Aşçi kadin

1.088 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
ONUR_

ONUR_

Aktif Üye · 55 mesaj

Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış, yemek yapıyordu. Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi.
Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı. Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu farkettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.
Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra, yaşlı kadına:
"Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum. Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir sorunun var" dedi.
Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:
"Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak."

"SEVGİYİ KALBE KOYANA EMANET OLUN."
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

emeyine sağlık kardeşim
arzuersan

arzuersan

Kıdemli Üye · 140 mesaj

Ne kadar ince düşünceli bir anne ellerinize sağlık......
tavşan

tavşan

Yeni Üye · 5 mesaj

çok beğendik allah razı olsun emeği geçenler teşekkür ederiz :)
siyah59

siyah59

Yeni Üye · 6 mesaj

emeğine sağlık kardeşim.....
kırıkkalp

kırıkkalp

Yeni Üye · 0 mesaj

onur_aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış, yemek yapıyordu. Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi.
Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı. Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu farkettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.
Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra, yaşlı kadına:
"senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum. Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir sorunun var" dedi.
Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:
"hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak."

"sevgiyi kalbe koyana emanet olun."

böle anlayişli insanlar varmi hala neyse allah razi olsun..........
ONUR_

ONUR_

Aktif Üye · 55 mesaj

ALLAH cümlemizden razı olsun arkadaşlar saolun...
nuri sezer

nuri sezer

Kıdemli Üye · 191 mesaj

onur ihvan ALLAH razı olsun...
bizimkiler olsa geline inat en güzel yemekleri yaparlar herhalde
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

s.a,
günümüzde bu kadar ince fikirli kayınvalide varmıdır acaba...
ALLAH kendisinden razı olsun benim kayınvalidemde tam tersi.
selametle...
SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

emeğine sağlık kardeşim
güzel hikaye
allah herkese böyle düşünceli kayınvalideler nasip eylesin inş.:a14:
ONUR_

ONUR_

Aktif Üye · 55 mesaj

nuri sezeronur ihvan ALLAH razı olsun...
bizimkiler olsa geline inat en güzel yemekleri yaparlar herhalde

yok yapmazlar bence kimse evladının kötülügünü istemez..
ONUR_

ONUR_

Aktif Üye · 55 mesaj

ablalarım kardeşlerim ilginizden dolayı teşekkür ederim allah hepinizden razı olsun evladınının kötülgünü istemeyen hiç bir anne onu üzecek yanlış bir hareket yapacagını sanmıyorum ama kaynana yani bir adı var yapmazsa olmaz daha evlenmediğim için annemin eşime karşı nasıl bir tavır koyacagını bilmiyorum onun için ne derseniz haklısınız ... :-)

"SEVGİYİ KALBE KOYANA EMANET OLUN"
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.