üniversiteye hazirlaniyorum ama türbanimdan vazgecemem
5.582 görüntülenme · 80 yanıt
- Tepki
- 1
- Ödül
- 38
Mübarek Üye · 1.770 mesaj
sizi bu davranışınıdan dolayı tebrik ediyorum ve ALLAHCC tan sizin gibi kardeşlerimizin sayısını arttırmasını ALLAHCCtan diliyorum...
fakat konunda türban yerine başörtüsü kullansaydın daha doğru olurdu...
çünkü türbanı genelde laikçiler kullanıyor...
selam ve dua ile...
UYARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ....ALLAH RAZI OLSUN ALLAHIM HEPİMİZE DOĞRU KARARLAR VERDİRSİN AMİN.....
HAKLISINIZ ASLINDA İŞTE BÖYLE BİR KARARSIZLIK SÖZ KONUSU ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN SELAMETLE
ALLAH RAZI OLSUN DEDİĞİN GİBİ KARDEŞİM OKUL GEÇERLİ BİR NEDEN DEĞİL 4 YADA 2 SENEDE AZ ZAMAN DEĞİL......SELAMETLE RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN....
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM RABBİM YARDIMCIN OLSUN ÖSS SINAVINDA HEPİMİZİN OLSUN DEDİĞİN GİBİ BU ZORUNLULUK ÇOK KÖTÜ ALLAHA EMANET OL SELAMETLE...
malesef çok zor bir karar senin için, ben de senin olduğun durumdaydım bir aralar, öss ye girene kadar bir umut dedim, belki bu saçma yasak kalkar da bizim gibi kardeşlerimiz de bu durumdan kurtulur ama malesef beklediğimiz ve istediğimiz gibi olmadı ve bu saçmalık hala devam ediyor..
girdim öss ye çok şükür çok da güzel bir puan aldım ama şu anda ben bir açoköğretim öğrencisiyim..
çevremden gördüğüm tepkilere rağmen başımı açıp da devam etmedim, tıkadım kulaklarımı yoluma bildiğim, inandığım gibi devam ediyorum..
napalım kardeşim bizi böyle üzenler çekicek cezalarını inşaallah
sınavlarına gelince, peruk takabilirisn şimdilik tek çözüm yolu bu kardeşim
yine de tercih senin, hakkında hayırlısı olsun inşaallah
selametle... :a16:
rumeysa mesona, post: 764324, member: 85236Allah razi olsun ayşe kardeşim bizler birbirmize mum olup birbirimizi tutuşturdukça çoğalacak güçlenecegiz rabbim yardimcimiz olsun......
inşaallah kardeşim, islam dini sadece bazı kişilerin kimliklerinde yazdığıyla kalıyor bu ülkede..
dini islam olan bir ülkede islamın yaşanamaması bizi her ne kadar üzsede ben inanıyorum bir gün bu saçmalığın sonu gelecektir inşaallah
aslında yazıcak, söyleyecek o kadar çok şey var ki..
söylesek de kimseye derdimizi anlatamıyoruz ki
Rabbim yardımcımız olsun inşaallah, selametle.. :a16:
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
ve yine ALLAH celle celalühu rızasından bahsetmişsiniz dediğimiz gibi bunun idrakinde olmamanız bu durum içersinde olmanızdaki halin acı durumunu göstermektedir.
aileniz ve etrafınız yada hocalarınız sizin günahınızı,farzınızdaki boş vermişliği sırtlanıpta bu vebal benimdir diye önünüze geçmeyecek bununda farkındasınız değil mi?
size,bize,ailemize,etrafımıza,cümlemize ALLAH celle celalühu merhamet eylesin.islah eylesin hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun.aşağıda bir kaç haikat ilede konuya iştirakımızı sonlandıralım inşaALLAH.
Hepiniz, bir sürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi, siz de evinizde ve emriniz altında olanları Cehennemden korumalısınız! Onlara Müslümanlığı öğretmezseniz, mesul olursunuz.)
[Müslim]
(Bir Müslümanın evladı ibadet edince, kazandığı sevap kadar, babasına da verilir. Bir kimse, çocuğuna dinini öğretmeyip, günah olan şeyler öğretirse, bu çocuk ne kadar günah işlerse, babasına da o kadar günah yazılır)
[S. Ebediyye]
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!)
[Nur 31]
(sayın kardeşimiz bunları sizi kırmak yada üzmek için yazmıyoruz.hakikat nedir bildiğimiz kadar doğru olan ile izah'da mücadele ediyoruz.hakkınızı helal ediniz ve hayırlı haberlerinizide bu arada bu konu için mevlamın izni ile bekliyoruz.selametle kalınız.)
• Üye
- Ödül
- 1
Yasaklı Kullanıcı · • Üye · 15 mesaj
Şimdi bu yüzyılda her tarafı örten şapkalar var.Saçını iyice topla ve o şapkayla gir.Burda o nişyetle yaptıgın için hiç bir sorun teşkil etmez amaç zaten kapanmak degil mi...!
Unutma okumak en büyük ibadetlerden biridir.Sakın ona takılma-hep şapka tak iç huzurunu sagla hemde okuyarak ibadetini et-Yarinki müslüman ve dünya çocuklarına yararın dokunsun...!
Nasıl bir müslüman Türbanıyla giremiyorsa -Hiristiyanla hç kolyesiyle girmesin...!
Bu arada okuduguna çok sevindim-Okuyan insan gibi GÜZELİ yoktur.
Helal olsun Müslüman çocukları okuyun-okuyun ki gelişin iyi yerlere gelin-Yoksul-fukara-gariban yarinin çocuklarına yardım edin.
bir doktor-inşaat mühendisi-bankacı-ögretmen
ne fark eder
okuyun okuyun okuyun.
''Hz muhammed'e ilk sölenen''
Oku................................................!
Osmanlı dünyaya islamı yayma şerefine nasip oldu-bizansı alma şerefine nail oldu.
Türk ordusu kurtuluş savaşıyla dünyaya bir ders verdi yoklukla
bunların hepsi gelişerek oldu
eger o topu bulamasaydık-gemileri karadan yürütecek bir dahiye nasip olmasaydık-o kahraman başkomutana ve türk askerlerine olmasaydı.
biz şerefe nail olurmuyduk.Yapılarımızla-tıpbımızla-bilimimizle o zamanlar dünyanın süper gücü idik hemde dalga dalga islamı yayıyorduk..
hoşgörünün ülkesi türklerin mekanı idi......osmanlı idi-Türkiye idi
işte tekrar edeyim
Hz muhammede sölenen kelam
Oku..........................
HAYDİ MUHAMMED YOLUNA -İLERLEMEYE-GELİŞMEYE..
BULUNDUGUNUZ DURUMU OLDUGUNUZ YERE GÖMÜN-YILMAK YOK-ÇÖZÜM BULUN....!
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 3
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.969 mesaj
ve böyle devam etsinler ve edecekler çünkü NASIL İSENİZ BÖYLE İDARE EDİLİRSİNİZ...
bunlar ABDnin köleliğini yapıp miliyonu aşkın masum Müslümanların katliamına yardımcı oldular ve utanmadan amerikanlı askerlerine dua ettiklerini dünyaya duyurdular ..."Müslümanın kanını döken imandan çıkar" "vesile olan da yapan gibidir "( bunlar NASIL taş kalbinize tesir etmez ?! )
başörtüsünü serbest bırakmak isteyen iki saatte bunu yapar...
bir gemi battığı zaman içindekileriyle birlikte batar ..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/40055-universiteye-hazirlaniyorum-ama-turbanimdan-vazgecemem · 07.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.