Uçarak Hesapsız Cennet...

2.713 görüntülenme · 23 yanıt

Paylaş:
Huyela

Huyela

Mübarek Üye · 2.345 mesaj

Evhâdüddîn Kirmânî hazretleri “rahmetullahi teâlâ aleyh” buyurdu ki;

Kardeşlerim, birbirinizi Allah için sevin!
Mahşerde, Müslümanlardan bir cemaat, birlikte uçarak Cennete giderlerken melekler onları görüp sorarlar:
- Sizin hesabınız görüldü mü?
- Hayır, bize hesap sorulmadı, derler.
Melekler tekrar sorar:
- Mîzana uğradınız mı?
- Hayır.
- Sırat köprüsünden geçtiniz mi?
- Hayır.
- Peki siz kimlersiniz ki, böyle sualsiz hesapsız Cennete gidiyorsunuz?
Onlar cevap veremezler.
Meleklere;
- Biz de bilmiyoruz, derler. Onu Rabbimize sorun!
Melekler Hak tealaya arz ederler.
Rabbimiz buyurur ki:
- “Ey meleklerim, onlara dokunmayın! Onlar benim muhiplerimdir. Onlar, “Ümmet-i Muhammed”den olup, birbirini “Allah için” seven kullarımdır. Ben onlara hesap sormam". Sırat köprüsünü yıldırım gibi geçerler de farkında bile olmaz ve doğru Cennete giderler.

Mahşerde, güneş bir mızrak boyu alçalacak. Herkes buram buram terleyip, bir an önce hesabın görülmesini bekleyecekler. Fakat o gün, yedi sınıf insan, Arş’ın altında gölgelenecektir ki, onlar için “azap korkusu” yoktur. Onlardan biri de, birbirini “Allah için” seven ve bir müminin yüzüne, “Allah için”, sevgiyle bakanlardır. Gelin, birbirimize sevgiyle bakalım. Hem günahlarımız affolsun. Hem de Arş’ın altında gölgelenelim.

HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar...
Bir tel parçası ol ama büyüklerin cereyanını naklet...
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Mübarek Üye · 1.470 mesaj

Selamun aleyküm...paylaşım için Allah razı olsun...HAYIRLI VE BEREKETLİ RAMAZANLAR...
Selametle kalın...

ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
aişetün.asel

aişetün.asel

Kıdemli Üye · 132 mesaj

allah razi olsun sizden. :)
Huyela

Huyela

aişetün.asel, post: 773480, member: 82855allah razi olsun ablacim. Allah rızası için sizi çok seviyorum :)

:) Cenabı hak cümlemizden razı olsun. Ama ben abla değilimki erkeğim. Neden herkes bana abla diyor :(
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

Allahü teala razı olsun huyela bey:)
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
policdemo

policdemo

Mübarek Üye · 972 mesaj

ALLAH razı olsun abla dicektim bende:) abi........
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Huyela, post: 773486, member: 85566:) Ama ben abla değilimki erkeğim. Neden herkes bana abla diyor :(

Selamun aleyküm abi...ben de sizi bayan sanıyordum ama emin olmadığım için birşey yazmadım...:)kusurumuza bakmayın artık...
selametle...

B)
Huyela

Huyela

BLACK_ROSES, post: 773521, member: 73270Selamun aleyküm abi...ben de sizi bayan sanıyordum ama emin olmadığım için birşey yazmadım...:)kusurumuza bakmayın artık...
selametle...

Ve aleyküm selam abicim. Estağfirullah ne kusuru olurmu öyle şey. Çok kimse öyle zannediyor nedense. :)

Kıymetli dualarınızı istirham ederim.
aişetün.asel

aişetün.asel

Kıdemli Üye · 132 mesaj

bağişlayın. cok utandım
Huyela

Huyela

Estağfirullah. Mühim değil.
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Huyela, post: 773530, member: 78579Ve aleyküm selam abicim. Estağfirullah ne kusuru olurmu öyle şey. Çok kimse öyle zannediyor nedense. :)

Kıymetli dualarınızı istirham ederim.

İnşaALLAH dualarımda olacaksınız değerli abimiz...tutmuş olduğunuz orucunuzun kabul olması duası ile...
Hayırlı iftarlar...

B)
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Selamun aleykum kardeşim.Kıssayı günümüze uyarlayacak olursak ne kadar az insanın birbirini allah rızası için sevdiğini görürüz.Tabii biz inşallah bu insanlardan olmayız.Rahmana emanet olunuzB)
elifffff

elifffff

Mübarek Üye · 1.217 mesaj

rabbim binlerce kez razı olsun kardeşim, o kadar güzeldiki...
selametle
Huyela

Huyela

BLACK_ROSES, post: 773783, member: 14074İnşaALLAH dualarımda olacaksınız değerli abimiz...tutmuş olduğunuz orucunuzun kabul olması duası ile...
Hayırlı iftarlar...

Allahü teala razı olsun abicim. Sizede hayırlı iftarlar. İftar vakti oruçlu ağınızla, son nefesimiz için hususi dualarınızı istirham ederiz. :)

Allahü teala seadeti dareyn ihsan eylesin.

Vesselam.
Metekaan

Metekaan

Aktif Üye · 77 mesaj

güzel yazı Allah razı olsun .
Huyela

Huyela

mektubat, post: 773490, member: 85041Allahü teala razı olsun huyela bey:)

Cenabı hak cümlemizden razı olsun abicim :)
Huyela

Huyela

Nevin_1982, post: 773798, member: 69715Selamun aleykum kardeşim.Kıssayı günümüze uyarlayacak olursak ne kadar az insanın birbirini allah rızası için sevdiğini görürüz.Tabii biz inşallah bu insanlardan olmayız.Rahmana emanet olunuzB)

Amin .. İnşaallahü teala. Allah için sevenlerden olmakta kolay bir şey değil ama.

Rabbimiz bizlere ihsan etsin ne diyelim. Cümle ehli sünnetin kalblerini birbirine ısındırsın.

Dua eder dua beklerim.
kamil_can

kamil_can

Üye · 32 mesaj

Mutlaka Allah (c.c)ın kullarından bazı insanlar vardır ki, Onlar ne Peygamber (s.a.v) ne de şehittirler. Fakat kıyamet gününde, Allah (c.c) katındaki makamlarından dolayı Nebiler ve şehitler onlara gıbta edeceklerdir.
Sahabeler dediler:
- Ey Allah (c.c)ın Rasulü bize haber ver, Onlar kimlerdir? Rasûlüllah:
Onlar öyle bir topluluk ki, aralarında bir akrabalık, alıp verecekleri mal, mülk olmaksızın, Allah (c.c) için birbirlerini severler. Hem, vAllah (c.c)i şüphesiz onların yüzleri pırıl pırıl nurdur. Şüphesiz onlar nur üzerindedirler. İşleri nurdur insanlar korktuğu zaman onlar korkmazlar, halk mahzun olduğu zaman onlar mahzun olmazlar
buyurdu ve şu ayeti okudu:
İyi bil ki, Allah (c.c)ın velilerine, sevdiklerine korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir
Huyela

Huyela

policdemo, post: 773497, member: 68760ALLAH razı olsun abla dicektim bende:) abi........

:) Cenabı Hak cümlemizden razı olsun abicim.
Dualarınızı beklerim.
Huyela

Huyela

elifffff rabbim binlerce kez razı olsun kardeşim, o kadar güzeldiki...
selametle

Allahü teala razı olsun . Samimi duanız için teşekkür ederim. Cenabı Hak din ve dünya seadeti ihsan eylesin.

Dua eder dua beklerim.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.