Gönülden gönüle bir pencere vardir

3.906 görüntülenme · 44 yanıt

Paylaş:
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

GÖNÜLDEN GÖNÜLE BIR PENCERE VARDIR

Gerçekten de, gönülden gönüle pencere vardir. Iki insan birbirine gönülden baglaninca, artik onlar, birbirinden ayri degillerdir. Bedenleri birbirinden uzak düsse de gönülleri beraberdir.

Iki kandilin kaplari birbirinden ayridir. Bitişik degillerdir.
Fakat nurlari birbirine karismistir, birlesmistir.
Hiçbir âsik yoktur ki, sevgilisi onu aramadikça, o sevgilisi ile bulusmayi dilesin.

Fakat ask, âsiklarin bedenlerini zayiflatir, eritir, sevgilileri ise daha da
güzellestirir, gelistirir.

Su gönülde, sevgi simsegi parlayinca, bilmis ol ki, o gönülde sevgi vardir.

Kurnazin biri Hz. Ali’ye “Seni çok severim” demis.
Hz. Ali de o kisiye;

“Yalan söylüyorsun. Çünkü ben seni sevmiyorum, senin de beni sevmedigine kalbim taniklik ediyor.” Cevabini vermis.
Evet sevgiyi kalp dogrulamalidir. Siz gerçekten birini seviyorsaniz, muhakkak o da sizi sevmektedir. Kalbinizde birine karsi sevgi yoksa, onun sevgi iddiasina inanmayiniz, çünkü yalandir.
Senin gönlünde de Allah sevgisi iki kat oldu artti ise,
Süphe yok ki Allah da seni seviyor demektir.

Peygamber Efendimiz bir hadislerinde; “Kul Allah’ini ne kadar severse, Allah da onu o kadar sever.” Buyurmuslardir.

Iki el olmadikça, bir elle el çirpilmaz, bir elden ses çikmaz.
Susuz bir kimse; “Ey tatli su, nerdesin?” diye inler, feryâd eder. Su da; “ Ey susamis olan, ey su isteyen kisi, neredesin?” diye inler, aglar durur.

Içimize düsen bu susuzluk, suyun bizi istemesinden, bizi kendisine çekmesindendir. Çünkü Allah bizi onun için, onu da bizim için yaratmistir.

Allah’in hikmeti, kaza ve kaderiyle bizi birbirimize âsik kilmistir. Biz suyu sevmekteyiz, su da bizi sevmektedir.
Cihanin bütün zerreleri, o ezelî hüküm dolayisiyla çift çifttir. Her çift de birbirine âsiktir.

“Cihanin her cüz’ü, her sey âsiktir. Her sey sevgili ile bulusmak için çirpinir durur. Her sey bulusma sarhosudur.”
Kehribarin saman çöpünü dilemesi, çekmesi gibi, âlemde her cüz de kendi çiftini esini dilemektedir.

Kâinatta mevcut bütün varliklarin -cansiz sandiklarimiz, bitkiler, hayvanlar ve insanlar- birbirini sevmesini su kutsî hadisle açiklamislardir: “Ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim. Böylece beni bilsinler ve sevsinler diye varliklari yarattim.” Her seyde O’nun tecellisi bulundugundan bütün sevgililer O’na aittir.
“Kendi hüsnün hûblar seklinde peydâ eyledin,Çesm-i âsiktan dönüp sonra temâsâ eyledin.”

(Allah’im kendi güzelligini, güzel çehrelere düsürdün. Sonra âsikinin
gözünden kendi güzelligini seyrediyorsun.”

Gökyüzü, yeryüzüne “Merhaba!” der. “Seninle ben kehribarla saman çöpü gibiyiz. Birbirimizi sevmekteyiz.” Diye söylenir.
Akla göre; gökyüzü erkektir, yeryüzü ise kadin. Gökyüzünün attigini, verdigini yeryüzü besler, yetistirir.
Mesnevi // 4391- 4395-4400-
_-yolcu-_

_-yolcu-_

Kıdemli Üye · 155 mesaj

Allah razı olsun.
hoş bir paylaşım

selam ve dua ile...
ferahhfeza

ferahhfeza

_-yolcu-_, post: 744398, member: 84322Allah razı olsun.
hoş bir paylaşım

selam ve dua ile...

_______kardeşim çok teşekkür ederim
rabbim razı olsun
selam ve dua ile:)______
hayatısev

hayatısev

Kıdemli Üye · 171 mesaj

Allah razı olsun paylaşım için tekrar tekrar okunası yazılardan biri daha

Rabbim bizi sevsin , sevindirsin inşallah vesselam...............
ferahhfeza

ferahhfeza

Peygamber Efendimiz bir hadislerinde; “Kul Allah’ini ne kadar severse, Allah da onu o kadar sever.” Buyurmuslardir.
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Selamun Aleyküm Abla Allah c.c. razı olsun çok Güzel paylaşımdı ..

(Siz gerçekten birini seviyorsaniz, muhakkak o da sizi sevmektedir .. )

Çevremdeki Arkadaşlarımdan yakınlarımdan bende konuda anlatıldığı gibi kimin sevip sevmediğini anlayabiliyorum :a16: Kalp Kalbe Karşıdır .. Allah'a emanet olunuz selam ve dua ile..

erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

Selamın aleyküm ...

Güzel bir konu güzel bir yazı...

Ellerinize sağlık ... Allah c.c. razı olsun...

''Allahın nezdindeki yerimizi öğrenmek istiyorsak ,

Allahın nezdimizdeki yerine bakmalıyız.''

. M.F.Gülen
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

Siz gerçekten birini seviyorsaniz, muhakkak o da sizi sevmektedir

çok güzeldi elne sağlık
selametle......
ferahhfeza

ferahhfeza

hayatısev, post: 745126, member: 58053Allah razı olsun paylaşım için tekrar tekrar okunası yazılardan biri daha

Rabbim bizi sevsin , sevindirsin inşallah vesselam...............

teşekkürler güzel kardeşim
rabbim razı olsun
inşaALLAH muhabbetle cann
baki selamlar
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

selamün aleyküm aminenur çok güzel anlatmışsın gönül köprüsünü emeyine sağlık güzel yüreyine sağlık
ferahhfeza

ferahhfeza

gecekondu, post: 745739, member: 16903
Selamun Aleyküm Abla Allah c.c. razı olsun çok Güzel paylaşımdı ..

(Siz gerçekten birini seviyorsaniz, muhakkak o da sizi sevmektedir .. )

Çevremdeki Arkadaşlarımdan yakınlarımdan bende konuda anlatıldığı gibi kimin sevip sevmediğini anlayabiliyorum :a16: Kalp Kalbe Karşıdır .. Allah'a emanet olunuz selam ve dua ile..

aleykum selam kardeşim
teşekkür ederim rabbim sizdende razı olsun:)
oo ne güzel siz yolunu bulmuşsunuz...karşınızdakine bakacagınıza kalbinize bakıvereceksiniz.. yanılmazsınız güzel fikir..
rabbimize emanet olunuz kardeşim
baki selamlar
ferahhfeza

ferahhfeza

“Ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim. Böylece beni bilsinler ve sevsinler diye varliklari yarattim.”
ferahhfeza

ferahhfeza

erdalSelamın aleyküm ...

Güzel bir konu güzel bir yazı...

Ellerinize sağlık ... Allah c.c. razı olsun...

''Allahın nezdindeki yerimizi öğrenmek istiyorsak ,

Allahın nezdimizdeki yerine bakmalıyız.''

. M.F.Gülen

aleykum selam teşekkür ederim rabbim razı olsun inşaALLAH
BAKİ SELAMLAR
ferahhfeza

ferahhfeza

neslihantozan, post: 745766, member: 61910Siz gerçekten birini seviyorsaniz, muhakkak o da sizi sevmektedir

çok güzeldi elne sağlık
selametle......

teşekkür ederim
rabbim razı olsun
baki muhabbetle selamlar :)
ferahhfeza

ferahhfeza

Gökyüzü, yeryüzüne “Merhaba!” der. “Seninle ben kehribarla saman çöpü gibiyiz. Birbirimizi sevmekteyiz.” Diye söylenir.
Akla göre; gökyüzü erkektir, yeryüzü ise kadin. Gökyüzünün attigini, verdigini yeryüzü besler, yetistirir.
ferahhfeza

ferahhfeza

Iki kandilin kaplari birbirinden ayridir. Bitişik degillerdir.
Fakat nurlari birbirine karismistir, birlesmistir.

Hiçbir âsik yoktur ki, sevgilisi onu aramadikça, o sevgilisi ile bulusmayi dilesin.
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum,
Rabbim razı olsun. sevgi gerçekten sevgi ise duyulan karşıdakinde de vardır öyleyse...
Vedud Rabbimiz gönül penceremizi kapatmasın inşaallah.

“İman edenler ve salih amel işleyenler… Rahman onlar için gönüllerde bir sevgi yaratacaktır.” (Meryem 96)
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
ferahhfeza

ferahhfeza

dinci, post: 745783, member: 61910selamün aleyküm aminenur çok güzel anlatmışsın gönül köprüsünü emeyine sağlık güzel yüreyine sağlık

aleykum selam güzel ablam sizinde güzel yüreginize saglık olsun
teşekkür ederim
muhabbetle baki selamlar
ferahhfeza

ferahhfeza

nuresma, post: 746196, member: 58053selamun aleykum,
Rabbim razı olsun. sevgi gerçekten sevgi ise duyulan karşıdakinde de vardır öyleyse...
Vedud Rabbimiz gönül penceremizi kapatmasın inşaallah.
“İman edenler ve salih amel işleyenler… Rahman onlar için gönüllerde bir sevgi yaratacaktır.” (Meryem 96)

aleykum selam rabbim razı olsun teşekkürler nuresma kardeşim
amin inşaALLAH
baki selam ve dua ile
ferahhfeza

ferahhfeza

Allah’in hikmeti, kaza ve kaderiyle bizi birbirimize âsik kilmistir. Biz suyu sevmekteyiz, su da bizi sevmektedir.
Cihanin bütün zerreleri, o ezelî hüküm dolayisiyla çift çifttir. Her çift de birbirine âsiktir.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.