Şeytanın Balı

2.509 görüntülenme · 20 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Bir gün İsa (a.s.), bir elinde kül, bir elinde bal ile giden şeytana sormuş: "Nedir o elindekiler?" Şeytan cevap vermiş:

"Bu kül, bu da bal! Külü, kusur ve ayıpların yüzüne serperim, ta ki kötü ve çirkin görünsünler. Balı da, bunların ayıp ve kusurlarını diline dolayanların ağızlarına çalarım, ta ki ayıp ve kusurları sayıp dökerken tat duysunlarki mü'min kardeşlerinin gizli hallerini alenîleştirip, ittifaklarını bozarken zevk alsınlar.

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

Hayırlı günler inşallah....
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
siyah peçe

siyah peçe

Kıdemli Üye · 485 mesaj

evet.bizlerde ki büyük bir ayıp.birilerinin kusurunu araştırmak ortaya çıkarmak ne kadar hoşumuza gidiyor.kendimiz için istemeyiz oysaki.
KENDİ İÇİN İSTEDİGİNİ DİN KARDEŞİ İÇİNDE İSTEMEYEN KAMİL İMAN ETMİŞ SAYILMAZ(hadis-i şerif)
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

selamunaleykum
emeğıne sağlık kardeşım
kımse kusursuz değıldır
allah başkasının kusurunu gızleyen kulunu sever
her daım hak yoldan ayrılmayalım
allaha emanet ol
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

ne kül isterim nede bal
ama kurtulamıyoruz bu illetten
rabbim uzak tut bizi şeytandan ve onun kötü işlerinden
elinize sağlık selametle
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

...

...

"Bir kul, dünyada bir kulun ayıbını örterse, Allah da onun ayıbını kıyamet günü örter.” diye buyurmuş Sevgili Peygamberimiz SAV...

Şeytana uymayalım...
Onu bozguna uğratalım inşallah...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
_Resul_

_Resul_

siyah peçeevet.bizlerde ki büyük bir ayıp.birilerinin kusurunu araştırmak ortaya çıkarmak ne kadar hoşumuza gidiyor.kendimiz için istemeyiz oysaki.
KENDİ İÇİN İSTEDİGİNİ DİN KARDEŞİ İÇİNDE İSTEMEYEN KAMİL İMAN ETMİŞ SAYILMAZ(hadis-i şerif)

Allah(c.c) razı olsun inşallah...Bu güzel hadis-i şerifi bizlerle paylaştığınız için...
_Resul_

_Resul_

gülnisaselamunaleykum
emeğıne sağlık kardeşım
kımse kusursuz değıldır
allah başkasının kusurunu gızleyen kulunu sever
her daım hak yoldan ayrılmayalım
allaha emanet ol

Ve aleykümselam...gERÇEKTEN DE ÖYLE KİMSE KUSURSUZ DEĞİLDİR..

aMİN İNŞALLAH....Siz de Allah(c.c)'ya emanet olun..
_Resul_

_Resul_

neslihantozanne kül isterim nede bal
ama kurtulamıyoruz bu illetten
rabbim uzak tut bizi şeytandan ve onun kötü işlerinden
elinize sağlık selametle

Amin...Amin...İnşallah....Allah(c.c)'ya emanet olun inşallah...Hayırlı akşamlar..
_Resul_

_Resul_

mavci"Bir kul, dünyada bir kulun ayıbını örterse, Allah da onun ayıbını kıyamet günü örter.” diye buyurmuş Sevgili Peygamberimiz SAV...

Şeytana uymayalım...
Onu bozguna uğratalım inşallah...

Maşallah ALLAH(C.C) Razı olsun inşallah...Ne güzel bir hadis-i şerif...Rabbim bizleride böyle olmamızı nasip etsin inşallah..Amin...

Hayırlı günler
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum.
Allah razı olsun.
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
_Resul_

_Resul_

nuresmaselamun aleykum.
Allah razı olsun.

ve aleykümselam..Allah(c.c) sizden de razı olsun inşallah..Hayırlı günler..
siyah peçe

siyah peçe

Kıdemli Üye · 485 mesaj

_Resul_
Allah(c.c) razı olsun inşallah...Bu güzel hadis-i şerifi bizlerle paylaştığınız için...

rabbim sizdende razı olsun.hele ki herkesin yorumuna hoç bir mukabele etmeniz çok güzel.selam ve dua ile...
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

selamun aleykum rabbim razı olsuın inşaALLAH
_Resul_

_Resul_

siyah peçerabbim sizdende razı olsun.hele ki herkesin yorumuna hoç bir mukabele etmeniz çok güzel.selam ve dua ile...

Allah(c.c) razı olsun...Hayırlı günler inşallah.. B)
_Resul_

_Resul_

aminenurselamun aleykum rabbim razı olsuın inşaALLAH

vE ALEYKÜMSELAM..ALLAH(C.C) SİZDEN DE RAZI OLSUN İNŞALLAH..hAYIRLI GÜNLER....
B)
sılagurbuz

sılagurbuz

Üye · 45 mesaj

ALLAH tüm iyilerden uzak tutsun... AMİN... ALLAH razı olsun paylaşımın için teşekür ederim...:):):)
ayşe kalkan

ayşe kalkan

Aktif Üye · 58 mesaj

selamün aleyküm paylaşım çok güzel Allah razı olsun
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm eline sağlık Rabbimiz şaşırmasın inşallah
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

_Resul_
Bir gün İsa (a.s.), bir elinde kül, bir elinde bal ile giden şeytana sormuş: "Nedir o elindekiler?" Şeytan cevap vermiş:

"Bu kül, bu da bal! Külü, kusur ve ayıpların yüzüne serperim, ta ki kötü ve çirkin görünsünler. Balı da, bunların ayıp ve kusurlarını diline dolayanların ağızlarına çalarım, ta ki ayıp ve kusurları sayıp dökerken tat duysunlarki mü'min kardeşlerinin gizli hallerini alenîleştirip, ittifaklarını bozarken zevk alsınlar.

ALLAH Razi Olsun Resul Kardes... Rabbim Seytana firsat verdirmesin insALLAH
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.