YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
1.873 görüntülenme · 22 yanıt

mahsun kul, post: 745279, member: 75843bana kızdınız mı bilmem.ama ben anlamakta güçlük çekiyorum.heykelleri ve bunları yapanları övmek doğru mudur acaba?heykel yapanlar lanetlenmemişmidir?peki bunları öven sözler niye kardeşlerim.
mahsun kul, post: 745300, member: 50627yok aminenur kardeşim övenler için söylüyorum ama haksızmıyım?
mahsun kul, post: 745359, member: 73307okuduğum kitaptan not almıştım kardeşim.
-İbn Abbas 'tan rivayet edilmiştir.''Ona bir adam gelip dedi ki;
-Ben bu suretleri yapıyorum.Onlar hakkında bana fetva ver.Bunun üzerine O;
Bana yaklaş ,dedi.O elini başına koyasıya kadar ona yaklaştı.
İbn Abbas dediki;
''Sana Rasullullah'tan işitttiğimi haber veriyorum.Rasullullah şöyle derken işittim.
-''Her suret yapan ateştedir.Yaptığı her surette onun için bir nefis can verilir.O suret cehennemde ona azap eder.Eğer sen mutlaka yapmak zorundaysan ağaç ve canlı olmayanbir iş yap.''
Müslim,K.Lilbas ve'z Zineh.3945
6 ay önce kadar not almıştım biraz karışık yazmıştım deftere inşallah yanlış değildir.Allaha emanet olun kardeşim.
aminenur, post: 745364, member: 73443 rabbim razı olsun kardeşim teşekkürler
mahsun kul, post: 745461, member: 69318Allah senden de razı olsun kardeşim.aslında tartışma çıkar diye korktum yazmıcaktım ama dayanamadım.Allaha emanet olun.
mahsun kul, post: 745279, member: 75843bana kızdınız mı bilmem.ama ben anlamakta güçlük çekiyorum.heykelleri ve bunları yapanları övmek doğru mudur acaba?heykel yapanlar lanetlenmemişmidir?peki bunları öven sözler niye kardeşlerim.
hafize, post: 745649, member: 50627bunları yapmakta büyük bir marifet ister buzdan heykeller yapıp tapınmıyorlar ki bunlar zamanla eriyecek şeyler günahmı bunu bilemem ona bakarsan resimde günah deniyor o zaman onuda yapmayalım :a03:
mahsun kul, post: 745671, member: 59734Hafize anne niye kızıyorsun ki ben bunları kafamdan uydurmuyorum ki.evet resim de günah.cansız varlıkları konu alan resimler yapılabilirmiş.ben zaten yapmıyorum hafize anne.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/39134-buzdan-heykeller · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.