdestiyle Sabah Dini sohbet 4 cevap
- Yatsı namazı.. İslami Bilgi ve Kaynaklar 8 cevap
- Yatsı namazı sünnettir ama Fıkıh ve Akaîd 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.