gençlik neler yapıyo
894 görüntülenme · 9 yanıt
s.a arkadaşlar bende yenı üyeyım inş. beraberce bılği alış verışinde bulunalım bılen bılmeyene ögretsın islam dininin güzelliklerini beraberce paylaşalım akadaşlar inş. bu ğüzelliklerin hayrını ahirettte allahım bütün islam alemıne nasip eder inş. bizleri cennet ül bakıyle müjdeler inş. selametle allah u tealaya emanet olun kardeşlerimmmmm
sevinç 54
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
Senden utandim ya rab
--------------------------------------------------------------------------------
resulullah efendimiz(s.a.v)anlatıyor:
"önceki ümmetler içinde bir adam vardı.tevhit inancından başka(allahın varlıgına ve birligine iman hariç),işe yarar hiçbir hayırlı ameli yoktu.bir gün ailesini toplayıp,
"öldügüm zaman beni yakın.kemiklerimi havanda döverek toz edin.sonra rüzgarlı bir günde bu tozun yarısını karaya,yarısını denize atın"diye vasiyet etti.adam ölünce vasiyet yerine getirildi.aziz ve celil olan allah rüzgara,'dagıttıgın tozları topla'buyurdu.rüzgar tozları topladı,ilahi huzura getirdi.hak teala adama,
"neden böyle yaptın?"diye sordu.adam,
"senden haya ettigim(huzuruna günahkar bir kul olarak geldigim)için ya rab"diye cevap verdi.o zaman allah teala,
"ben de seni magfiret ettim."buyurdu.
"ŞÜPHE YOKKİ ALLAH KULLARINA ZERRE KADAR HAKSIZLIK ETMEZ.EGER YAPTIGI İŞ HAYIR İSE ONU KAT KAT ARTIRIR VE TARAFINDAN BÜYÜK BİR MÜKAFAT VERİR.
--------------------------------------------------------------------------------
resulullah efendimiz(s.a.v)anlatıyor:
"önceki ümmetler içinde bir adam vardı.tevhit inancından başka(allahın varlıgına ve birligine iman hariç),işe yarar hiçbir hayırlı ameli yoktu.bir gün ailesini toplayıp,
"öldügüm zaman beni yakın.kemiklerimi havanda döverek toz edin.sonra rüzgarlı bir günde bu tozun yarısını karaya,yarısını denize atın"diye vasiyet etti.adam ölünce vasiyet yerine getirildi.aziz ve celil olan allah rüzgara,'dagıttıgın tozları topla'buyurdu.rüzgar tozları topladı,ilahi huzura getirdi.hak teala adama,
"neden böyle yaptın?"diye sordu.adam,
"senden haya ettigim(huzuruna günahkar bir kul olarak geldigim)için ya rab"diye cevap verdi.o zaman allah teala,
"ben de seni magfiret ettim."buyurdu.
"ŞÜPHE YOKKİ ALLAH KULLARINA ZERRE KADAR HAKSIZLIK ETMEZ.EGER YAPTIGI İŞ HAYIR İSE ONU KAT KAT ARTIRIR VE TARAFINDAN BÜYÜK BİR MÜKAFAT VERİR.
selamun aleykum...kardeşlerim.evet yeni nesil aslında işin gerçeği bu günümüz gençliği bence karanlıklar içinde günah içinde .tabiki bu genellleme deil amma.acı gerçek bu.bunu günlük hayatımızda goruyor ve yaşıyoruz hatta.ALLAH(cc)neslimize aydınlık yolu gosterır inş..tabıkı bıse düşen gorevlerde var.o hissi hep içimizde yaşamalıyıs.ALLAH neslimize ALLAH aşkını peygamber efendimiz HZ.MUHAMMED(sav)aşkını aşılasın.ALLAH(cc)'ın selameti ve bereketi üzerinizde olsun kardeşlerim...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/40628-genclik-neler-yapiyo · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Slogancı Gençlik mi, Eğitimli Gençlik mi? Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 5 cevap
- Cennet ve Cehennem'in Anahtarı Gençlik(Gençlik Rehberi) Risale-i Nur 12 cevap
- başörtülüler neler yapar neler yapamaz Islamda Kadının Yeri ve Önemi 20 cevap
- neler olmuş neler... Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 22 cevap
- basörtülüler neler yapar, neler yapamaz.. Sağlık ve Yaşam 22 cevap
- Neler neler yapilir bakin Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 76 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.