Ana Duası..

1.484 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
vaktileyl

vaktileyl

Mübarek Üye · 2.887 mesaj

Musâ peygamber, Tûr Dağı’nda Allah u Tealâ ile konuşma şerefine erdikten sonra: “Yâ Rabbi, benim Cennet’teki komşularım kimlerdir, bazılarını bildirir misin?” diye bir istekte bulunmuştu.
Allah, Musâ peygambere: “Senin Cennet’teki komşularından biri, falan yerde yaşayan bir kasaptır. Görmek istersen, dükkânı falan yerdedir. Git, bir gece kendisine misafir ol,” buyurdu.
Musâ Peygamber, bu kasabın nasıl bir iyilik işleyerek kendine Cennet’te komşu olmayı hak ettiğini düşündü. Bu merakla, onun bulunduğu bölgeye doğru yola çıktı. Nihayet kasabı bularak: “Ey Allah’ın kulu, bu gece sana misafir olmak istiyorum, kabul eder misin?” dedi.
Kasap: “Hay hay! Tanrı misafirlerine, kapım daima açıktır, akşam olsun da eve birlikte gidelim, dedi.
Akşam olunca, kasap elindeki sepetin içini yiyeceklerle doldurdu. Birlikte evin yolunu tuttular. Eve gelince kasap:
– Bana müsaade buyurun, evvela şu salıncakta, değerli bir misafirim daha vardır. Onun hatırını sorup ihtiyaçlarını karşılayayım, sonra sizinle ilgilenirim, dedi. Odanın bir köşesinde asılı duran salıncaktan yaşlı bir kadın çıkardı. Altını temizledi, elbisesini değiştirdi. Adeta bir iskeletten ibaret kalmış ihtiyarın bütün hizmetini görüp, yemeğini yedirdikten sonra, tekrar yerine yatırdı. O sırada İhtiyar kadının anlaşılır anlaşılmaz bir şeyler söylendiği duyuldu. Kasap da bu sözlere “âmin” dedi.
Musâ peygamber sordu: “Bu kimdir ki, kendisine bu kadar özenle hizmet ediyorsun?”
Kasap: “Bu benim anamdır. Vaktiyle benim bütün zahmet ve sıkıntılarıma katlanmış vefakâr bir kadındır. Şimdi ben de kendisine evlâtlık görevimi yapmaya çalışmaktayım.”
– Peki, hizmetinin sonunda bir şeyler söyledi, sen de âmin, dedin; ne dedi ki?
– Annem, hizmetlerimden çok memnun kaldığı için, bana her gün, “Oğlum, Cennet’te Musâ Peygambere komşu olasın.” diye dua eder; ben de âmin derim. Bu olacak iş mi? Musâ Peygamber kim, ben kim? Ben onun yanına bile yaklaşabilir miyim hiç?
Bu esnada kendisini tanıtan Musâ Peygamber: “Müjdeler olsun sana,” dedi. “Ben Musâ Peygamber’im. Cennette senin bana komşu olacağını Allah haber verdiği için, komşumu görmek üzere buraya gelmiştim. Anana hizmetten sakın geri kalma,” diyerek oradan ayrıldı.
gulsahcadi

gulsahcadi

Yeni Üye · 4 mesaj

tüylerim diken diken oldu. Allah tüm müslümanlara peygamberlerle komşu olmayı nasip eder insallah :)
vaktileyl

vaktileyl

gulsahcadi, post: 770896, member: 69962tüylerim diken diken oldu. Allah tüm müslümanlara peygamberlerle komşu olmayı nasip eder insallah :)

aminnnnnn inşallah
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Kardeşim Allah CC. razı olsun...
Güzel bir kıssaydı...
İsrâ sûresinin 23. âyetinde "Ana-babanıza öf bile demeyiniz" diye geçiyor Kuran-ı Kerim'de...
Onlara layık olanlardan olmak duasıyla inşallah...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
vaktileyl

vaktileyl

mavci, post: 770930, member: 61910Kardeşim Allah CC. razı olsun...
Güzel bir kıssaydı...
İsrâ sûresinin 23. âyetinde "Ana-babanıza öf bile demeyiniz" diye geçiyor Kuran-ı Kerim'de...
Onlara layık olanlardan olmak duasıyla inşallah...

amin inşallahh
berrekisra

berrekisra

Üye · 21 mesaj

sa kardes cok hos bi paylasımdı Allah razı olsun rabbim bizleri de en azından cennetinin bir köşesine koysun inşaallah...ve cennetini hak etmek için hak yolunda yardımlarıyla lütufta bulunsun... selam ve dua ile
ahiret-yolcusu

ahiret-yolcusu

Kıdemli Üye · 137 mesaj

selamün aleyküm cidden cok güzel amin amin amin
Rasulesevdali

Rasulesevdali

Üye · 38 mesaj

Allah (c.c) razi olsun kardesim
hayri07

hayri07

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

selamün aleyküm emeğinize sağlık tşkr..
vaktileyl

vaktileyl

aleyküm selam ecmain inşallah dostlar..
arzu74

arzu74

Mübarek Üye · 2.336 mesaj

Allah tüm müslümanlara peygamberlerle komşu olmayı nasip eder insallah emeğine sağlık selamlar
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

kardeşim emeğine sağlık
Rabbim ana-babasının razı olduğu evlatlardan olmayı nasip eylesin inşaallah, amin..
selam ve dua ile :a03:
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.