1 saatini bana ayirir misin?"

1.780 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

Adam yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki oğlunu kapının önünde beklerken bulmuş.
Çocuk babasına:
"Baba 1 saatte ne kadar para kazanıyorsun?" diye sormuş. Zaten yorgun gelen adam "bu seni ilgilendirmez" diye cevaplamış.

Bunun üzerine çocuk:
"Babacığım lütfen bilmek istiyorum" diye cevap vermiş. Adam,
"İlla ki bilmek istiyorsan 20 dolar kazanıyorum" diye cevap vermiş. Bunun üzerine çocuk,
"Peki bana 10 dolar borç verir misin?" diye sormuş. Adam iyice sinirlenip:

"Benim, senin saçma oyuncaklarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yok hadi derhal odana git ve kapını kapat" demiş. Çocuk sessizce odasını çıkıp kapısını kapatmış adam sinirli sinirli bu çocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder diye düşünmüş aradan bir saat geçtikten sonra adam biraz daha sakinleşmiş ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını düşünmüş belki de gerçekten lazımdı. Yukarı çocuğun odasına çıkmış ve kapıyı açmış. Yatağında olan çocuğa:

"Uyuyor musun?" diye sormuş. Çocuk,
"Hayır" demiş.
"Al bakalım istediğin 10 doları sana az önce sert davrandığım için üzgünüm ama uzun ve yorucu bir gün geçirdim" demiş. Çocuk sevinçle haykırmış:

"Teşekkür ederim babacığım"
Yastığının altından diğer buruşuk paraları çıkarmış adamın suratına bakmış ve yavaşça paraları saymış bunu gören adam iyice sinirlenerek:
"Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun?" demiş. Çocuk,
"Ama yeterince yoktu" demiş ve paraları babasına uzatarak:
"İşte 20 dolar, 1 SAATİNİ BANA AYIRIR MISIN?" demiş...

gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

selamunaleykum
hayatımıza baktığımızda o kadar luzumsuz şeylere saatler harcadığımızı gorursuz değil mi
hayatta sahıp olduğumu aılemıze vaktımızın coğu bolumunu ayırmak onlarla hoş vakıt gecırmek sevgımızı buyutmez mı..
emeğınıze sağlık
allah razı olsun
allaha emanet olun
kalbiminurlandır

kalbiminurlandır

Mübarek Üye · 4.040 mesaj

Kendimi gördüm o çocukta.

Selametle
umeyye

umeyye

gülnisa, post: 745088, member: 71287selamunaleykum
hayatımıza baktığımızda o kadar luzumsuz şeylere saatler harcadığımızı gorursuz değil mi
hayatta sahıp olduğumu aılemıze vaktımızın coğu bolumunu ayırmak onlarla hoş vakıt gecırmek sevgımızı buyutmez mı..
emeğınıze sağlık
allah razı olsun
allaha emanet olun

Ve Aleyküm Selam Gülnisa hocam...

AMİN ECMAİN Kardeşim şuan tatilde olan Sevgili eşim ve biriçik oğlumun değer ve kıymetini onlarsız geçirdiğim zamanda daha iyi anlıyorum.

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol
umeyye

umeyye

kalbiminurlandır, post: 745102, member: 54443Kendimi gördüm o çocukta.

Selametle

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol
umeyye

umeyye

"İşte 20 dolar, 1 SAATİNİ BANA AYIRIR MISIN?"
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Değerli abimiz.
Rahman c.c razı olsun inşallah..Minik çocuk güzel bir ders vermiş.. Günümüz neslinin bu şekilde ailesinden ve değerlerinden kopuk yaşamasının ve gördüğü ilgisizlik sebebiyle ilerde hem kendisi için, hem de toplum için ne denli tehlike ve bir suç potansiyeli oluşturduğunu anne babaların iyi idrak etmesi gerek.. Gerçek ebeveynlik, hiç şüphesiz dünyaya getirdikten sonra başlıyor..Rahman c.c anne babalara İslam'ı unutturmasın inşallah..Emeğinize sağlık..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve Dua ile.

umeyye

umeyye

aliye_aliye, post: 753276, member: 60957
Selamün Aleyküm Değerli abimiz.
Rahman c.c razı olsun inşallah..Minik çocuk güzel bir ders vermiş.. Günümüz neslinin bu şekilde ailesinden ve değerlerinden kopuk yaşamasının ve gördüğü ilgisizlik sebebiyle ilerde hem kendisi için, hem de toplum için ne denli tehlike ve bir suç potansiyeli oluşturduğunu anne babaların iyi idrak etmesi gerek.. Gerçek ebeveynlik, hiç şüphesiz dünyaya getirdikten sonra başlıyor..Rahman c.c anne babalara İslam'ı unutturmasın inşallah..Emeğinize sağlık..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve Dua ile.

Ve Aleyküm Selam can Kardeşim Aliye...

AMİN AMİN ECMAİN Kardeşim değerli yorumun ve içten DUA n için çok teşekkürler MEVLA bizler ve tüm Ümmeti Muhammede evlatlarının değerini bilip onlar Din-i mübin yolunda yetiştirmeyi nasip eylesin AMİN...

Selam ve Baski DUA ile ALLAH a emanet ol hayırlı geceler
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.