Alay etmenin cezasi

1.459 görüntülenme · 19 yanıt

Paylaş:
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

Alay Etmenin Cezası
Gavs-ül-Memdûh hazretleri, bir gün dergâhın önünde otururken Abdürrahîm Efendiyi huzûr-ı şerîflerine çağırdı. Şam'a gidip gitmediğini sordu. O da;
"Gitmedim efendim" deyince;
"Şu tarafa bak bakalım ne göreceksin?" buyurdu.
İşâret ettiği yöne baktığında, yemyeşil bahçeleriyle, Şam'ın karşısında durduğunu hayretle gördü. Şam'ı merakla seyrettiğini gören Gavs-ül-Memdûh;
"Abdürrahîm! Boşi köyü buradan uzakta mıdır görülebilir mi?" buyurunca, rüyâdan uyanır gibi Şam gözlerinden silindi ve hocasına;
"O köy buraya uzaktır, görünmez efendim." diye cevap verdi.
Bunun üzerine;
"Doğu tarafına bak!" buyurdu.
O anda küçük bir tepenin yamacında kurulmuş olan Boşi köyü gözünün önüne geldi. O anda köyün bir kenarında, Gavs-ül-Memdûh'un talebelerinden birkaç tânesi oturmuş sohbet ediyorlardı. Köy bekçisi de yanlarında sırt üstü uzanmış yatıyor, talebelerle alay ediyordu.
Gavs-ül-Memdûh;
"Abdürrahîm! Bekçinin arkadaşlarınla alay ettiğini görüyor musun?" diye sordu.
O da;
"Görüyorum efendim. Eğer müsâade buyurursanız hemen hakkından geleyim." diye sordu.
Hocasının hiç cevap vermemesinden cesâretlenerek ayağını hızla bekçiye doğru salladı. Allahü teâlânın izniyle, ayağı bekçinin tam karnına isâbet etmiş ki, birden karnını tutmaya ve feryâd etmeye başladı. Bir daha vuracaktı, fakat Gavs-ül-Memdûh;
"Yeter yâ Abdürrahîm!" buyurunca, durdu.
Boşi köyü de gözünden kayboldu. Hocasının bu kerâmetlerine hayran kalmıştı.

Aradan on gün geçmişti. Boşi köyünün bekçisi, yüzü sarılı bir hâlde Gavs-ül-Memdûh'un huzûruna çıkarıldı. Ağzı sol kulağına kadar eğilmişti. Eğilen taraf kırış kırış olmuş, diğer tarafı da davul zarı kadar gerginleşmişti. Bu sebeple ne ağladığı ne güldüğü, ne de konuştuğu anlaşılıyordu. Zor konuşabilen bekçi;
"Aman yâ Hocam! Allahü teâlâyı zikreden talebelerinle alay ederken, birisi şiddetle karnıma vurdu. O anda bütün vücûdum hareketsiz kaldı. Ağzım da bu hâle geldi. Bundan böyle hatâmı anladım ve tövbe ettim. Ne olur beni affediniz ve ağzımın eski hâle gelmesi için duâ ediniz." diyerek ağladı.
Gavs-ül-Memdûh onun bu durumuna çok üzüldü. Merhamet edip ellerini kaldırarak duâ etmeye başladı. Sonra mübârek elini bekçinin yüzüne sürdü. O anda bekçinin ağzı, Allahü teâlânın izniyle eski hâline geldi.

Kaynak: Evliyalar Ansiklopedisi, İhlas Yayınları

dinci

dinci

..................
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Çok güzel. Allah razı olsun..
dinci

dinci

Guo1903, post: 737901, member: 61910Çok güzel. Allah razı olsun..

ALLAH CC sendende razı olsun kardeşim
dinci

dinci

.......................
nasırlı_kalp

nasırlı_kalp

Kıdemli Üye · 126 mesaj

s.a. emeğinize sağlık.
dinci

dinci

nasırlı_kalp, post: 738312, member: 54443s.a. emeğinize sağlık.

aleyküm selam ALLAH CC razı olsun kardeşim
réyhæn

réyhæn

Kıdemli Üye · 231 mesaj

S.a. ve A.s. eline sağlık. YORUMSUZ :|
dinci

dinci

réyhæn, post: 738540, member: 80241S.a. ve A.s. eline sağlık. YORUMSUZ :|

selamün aleyküm kardeşim RABBİM CC razı olsun
firdes

firdes

Mübarek Üye · 1.974 mesaj

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu:)

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu:)

paylaşım için Allah cc razı olsun..alay edenleri de uyarmaya çalışıyorum.herkes bu ibret dolu kerameti alaycı insanlara anlatırsa,inşallah biraz olsun,yaptıklarından pişmanlık duyacaklardır..
selam ve baki dualarımla..
"O ALLAH Kİ,YARATANDIR,KUSURSUZCA VAR EDENDİR,'ŞEKİL VE SURET' VERENDİR.
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."

(HAŞR SURESİ,24)
dinci

dinci

firdes, post: 738961, member: 37970
paylaşım için Allah cc razı olsun..alay edenleri de uyarmaya çalışıyorum.herkes bu ibret dolu kerameti alaycı insanlara anlatırsa,inşallah biraz olsun,yaptıklarından pişmanlık duyacaklardır..

selam ve baki dualarımla..

selamün aleyküm ALLAH CC sizdende razı olsun inşallah günümüzde alay çok yaygın insanlar herşeyi alay konusu yapıyorlar
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

ablacım napıon nasılsın bakalım??
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
dinci

dinci

iyim aylinciyim sen nasılsın ablam durumların nasıl
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

dinci, post: 739136, member: 66917iyim aylinciyim sen nasılsın ablam durumların nasıl

benim durumlar cok karisik abla ya ne olacak ne yapacam hiçbir fikrim yok belirsizlik insani öldürüyo :( dayanacagiz.napailm abla başka caremiz yok hakka siginiyoruz.
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
dinci

dinci

aylin26, post: 739200, member: 22491benim durumlar cok karisik abla ya ne olacak ne yapacam hiçbir fikrim yok belirsizlik insani öldürüyo :( dayanacagiz.napailm abla başka caremiz yok hakka siginiyoruz.

sabırla çek inşallah anlının akıyla çıkarsın işin içinden ALLAH CC kerimdir her gece 1 fatiha 11 ihlas oku şerinden korktuğun şeylerden ve insanlardan ALLAHA CC sığın
kırıkkalp

kırıkkalp

Yeni Üye · 0 mesaj

dinci
alay etmenin cezası
gavs-ül-memdûh hazretleri, bir gün dergâhın önünde otururken abdürrahîm efendiyi huzûr-ı şerîflerine çağırdı. şam'a gidip gitmediğini sordu. O da;
"gitmedim efendim" deyince;
"şu tarafa bak bakalım ne göreceksin?" buyurdu.
Işâret ettiği yöne baktığında, yemyeşil bahçeleriyle, şam'ın karşısında durduğunu hayretle gördü. şam'ı merakla seyrettiğini gören gavs-ül-memdûh;
"abdürrahîm! Boşi köyü buradan uzakta mıdır görülebilir mi?" buyurunca, rüyâdan uyanır gibi şam gözlerinden silindi ve hocasına;
"o köy buraya uzaktır, görünmez efendim." diye cevap verdi.
Bunun üzerine;
"doğu tarafına bak!" buyurdu.
O anda küçük bir tepenin yamacında kurulmuş olan boşi köyü gözünün önüne geldi. O anda köyün bir kenarında, gavs-ül-memdûh'un talebelerinden birkaç tânesi oturmuş sohbet ediyorlardı. Köy bekçisi de yanlarında sırt üstü uzanmış yatıyor, talebelerle alay ediyordu.
Gavs-ül-memdûh;
"abdürrahîm! Bekçinin arkadaşlarınla alay ettiğini görüyor musun?" diye sordu.
O da;
"görüyorum efendim. Eğer müsâade buyurursanız hemen hakkından geleyim." diye sordu.
Hocasının hiç cevap vermemesinden cesâretlenerek ayağını hızla bekçiye doğru salladı. Allahü teâlânın izniyle, ayağı bekçinin tam karnına isâbet etmiş ki, birden karnını tutmaya ve feryâd etmeye başladı. Bir daha vuracaktı, fakat gavs-ül-memdûh;
"yeter yâ abdürrahîm!" buyurunca, durdu.
Boşi köyü de gözünden kayboldu. Hocasının bu kerâmetlerine hayran kalmıştı.

Aradan on gün geçmişti. Boşi köyünün bekçisi, yüzü sarılı bir hâlde gavs-ül-memdûh'un huzûruna çıkarıldı. Ağzı sol kulağına kadar eğilmişti. Eğilen taraf kırış kırış olmuş, diğer tarafı da davul zarı kadar gerginleşmişti. Bu sebeple ne ağladığı ne güldüğü, ne de konuştuğu anlaşılıyordu. Zor konuşabilen bekçi;
"aman yâ hocam! Allahü teâlâyı zikreden talebelerinle alay ederken, birisi şiddetle karnıma vurdu. O anda bütün vücûdum hareketsiz kaldı. Ağzım da bu hâle geldi. Bundan böyle hatâmı anladım ve tövbe ettim. Ne olur beni affediniz ve ağzımın eski hâle gelmesi için duâ ediniz." diyerek ağladı.
Gavs-ül-memdûh onun bu durumuna çok üzüldü. Merhamet edip ellerini kaldırarak duâ etmeye başladı. Sonra mübârek elini bekçinin yüzüne sürdü. O anda bekçinin ağzı, allahü teâlânın izniyle eski hâline geldi.

Kaynak: Evliyalar ansiklopedisi, ihlas yayınları

allahim bağişla günahlarimi bilmeyerek yaptim affet ayy çok güzeldi allah razi olsun selametle....
dinci

dinci

kırıkkalp, post: 739271, member: 73855allahim bağişla günahlarimi bilmeyerek yaptim affet ayy çok güzeldi allah razi olsun selametle....

ALLAH CC sendende razı olsun kardeşim amin RABBİM CC günahlarımızı afetsin
kırıkkalp

kırıkkalp

Yeni Üye · 0 mesaj

dinciallah cc sendende razı olsun kardeşim amin rabbim cc günahlarımızı afetsin

aminnnnnn.........
dinci

dinci

kırıkkalp, post: 739480, member: 25825aminnnnnn.........

inşallah kardeşim
kırıkkalp

kırıkkalp

Yeni Üye · 0 mesaj

dinci, post: 739980, member: 69715inşallah kardeşim

:a12::a12::a12:
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.