BAŞÖRTÜSÜ SORUN MUDUR?

3.754 görüntülenme · 34 yanıt

Paylaş:
VEYS

VEYS

Mübarek Üye · 1.350 mesaj

Hocam nasıl cevaplıyor.Bakınız...

Olgun insan olmaya çalışırken böyle bir çabadan ve niyetten haberi olmayan bazı insanlar özel çalışma konusu olmaya devam ediyor. Kısacası o insanlar sizi ne kadar zorlarsa siz de bu konuda uzmanlığınızı gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Bir bakıma sabrınız, tahammülünüz, tevekkülünüz deneniyor da siz bunu sonradan farkediyorsunuz.
İlahi emirlere uymada ve yasaklardan kaçmada gösterdiğiniz çabalar, içinde yaşadığımız toplumla aramızdaki bazı bağları zayıflatsa da, örneğin başımız örtülü olduğu için bazı alanlara bunlar kamusal alanlarmış giremeyişimiz Rahmet tecellilerinin bir sonucu bizim yararımıza da olabilir. En azından böyle bir ihtimali göz önünde bulundurmak bazı iç çatışmaların yaşanmasına engel olabilir. Bu demek değil ki hakkımızı aramayalım, ancak gördüğümüz ve anladığımız gibi başörtüsü bir insan hakları sorunu değilmiş. Bir Müslüman hanımefendinin, dinini yaşamak isteyen birinin sorunuymuş, geçte olsa öğrendik.
Kendi ülkemizde, kendi şehrimizde, kendi mahallemizde, kendi öz apartmanımızda başörtüsüne önyargı ile bakan komşularımız varken, bir Avrupalı kurumdan hakkımızı teslim etmesini beklediğimizde yanıldığımızı da er geç öğreniyoruz. Ancak yine de böyle bir çabanın içinde olup bir şekilde pişmek de güzel.
Hakkımızda hayırlı olanın ne olduğunu, nasıl tecelli edeceğini bilemediğimiz zamanlar da olabiliyor gerçekten. Olaylara ve insanlara Hakkın penceresinden bakabilmek, öfkeyi, çekememezliği, inkarı ve nedenlerini anlayabilmek için gerekli.
Bir Kutsi Hadiste bahsedilen Hakkın gözüyle bakmak, Hakkın kulağı ile işitmek ancak Kemalden nasiplenebilenlerin başarabildikleri işlerdir. Allah (cc) bizi görebilenlerden ve işitebilenlerden eylesin.
Ünlü bilim adamı Einstein diyor ki Bir önyargıyı ortadan kaldırmak bir atomu parçalamaktan daha zordur. İşte biz böyle bir zor göreve talip olmuşuz. Başörtüsü bir sorun değildir, onu sorun yapan insanlar vardır. Böyle insanların önyargılarını ve koşullanmalarını yıkmaksa, üzerinde uğraşılacak bir konu mudur? Bu konu çözülür mü? Çözerse kim çözer, gerçekten büyük bir merak konusu.
İnsaf denen güzel huyu herkesten beklemek hayalperestlik olur. Ancak başörtüsü ve insaf kelimeleri birarada kullanılması gereken iki kelimedir. Anlayan zaten anlamıştır.
Allah karşı çıkanlara hidayet yolu göstersin.
Hoşçakalın.
Veysel
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

RE: BAŞÖRTÜSÜ SORUN MUDUR?

kendi öz apartmanımızda başörtüsüne önyargı ile bakan komşularımız varken, bir Avrupalı kurumdan hakkımızı teslim etmesini beklediğimizde yanıldığımızı da er geç öğreniyoruz. Ancak yine de böyle bir çabanın içinde olup bir şekilde pişmek de güzel.
Allah razı olsun kardeş
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
DUN_SURGUNU_YA

DUN_SURGUNU_YA

Mübarek Üye · 1.019 mesaj

Allah razı olsun.

Başörtüsü tabiyki sorun değildir fakat bu gün artık bu meseleyi o kadar büyüttülerki içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bir çokinsan bu yüzden madur edilmekte hatta bana göre resmen zulmedilmektedir.

Kardeşlerim bir de şu gerçek varki bizler önce Müslümanlar olarak kendilerimize saygılı hoşgörülü olmalıyız daha sonrada başka toplumlardan bunu beklemeliyiz.
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

Mübarek Üye · 2.624 mesaj

selamun aleyküm kardeşim.Allah razı olsun.çok güzel bir konu..her ne kadar insanlar başörtümüze sorun diye baksa bu sorun değil,bu bizim davamızdır..
"örneğin başımız örtülü olduğu için bazı alanlara bunlar kamusal alanlarmış giremeyişimiz Rahmet tecellilerinin bir sonucu bizim yararımıza da olabilir. En azından böyle bir ihtimali göz önünde bulundurmak bazı iç çatışmaların yaşanmasına engel olabilir. Bu demek değil ki hakkımızı aramayalım, ancak gördüğümüz ve anladığımız gibi başörtüsü bir insan hakları sorunu değilmiş. Bir Müslüman hanımefendinin, dinini yaşamak isteyen birinin sorunuymuş, geçte olsa öğrendik.
"

ewet şuanda başörtümüzle kamusal alanlara giremiyoruz ama er geç rabbimin izniyle buda halolacak..ve bu paragrafta çok anlamlı.çok beğendim..çünkü her işte bir hayır var..kamusal alanlarda başörtümüzle giremeyişimiz bizi üzüyor ama unutulmaması gereken bir şeyde o işte bir hayrın olması..ve kim nerde,hangi düşünceyle,hangi gözle bakarsa baksın.ben başımdaki örtüyü rabbimin rızası için takıyorum.rabbimin emir ve yasaklarını yerine acizane olarak getirmeye çalışıyorum,kimin ne dediği önemli değildir benim için yada hangi gözle baktığı..

"DUALARIMIZ DİLLERİMİZDE,BAŞIMIZI TACI BAŞIMIZDA,
RABBİME OLAN GÜVENİMİZ KALBİMİZDE OLDUKTAN SONRA İNŞALLAH BUNLARDA HALOLACAK.."

Allahım razı olsun kardeşim.selam ve dua ile
DUN_SURGUNU_YA

DUN_SURGUNU_YA

guler yazdı:
selamun aleyküm kardeşim.Allah razı olsun.çok güzel bir konu..her ne kadar insanlar başörtümüze sorun diye baksa bu sorun değil,bu bizim davamızdır..
"örneğin başımız örtülü olduğu için bazı alanlara bunlar kamusal alanlarmış giremeyişimiz Rahmet tecellilerinin bir sonucu bizim yararımıza da olabilir. En azından böyle bir ihtimali göz önünde bulundurmak bazı iç çatışmaların yaşanmasına engel olabilir. Bu demek değil ki hakkımızı aramayalım, ancak gördüğümüz ve anladığımız gibi başörtüsü bir insan hakları sorunu değilmiş. Bir Müslüman hanımefendinin, dinini yaşamak isteyen birinin sorunuymuş, geçte olsa öğrendik.
"

ewet şuanda başörtümüzle kamusal alanlara giremiyoruz ama er geç rabbimin izniyle buda halolacak..ve bu paragrafta çok anlamlı.çok beğendim..çünkü her işte bir hayır var..kamusal alanlarda başörtümüzle giremeyişimiz bizi üzüyor ama unutulmaması gereken bir şeyde o işte bir hayrın olması..ve kim nerde,hangi düşünceyle,hangi gözle bakarsa baksın.ben başımdaki örtüyü rabbimin rızası için takıyorum.rabbimin emir ve yasaklarını yerine acizane olarak getirmeye çalışıyorum,kimin ne dediği önemli değildir benim için yada hangi gözle baktığı..

"DUALARIMIZ DİLLERİMİZDE,BAŞIMIZI TACI BAŞIMIZDA,
RABBİME OLAN GÜVENİMİZ KALBİMİZDE OLDUKTAN SONRA İNŞALLAH BUNLARDA HALOLACAK.."

Allahım razı olsun kardeşim.selam ve dua ile

Allah razı olsun kardeşim size katılıyorum.
VEYS

VEYS

Allah razı olsun kardeşlerim hepinizin yorumu ayrı bi güzellikte
güler kardeşim yine çok güzel ifade etmişsin Allah razı olsun.
Sorun dur diyenler elbette bir gün anlayacaktır sorun olmadığını...
esra can

esra can

Üye · 13 mesaj

ben dün rabbimin izniyle artık başörtüylüyüm. uzun zamandır istiyordum ama berat kandilinde kapanmak istediğim için dünü bekledim ve dün en sonunda oldu. kapandım. kimseye söylemeden kimseye sormadan çünkü ben rabbimin rızasını kazanmak istiyordum. bugün işyerime birçok insan geldi yada aradı, iyi yada kötü fikirlerini söylediler bundan sonrada söyleyecekler biliyorum. rabbimin hoşuna gittikten sonra başkası önemli değil diyorum. gelecek günlerde önyargılı insanlar neler diyecekler belki işlerim bu yüzden sekteye uğrayacak belkide tam tersi. ne olursa olsun ben huzurluyum, mutluyum ve kendimi hiç bu kadar rahat hissetmemiştim.
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

esra can yazdı:
ben dün rabbimin izniyle artık başörtüylüyüm. uzun zamandır istiyordum ama berat kandilinde kapanmak istediğim için dünü bekledim ve dün en sonunda oldu. kapandım. kimseye söylemeden kimseye sormadan çünkü ben rabbimin rızasını kazanmak istiyordum. bugün işyerime birçok insan geldi yada aradı, iyi yada kötü fikirlerini söylediler bundan sonrada söyleyecekler biliyorum. rabbimin hoşuna gittikten sonra başkası önemli değil diyorum. gelecek günlerde önyargılı insanlar neler diyecekler belki işlerim bu yüzden sekteye uğrayacak belkide tam tersi. ne olursa olsun ben huzurluyum, mutluyum ve kendimi hiç bu kadar rahat hissetmemiştim.

ABLACIM RABBİME HAMD SENİDE TEBRİK EDİYORUM RABBİM DAİM ETSİN İNŞ.ÇOK SEVİNDİM ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN.
DUN_SURGUNU_YA

DUN_SURGUNU_YA

esra can yazdı:

Bende tebrik ediyorum siziB)
fidan

fidan

Mübarek Üye · 947 mesaj

esra can yazdı:

ya vallahi çok özendim :( rabbim bizede nasip eder inşallah

veys kardeşim allah razı olsun güzel bir paylaşımB)
goNuL_

goNuL_

Mübarek Üye · 551 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN VEYS KARDEŞİM ewet güler kardeşiminde dediği gibi türbanlı olduğumuz için kamusal alanlara giremiyoruz bu benim için şuanlık en azından sorun yaratmıyo çok şükür çalıştığım yer bana saygıda kusur etmedi tabi her yer aynı anlayışı göstermiyo malisef onun için ben diyorumki rabbim bizLERİ ÖYLE bilinçsiz insanlara muhtaç etmesin ben bu sene öss kazandım ama gitmedim istesem gidebilirdim ama rabbim bana sevgisini okadar çok vermişki onun sevgisinden vazgeçemedim ve hiçte üzülmedim gidemediğim için hem ben merak ediyorum bu resmi yerlede türbanı yasak edenler onca kardeşlerimizin eğitim almasına engel olanlar öbür dünyada hesap nasıl vercekler ALLAH'U tealanın karşısına nasıl çıkacaklar RABBİM HERKESİ HİDAYETE ERDİRSİN İNŞALLAH
beadgirl

beadgirl

Kıdemli Üye · 262 mesaj

veysel kardeşim allah razı olsun gerçekten çok güzel bir yazıydı ellerine sağlıkB)B)B) bu arda güler ablam gine konuyu çok güzel özetlemişsin sanada teşekkür ederimB)B) esracan kardeşim senide yürekten kutluyorum eminim türban sana çok yakışmışdırB)B) inş. bir gün banada nasip olur B)B)B).... selametle kalın kardeşlerim......
VEYS

VEYS

kardeşlerim cümlemizden inşallah.esra can kardeş tebrik ederim seni SENİN için hayırlı olmuştur umarım. dur surgunu kardeş saolasın eklemen ıcın.Fidan kardeşim Sana da nasip eder rabbim inş. Gönül kardeşim Allah razı olsun yorumun ıcın beadgirl kardeş başörtü umarım sanada cok yakısıcaktır ve senın ıcın ıyı olucaktır. Rabbim arzulayan herekse nasip eder inşallah.
gun

gun

Üye · 48 mesaj

Hakkın gözüyle bakmak, Hakkın kulağı ile işitmek ancak Kemalden nasiplenebilenlerin başarabildikleri işlerdir. Allah (cc) bizi görebilenlerden ve işitebilenlerden eylesin.
çok güzel bi konu Allah razı olsun paylaşım için.
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

beadgirl yazdı:
veysel kardeşim allah razı olsun gerçekten çok güzel bir yazıydı ellerine sağlıkB)B)B) bu arda güler ablam gine konuyu çok güzel özetlemişsin sanada teşekkür ederimB)B) esracan kardeşim senide yürekten kutluyorum eminim türban sana çok yakışmışdırB)B) inş. bir gün banada nasip olur B)B)B).... selametle kalın kardeşlerim......
DEĞERLİ KARDEŞİM İNŞALLAH NASİP OLUR SANA..İNŞALLAH BAŞIMIZIN TACINI TAKMAK SANADA NASİP OLUR GÜZEL KARDEŞİM.UNUTMAKİ HER ŞEY ALLAHIMIN(CC) RIZASI İÇİNDİR..EĞER Kİ BUDA SENİN GÖNLÜNDE VARSA VE DİLİNDEDE BUNUN DUASI VARSA İNŞALLAH KAPANIRSIN KARDEŞİM..ALLAH YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM.SELAM VE DUA İLE...GÜZEL HABERLERLE BEKLİYORUM SENİ KARDEŞİM..SELAMETLE..VEYS KARDEŞİM İNŞ BU GÜZLE KONUN BİR ÇOK HAYIRLI İŞLERE VESİLE OLUR..TEKRAR RABBİM RAZI OLSUN.SELAM VE DUA İLE..
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

esra can yazdı:
KARDEŞİM NE MUTLU SANA İNŞALLAH DİĞER KARDEŞLERİMEDE NASİP OLUR..TEBRİK EDİYORUM KARDEŞİM.ALLAHIM(CC) RAZI OLSUN...GERÇEKTEN CANI YÜREKTEN KUTLUYORUM SENİ..İNŞALLAH BU YAZDIKLARIN ÇOK GÜZEL ŞEYLERE VESİLE OLUR KARDEŞİM.SELAM VE DUA İLE..
beadgirl

beadgirl

Kıdemli Üye · 262 mesaj

guler yazdı:
DEĞERLİ KARDEŞİM İNŞALLAH NASİP OLUR SANA..İNŞALLAH BAŞIMIZIN TACINI TAKMAK SANADA NASİP OLUR GÜZEL KARDEŞİM.UNUTMAKİ HER ŞEY ALLAHIMIN(CC) RIZASI İÇİNDİR..EĞER Kİ BUDA SENİN GÖNLÜNDE VARSA VE DİLİNDEDE BUNUN DUASI VARSA İNŞALLAH KAPANIRSIN KARDEŞİM..ALLAH YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM.SELAM VE DUA İLE...GÜZEL HABERLERLE BEKLİYORUM SENİ KARDEŞİM..SELAMETLE..VEYS KARDEŞİM İNŞ BU GÜZLE KONUN BİR ÇOK HAYIRLI İŞLERE VESİLE OLUR..TEKRAR RABBİM RAZI OLSUN.SELAM VE DUA İLE..

nede güzel yazmışsın ablacım ellerine ve yüreğine sağlık duaların için teşekkür ederim beni ne kadar mutlu ettin bilemezsin tekrar teşekkürler inşallah herşey dediğin gibi olurda başımızn tacını ben de takarım ve rabbimn rızasını kazanırım inşallah ablacım inşallah bu arada veys kardeşim sanada teşekkür ederim inşallah dediğin gibi banada yakışır başımızın tacı ve onu en güzel şekilde taşıyabilirim hepinizden allah razı olsun kardeşlerim dualarda buluşmak dileğiyle B)B)B)selametleB)B)B)
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

beadgirl yazdı:
guler yazdı:

nede güzel yazmışsın ablacım ellerine ve yüreğine sağlık duaların için teşekkür ederim beni ne kadar mutlu ettin bilemezsin tekrar teşekkürler inşallah herşey dediğin gibi olurda başımızn tacını ben de takarım ve rabbimn rızasını kazanırım inşallah ablacım inşallah bu arada veys kardeşim sanada teşekkür ederim inşallah dediğin gibi banada yakışır başımızın tacı ve onu en güzel şekilde taşıyabilirim hepinizden allah razı olsun kardeşlerim dualarda buluşmak dileğiyle B)B)B)selametleB)B)B)
kardeşim inşAllah olur inşAllah bir gün siteye KARDEŞLERİM BENDE BAŞ TACIMI TAKTIM"diye bize mutlu bir haber verirsin kardeşim.en yakın zamanda inşAllah bu haberi bizlerle paylaşırsın kardeşim..rabbim kalbindeki bu arzuyu dahada artırsın ve onu uygulamayı nasip etsin..veys kardeşim inşAllah hayırlara vesile olur bu güzel konun..selam ve dua ile..
beadgirl

beadgirl

Kıdemli Üye · 262 mesaj

aminnn ablacımmB)B)B)
VEYS

VEYS

beadgirl yazdı:
guler yazdı:

İNŞALLAH KARDEŞİM.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.