günün sözü

62.879 görüntülenme · 925 yanıt

Paylaş:
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

Allah'a dua eden herkese Allah icâbet eder. Bu icâbet, ya dünyada peşin olur, ya da ahirete saklanır, yahut da dua ettiği miktarca günahından hafifletilmek süretiyle olur, yeter ki günah taleb etmemiş veya sıla-ı rahmin kopmasını istememiş olsun, ya da acele etmemiş olsun. Hadis-i Şerif
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Dua ağızdan değil, yürekten gelmelidir. Paul Rcher
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Dua, bela gelmeden önce yapılır. Bela geldikten sonra razı olmaktan ve sabretmekten başka çare yoktur. Ebu Muhammed Ceriri
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Dua bir umut çığlığıdır. Alfred De Mussed
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Dua ibadetin kendisidir.Hadis-i Şerif

Ravza_Nur

Ravza_Nur

Dua, inen ve henüz inmeyen her musibet için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. Hadis-i Şerif
selenny

selenny

Kıdemli Üye · 358 mesaj

çok güzeldi allah razı olsun
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Ravza_Nur

Ravza_Nur

Acele etmediği müddetçe herbirinizin duasına icâbet olunur. Ancak şöyle diyerek acele eden var: "Ben Rabbime dua ettim duamı kabul etmedi." Hadis-i Şerif
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Üç dua rededilmez: mMazlumun duası, müsâfirin duası, babanın evladına duası. Hadis-i Şerif
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Sizden biri dua edince "Ya Rabb! Dilersen beni affet! Ya Rabb dilersen bana rahmet et!" demesin. Bilâkis, ısrarla istesin, zira Allah Teâlâ Hazretleri'ni kimse zorlayamaz. Hadis-i Şerif
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Kişi üzerine farz olan borçları öder, farzlarını yerine getirir ve ondan sonra dua ederse dileği kabul olunur. Sen farzlardan sonra bizi dua ile an, biz de sana dua edelim. Umulur ki Allah, dualarımızı kabul buyurur. Abdulhalik Gücdüvani
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir. Hadis-i Şerif
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Kardeşinin gıyabında dua eden hiçbir mü'min yoktur ki melek de: "Bir misli de sana olsun" demesin. Hadis-i Şerif
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Hiç kimse karşılığını almadığı bir dua etmemiştir. Emerson
Ravza_Nur

Ravza_Nur

<LI style="TEXT-ALIGN: justify">Ezanla kaamet arasında yapılan dua reddedilmez.Hadis-i Şerif
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Duadan çekinme! Dua etmek en tabii hakkındır. Ümit ediyorsan mutlaka dua et. Coloridge
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Duadan bıkkınlık göstermeyiniz. Çünkü dua ile beraber olan hiç kimse helak olmamıştır.Hadis-i Şerif
Ravza_Nur

Ravza_Nur

keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

Biriniz Kardeşini Allah Için Seviyorsa Ona Sevdiğini Söylesin.....

(ebu Davud,edeb 122 Tirmizi,zühd 54 )
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.