Selamün Aleyküm harbi ablacım..
Öncelikle Rabbimiz c.c'den sana mükafatların en güzelini ve en hayırlısını vermesini diliyorum.. Allah c.c'nin kelamını öğrenme yolunda çektiğin tüm meşakkatler, emin ol senin dereceni yükseltecek, sevap haneni dolduracaktır inşallahü Teala.. Can ablacım.. Tecvitte genelde herkes zorlanıyor.. Ben küçüklüğümden itibaren öğretiyorum ve tecvitte genelde herkesin zorlandıını gözlemledimç.. Bu yıl da yine küçük çocuklara öğretmeye çalıştım.. Çoğu zorlandılar.. Yalnız şöyle bir şey tavsiye edebilirim can ablama.. Öğrencilerim, tecvit kurallarını okumaya geldi mi, gayet güzel uyguluyorlar ama bu kuralın hangi kural olduğunu sorduğumda, Arapça'yı telaffuzda zorlandıklarından dolayı kuralı tanımlayamıyorlar ve isimlerini söyleyemiyorlar.. Ama okurken kuralları harfiyyen uyguluyorlar.. Sadece ismen söylemek onlara zor geliyor, fakat nasıl okunması gerektiğini biliyorlar..Ablacım ilk etapta ezbere kafa yormak, biraz zaman kaybı olur, keşke size yakın olsaydım, yardımcı olurdum canım ablam:).. Anlamadan, uygulayamadan yapılan bir ezber, pek de güzel bir netice vermez.. Bilmek ile ezberlemek arasında bir fark vardır..Bilinen şey, zaten insanın ezberindedir, ama her ezberlenen, bilinen bir şey değildir.. Önce bilmeniz ve tanımanız gerekir..Ezber zaten daha sonra kendiliğinden oluyor.Siz kuralı bilin, uygulamaya gayret edin, ismen bilinmesi ise zaten zamanla olacak bir şey.. Siz artık uygulaya uygulaya kendiniz adlandırmaya başlayacaksınız.. Şu an önemli olan okuyabilmenizdir can ablam.. Kuru bir ezber pek bir fayda etmiyor, bunu ben de denedim öğrencilerimde.. Mesela onlara bir konuyu anlattığımda hemen kapıyorlar ama kuralın ismini, uygularken söyleyemiyorlar ama doğru uyguluyorlar.. Kanaatimce bu zamanla yerleşir..Önemli olan önce doğru yapabilmek, kuralın adını, özelliğini ezberlemek değil..Yapamadıktan sonra ezber de bir anlam ifade etmiyor çünkü..
Harbi ablam, imzan süper;) Dualarım seninle inşallah..Güzel haberlerini bekleyeceğim..En Emin'e emanetimsin.. Baki muhabbetle ve daimi dualarımla..B)