siyah peçe, post: 746920, member: 37970selamün alyküm herşeyden önce.şimdi sizlere kendimde olan ve beni rahatsiz eden bir konu hakkında bilgi vermek ve acaba normel mi diye sormak isterim.sonuç olarak beni şahsen tanımıyorsunuz.o yüzden daha rahat yazarım diye düşünüyorum.ben kuran kursunda okudum.6 yıl.daha sonra hafızlık yapmayada karar vermiştim.ve başadım allaha şükürler olsun ki bitirdim.ama sonunda baktım ki bende bitmişim.manevi bazı konularda yıprandım.üzülüyorum bu duruma.herkes üstüme geliyor.hafız şunu yapmaz,hafız bunu yapmaz.bunalttılar beni.ben zaten sırtımda dag taşıyorum.bunun agırlıgı yetmiyor gibi herşeyime kusur buluyorlar.bazı konularda dikkatliyim.az bir hatamı bulsunlar hemen agır konusuyorlar.ayakkabıma kadar laf ediyorlar.ama tesettürümü abarttıgımıda söylemekten geri kalmıyorlar.hatta bazıları benim türkiiyede yerim olmadıgını bile söyledier:)arabistana git sana biletini alırız dediler(zaten öyle bir fırsatım olsa hiç gelmem.medineye yerleşirdim):)bunlar komik.fakat ben manevi birçok konuda yıpranmışım.bunu gördüm.şu an kursuma dahi gitmek istemiyorum:(acaba bu normel mi?geçiçi bir süreç mi?ben böyle degildim.ne oldu bilmiyorum.allah rızası için bana bişey söyleyin.rahatlatın beni:(inş.o kutsal topraklarda kendime gelirim.ihlasım artar.inş.
Allahü teala yardımcınız olsun.
Ama dost acı söyler. Şunu belirtmek istedim. İnsan Umreye veya hacca gittiği zaman alim olmuyor. Yani orada dinini öğrenmiyor. Hatta bir çoğu vehhabilerin bozuk itikad ve amelinden etkilenip dahada bozuluyor.
Evet hafızlık çok kıymetli. Ama fıkh ilmi olmassa olmaz. Doğru bir ilim.
İmam-ı Rabbani hazretlerinin üç cild mektubat kitabının özetini islam alimleri
İlim,Amel ve İhlas olarak belirtiyorlar. Yani önce doğru bir fıkh ilmi sonra amel, sonrada ihlas geliyor zaten.
Size aşağıda kitabı okuyabileceğiniz bir link ve mail grubu tavsiye etmek geldi hatırıma. Birde beş vakit namazdan sonra
Ya rabbi razı olduğun yol hangisi ise beni ona kavuşturup ondan ayırma,din cahillerine aldanmaktan beni koru diye dua etmenizi tavsiye ederim.
Rabbim sıkıntılarınızı hayırlısıyla gidersin.
Dua eder dua beklerim.
01-TAM LMHL SE'DET- EBEDYYE
HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar...
Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.